Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, March 13, 2013

Berjimba Di Sunway Lagoon: Part 2

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Seperti yang dijanjikan, M nak sambung cerita masa cuti2 minggu lepas.. Masih lagi kat Sunway Lagoon.. Tapi kali ni nak share pict2 Khalish yang enjoy sakan main ayaq kat water park..

Layannnnn okayssss ^_^


Memang happy sangat bila tengok Khalish sangat2 enjoy main ayaq kat situ sampai takmau pi mana dah..Sebab tu la ada tempat yang kami tak abih jelajah...hu hu..Banyak masa dok layan dia mandi ja..


Tengok la tu nampak kan betapa hepinya my Khalish..hi hi.. Puas dia main sampai kecut jejari tu.

Thanks to Abah Khalish yang caring our Khalish masa main2 kat situ dan bagi peluang kat M meneroka extreme park..dimulai dengan lompat2 kat atas trampoline dan seterusnya meluncur laju di udara..Memang puas hati dahku dapat rasai pengalaman Malaysia's Longest Flying Fox...perghhh! Memang kecut perut M ni tau masa tengok dari atas tower tu..pikiaq banyak kali gak nak try ka tak.. Tapi M amik keputusan nak cabar diri sendiri..so....weeeeeeeeeeeee...seriau tapi seronok sesangat.. Sayangnya M tak snap pict sebab masa tu tak bawa phone..Alahai rugi rasanya..



Sempat lagi naik Wagon Wheel masa on da way nak kuar dari theme park tu.. Tak thrill sangat la.. Tapi sesapa yg gayat tu maybe tak sanggup kalau tengok ke bawah..Lepas pusing 2 kali..kami pun turun sebab kali ni M bagi peluang kat Abah Khalish naik keretapi roller coaster ngan Pak Ndak Khalish, my BIL. M plak take over layan Khalish main2 Kuda pusing sampai pening M dibuatnya.. Maunya tak, 4 kali tukaq kuda tau..nasib baik tak termuntah M kat situ.. Ha ha ha..


Last pict kat Sunway Lagoon..Kebetulan masa kami nak keluaq, group berbaju koboi ngan maskot Sunway Lagoon dok tunggu kat pintu keluaq tu.. Terus depa ajak bergambaq.. Tapi Khalish takmau sebab tu dia alih muka ke belakang..kes majuk nak naik kuda lagi la tu.. Kami terpaksa balik sebab masa tu dah hampir jam 6 petang.Lagipun, Tok Khalish aka my MIL dah letih..sian kat dia.. So setakat tu ja la kami dapat berjimba di Sunway Lagoon..

Next entry M akan cerita hari terakhir percutian kami plak yek ^_^

Wassalam



25 jejari yang tajam menaip:

Yumida Huda said...

sronoknye..
beznye klo mandi kat situ..

Misya Mialen said...

wah bestnyaaaa mandi manda. jeles. nak juga p sana. tp tunggu ada rezeki. insyallah;)

Lelaki Ini said...

wah, bestnya!
sekali pun xpernah jejak kaki kat sunway lagoon

eita said...

tengok gambo pun dah bleh byang kn betapa seronok nyer..bile lh agaknye dpt g etek

nik ros said...

seronok tgk dia main air.budak2 gitu la kan

anak saudra nik sampai tempat tu tutup la baru nak bali..hhuhu

Chic Na said...

beraninya akak naik benda alah tu. huiii seriau cikna. hihi..

Cik Nur™ said...

wahhhhh....
seronoknya khalishhhh...!

Hatimi Tahirruddin said...

alahai sian kat khalish majuk nak main kuda ye...

Cik Aini said...

bestnya akak naik yg extreme tu..kalo ai ke sana nti mmg nk naik lah wpun nmpk mcm gayat giler..

in Shaa Allah..pnjg umo ada rezeki lebih nk kesana jugak :)

Nastyna said...

Best kan flying fox.
Meriah la ke sana beramai2 mmg syok, saya pn blom sampai pun lagi ke sana.

Deqla manjew said...

jelas tergambar wajah seronok khalish..teringin pulak nk ke sana...huhu

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya....jeles kita hehehe

are_lin@yu said...

wahh beznya..sedih x ayu yg dkt sini pn xpnh g l g sunway lagoon ni..haha

Mrs Velentine said...

seronoknya khalish main....done ikea

N.Aima K said...

dah lama x g Sunway Lagoon hu hu hu

Riedaffya ibrahim said...

wah seronoknye pi sunway lagoon..

Kesuma Angsana said...

amboi seronok sungguh ye !

hazwan hairy said...

dok kl dh 4thun tp xpernah lg smpai..heheh

wan nurul hezrina abd halim said...

bilalh nk ke theme park ni..tak punya masa lg nie..adajer hal family

nanieybarnieylurviey said...

Seronok tgk khalish happy.. :) smue happy..

Anonymous said...

nk p jgkkkk..huhu

Umira Morad said...

nk p jgk..huhu

Shida Radzuan said...

kak M shida xpernah g lg sunway lagoon ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer nengok sunway lagoon

9n0L4 said...

tak pernah pun bwk tok ke taman tema air. hehe.