Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, March 23, 2013

Kenapa Si Matatajam Kurang Berbelog?

Assalamualaikum & Salam Berhujung Minggu

Tengah fokus buat homework tadi ^_^

Hai kengkawan, buat apa hujung minggu ni...berjimba kat mana tu? M dok umah ja ari ni..tak jejalan mana pun...Buat keja2 kat umah ni, layan kerenah Khalish dan belek2 blog skit2.

Sori bebanyak na kalau M jarang ke blog hangpa, sebab sejak Khalish start bersekolah ni, M lebih beri perhatian kat dia...Khalish ni lebih suka kalau M temankan dia buat homework. Belajaq sesama kat umah ni..main teka2 nombor dan huruf...yea la kan, Khalish ni kan tak da sesapa dah kat umah ni selain Ibu dia..Abah pun malam baru balik dari keja..So, Ibu la best pren dia kan ^_^

Pada kengkawan yang dok bertanya awat M ni dah kurang berbelog dan x singgah blog depa then tinggalkan komen cam dedulu, tu la sebabnya...Maaf yek -.-

Wassalam

p/s: Moga Ukhuwah antara kita semua kekal selamanya (^_^)


19 jejari yang tajam menaip:

Aisy Nasiha said...

Bagus ibu mcm ni.. Fokus kepada anak yg baru belajar mmg patut, jadi anak takkan mudah putus asa kalau ada yang tak tahu.

izan mama mia said...

anak lebih utama...mg klalish happy sll

Makbed Journal said...

sama la kiteerrr..
anak2 dah besar ni, kena perati depa pulak.

Hatimi Tahirruddin said...

ooh tu la mmg kena tgk budak2 ni buat homework...hehe

Mrs Velentine said...

xpe kak..Mv faham

Cik Nur™ said...

tak apa kak, berkorban untuk putera tu...mmg berbaloi sgt...

jgn abaikan dia sebab blog kak, sian dia...

dia nak belajar, akak kena jadi contoh yg baik, insyaAllah berjaya khalish ni nanti.. :)

Nastyna said...

Dahulukan mana yg lebih penting :D:D sorang2 mesti boring sikit kan nak belajar, nasib baik ada mama teman.

P#eoniX said...

uruskanperkara yang penting dulu...heheheh...

IntaNBerliaN said...

xpa M... anak lg penting...

nanieybarnieylurviey said...

Utamakan yg penting dlu :) :)

aTieYusof Family said...

Beruntung Khalish ada Ibu yg sentiasa memerhati.... keluarga lebih utama dr segala-galanya kan M?..:)

are_lin@yu said...

tak pa k.m..dahulukan khalish dulu..hihi

Cik Aini said...

xpe..kitaorg paham je kak..
qendu kat aduihh aduihh aduihh tu.hahaha

Deqla Manjew said...

ye la kan.. apa2pun anak perlu diberi keutamaan dulu..jgn lupakan kami trs sudah la na...huhuuh

lelamaisara said...

yela kak khalish nak berteman..macma alesya jugak...hehhe saya kat umah tak buka blog pon kak...

Khairul Bariah Salleh said...

sama la M..sejak qusyairi sek thun ni, akak pun dh jarang berblog..sbb bila blk dr sek, dia mesti nk mama teman dia belajar..:-)

Tihara said...

yang penting kita saling mengingati.. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

anak yg perlu diutamakan skang ni kan kak...wani pn sama dh krg berbelog sbb tu lambat jer smpai blog kak ni

9n0L4 said...

blog ni sampingan aje. hidup kite mesti diutamakan. :)