Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, March 15, 2013

Night @ Putra Brasmana

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Kali ni M nak sambung cerita pasai cuti2 yang lepas... Hari terakhir percutian kami abiskan di Kuala Perlis saja... Sebab masa tu kami sampai Kuala Perlis pun dah 7 lebih so kami amik keputusan menginap dekat hotel di Kuala Perlis..

My hubby merangkap Mr Transporter kami sepanjang percutian..hi hi hi...Tambah tenaga dengan Livita.. Feberet my hubby bila drive jauh2.. Masa ni otw balik utara...

Ni la hotel penginapan kami di Kuala Perlis..Putra Brasmana Hotel.. Malas nak survey2 so sampai ja situ terus check in...Nasib baik ada promotion...Nasib baik betoi la kami sebab hotel yang kami inap semua ada promosi..ya la sebab time kami bercuti bukannya time cuti sekolah..hi hi.. Mungkin ada yang ingat Khalish ponteng sekolah...Tapi sori yek.. M siap pesan kat Cikgu kelas Khalish supaya bekalkan homework untuk 4 hari yang dia cuti tu.Kiranya Khalish tak ketinggalan dalam pelajaran dia la kan...Ha ha..Cuti2 gak kan..tapi blajaq kena jugak..


Banana split time! Tetiba pukul 11 malam teringin plak nak makan benda alah ni..ha ha... Terus call dan pesan...Dalam 10 minit sampai la banana split tu sampai kat bilik kami..Memang mabeles...Pisang di makan dengan dua perasa eskrem, cekelat & vanilla...Then diakhiri dengan buah-buahan koktail kat bawah dia..mmmmm sedapnya....


Tak menahan betoi tengok aksi Khalish yang tak sabaq nak makan eskrem tu..Belom sempat Ibu nak amik gambaq dia terus jilat...Last2 amik sekali ngan pict dia..muahahaha:p


Bekpas sesorang ja ni..Khalish dok tidoq lagi time ni..so my hubby suh M turun makan dulu la..Biaq dia yang jaga kan Khalish.. Not bad la menu yang disediakan pagi tu..Tapi cam biasa M akan amik roti bakaq, buah dan buboq nasi..


Lepas semua dah abih berkemas kami pun bertolak balik ke Langkawi dengan Ferry Lada 2...Tu saja yang M dapat kongsikan dengan semua pembaca my blog..In Shaa Allah kalau ada rezeki dan kelapangan memang plan nak cuti2 lagi lepas ni..tapi tempatnya tak tau lagi la...Doakan M murah rezeki dan diberikan kesihatan yang baik yek..Errr..lagi satu M nak mohon jasa baik kengkawan doakan my hubby yang sakit tonsil skang ni..Moga2 ada doa2 kalian yang dimakbulkan Allah swt.. Aaminnn.. Wassalam ^_^


P/s: Maaf tak dapat bw ke blog hangpa lagi sebab M balik umah my parents..kat sana WiFi problem plak..entry ni M wat autopublish...

35 jejari yang tajam menaip:

Cik Nur™ said...

adehh...
sabo jelah khalish....
lawak betul..!

hana hadi said...

aip2 xmo jilat2 :P mak jilat xpa..hehe

Sue-Rya Qistina said...

semoga segalanya dipermudahkan ya. take a good care!

hazwan hairy said...

terus rasa lapar tgk bnda tu...haha

wan nurul hezrina abd halim said...

CANTIK M MASA NIE..LAWA TUDUNG=)

wahh mengancam itu banana split!

kayyana said...

yana pun kalau ke perlis tdo kat brasmana je.. kt situ tak byk sgt choice utk stay kan..

Deqla manjew said...

wahh.. tak sabaq2 khalish naa.... tgk pun sedap..ehh, M bekpes sorg2 abis tu sape snap gmbo tu?? haha...

Solehah Shamsuddin said...

hahaha Khalish xsbr nk makan banana split tu, sbb tu dy nk ngap terus.haha smpai xpakai baju tu... :D

Etuza Ezawarna said...

hahaha livita memang sinonim untuk lelaki macam kami..kekadang beli dan minum..samalah pula dengan hubby SMM

Etuza Ezawarna said...

aiskirm yang lazat tu dek..hehehe

Mrs Velentine said...

wah sama mcm my hubby kalau jalan jauh livita juga..aiskrim tue sedap

Umira Morad said...

bestnya g jenjalan...:)

Umira Morad said...

bestnya jenjalan...;)

Umira Morad said...

bestnya jenjalan...;)

Yumida Huda said...

sronoknye g mkn angin
sedap pulak banana tu
moga hb sis cepat sembuh

Chic Na said...

bercuti panjang ye kak. terliur tgk khalish mkn banana split. huhu..

semoga hubby kak M cepat sembuh. minum banyak2 air masak.

Hatimi Tahirruddin said...

haha khalish mmg pantas...org belum apa2 lg dia dah rasmikan dah tu....

semoga bro kita cepat sembuh...

nanieybarnieylurviey said...

Bestnye bercuti!!! Lame x jenguk kak M.. :)

Nani suke livita jgk if travel jauh. Walaupun hanya tukang duduk je dlm kete

Cik Aini said...

wahh..sedap tu banana split 2 times.hahaha dh mcm adnan sempit..
moga abg akak kembali seperti biasa..sembuh seperti sediakala.amin

BUNDA a.k.a KN said...

amboi ! tak menyabaq lagi dia noo.. sweet Khalish

Mas Zull said...

assalamualaikum M...selamat balik kg yer..;)

ieda immi said...

mama tegar blog ekekek .. sib baik khalish x ngap awal2 ekkee ;)

jaakechik said...

syok nya jenjalan ke perlis. jaa pun ada adik duk belajar kat uitm arau, tp belum penah sekali jenguk dia disana, entah bila lar nk ke perlis.

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya jalan2...

lelamaisara said...

hahahhaa...khalish awat lagu tu sekali makan aiskrim tu...heheheh..tergelak tgok pic tu kak

ros_reeza said...

eh, tak sabarnya nak makan banana split ye :) hihihi

are_lin@yu said...

wahh beznya kak m g cuti..xpnh lg p hotel brasmana ni

Cinta Misteri said...

seronok bercuti...tp penat kan klau kena drive sendiri.
tu khalish lg tk menahan tengok, btul2 tk sabar nk bereskrim

TiranaAduka said...

18pl tu .tak pakai baju..hehehe.
1 buat sis m. Tak lupa jua dari ta..bwak naik triumph bath tub.

izan mama mia said...

xmenahan aksi khalish tuu

Riedaffya ibrahim said...

kelakar tgk khalish makan eskrem camtu..semoga hubby m kembali sehat ye,,

intanfirdaus247 said...

hahah..khalish siap wat aksi jilat aiskrim tulagi...hehe

Shida Radzuan said...

wahhh seronoknye :) tgk khaliss pntg jmpa aiskrim heheee :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

putra basmana punya rate bapa semalam kak?

9n0L4 said...

ehhhh, livita tu ade lagi ke dlm botol. byk dlm tin je tgk skrg ni. :)