Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, March 19, 2013

Khalish Berubah?


Petang ni tetiba teringin nak share ngan kengkawan semua pasal aksi Khalish tadi..
Terpaku M tengok Khalish lepas melangkah masuk ke dalam umah terus buang baju..Pi bilik ayaq, dah pandai buang ayaq sesorang tak berteman macam selalu..biasanya Ibu yang tolong basuhkan tapi this time Khalish basuh sendiri.. Sebelum ni bukan tak bagi buat sendiri tapi risau takut tak bersih..

Pastu terus mandi sendiri tanpa susah2 nak suruh cam biasa..Yang paling    
M terpaku tatkala melihat Khalish amik towel dia dan terus lap badan then pakai towel kat pinggang dia.. Selalunya mesti nak Ibu yang lapkan badan dan pakaikan towel..Pastu pi amik baju kat lemari dia dan pilih pakaian kegemaran dia la ni, baju boboiboy..Lastly pi check homework yang cikgu bagi ari ni..

OMG macam tak percaya thats my Khalish ^_^

Macam mimpi plak M rasa..Biaq betoi ni.. Dah besaq rupanya baby ibu ni.. Hi hi.. Sentiasa dok rasa Khalish tu kecik lagi..muahaha :p


Skang tengah ralit dok layan katun sambil makan koko krunch


Ops! Dia dah perasan plak ibu dok snap2 pict dia..hi hi..

Hope perubahan ni berkekalan dan menjadikan anak ibu ni lebih matang dari sehari ke sehari..


Wassalam

p/s: Bersyukur sangat bila Khalish dah boleh hafal Al Fatihah dan beberapa doa harian serta bacaan dalam solat...Alhamdulillah...





24 jejari yang tajam menaip:

Yumida Huda said...

dah bujang anak akak..hehe
comei je..smbil mkn kropok

Cinta Misteri said...

alhamdulillah....Khalish dh semakin dewasa. hurmmm....dah boleh jd org bujang laaa tk lama lg ni..

Acik Erna said...

assalam M...kita ni sebagai ubu,,tak pernah rasa anak2 dah besar he he

umi alya said...

sekejap jer dorang membesar

Karukord jagau said...

waah suda pandai buat sendiri sume ye...
suda besar tu...malu la tu asik mak je yg buatkan...:)

nik ros said...

wah..bagus sgt khalis ni. tak menyusahkan ibu.ibu senang hati yea

Shida Radzuan said...

tgi dia kak M :)

Arina Shamsul said...

alhamdulillah,tahniah khalish sayang. jadi anak soleh tau..

TiranaAduka said...

nape tak suh dia posing! Adoi sis M..bru la santek

Chic Na said...

'khalish dah besar la mama' kata khalish. hehe..

Cik Gee said...

itu dia nak bagi rehat kat ibu... katanya... hehe..

Hatimi Tahirruddin said...

bagus2...dah boleh uruskan sendiri...

deno said...

sama juga dgn anak buah deno, adam khaleef... sejak dah masuk tadika bukan 1 baru ni.. sekarang dah banyak ingat surah2.. :)

Nora Karim said...

kita ibu ni mmg tak perasan anak2 kita dah membesar... tapi percayalah mereka dah besar... huhuhu

Zie said...

haha dah besar tu.. so bila khalish nak ada adik ni.. hehehe

Mrs Velentine said...

yes..baby mama dah besar..dah nak jadi anak bujang

Myra Jay said...

Wahhhhh good boy Khalish :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah...khalish membesar dgn bijak

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah..perubahan positif Khalish

Cik Nur™ said...

bagusnya....
dia dah pandai uruskan diri sendiri ye...

okaylah tu...pandai khalish.. :)

Cik Aini said...

alhamdulillah..
bagusnya Khalish..syg Khalish :)

Deqla Manjew said...

yeayyy khalish dah besaq!! berkat didikan guru2 kat sekolah jugak kot kan...

N.Aima K said...

olololo comey! dah besar pun

9n0L4 said...

baik die mkn koko krunch tu kak dari mkn jajan. :)