Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, March 12, 2013

Cuti-cuti Si Matatajam



Apa habaq semua? Hari ni mai M nak cerita trip M sekeluarga ke Petaling Jaya minggu lepas. M ke sana ngan keluarga my Hubby..tapi bukan semua la yg ikut kan...Kami ke sana sebab my hubby Ada urusan guamam pembelian umah kat sana.. Kat sana gak kami ziarah Mak Sedara my Hubby yang menetap di PJ.  Kami bertolak ari isnin waktu pagi dan sampai jam 7 malam lebih kurang la..


Ni la hotel penginapan kami selama dua malam di sana.. hotel Desaria.. Memang selesa.. Masa kami check in siap ada promotion rate plak tu..save budget my hubby...hi hi..Lagipun hotel ni paling dekat ngan umah Mak Sedara my Hubby tu..senang nak ulang alik kan..

Tengok la aksi Khalish yang suka posing tu..Sampai tersenyum budak front office tu tengok Aksi Khalish.Masa ni M baru lps uruskan hal2 check in..

Pict dok berselimut tu time pagi keesokan harinya..best tidoq sampai takmau mandi.. Lepas pujuk skit baru nak mandi..lepas mandi posing skit..seksi tak...ha ha..Then, bersiap-siap ikut Abah pi pejabat peguam...Amboi nak bergaya saja sejak dah besaq ni...

Hotel yang kami inap tu bersebelahan ngan Bangunan Metrowealth @ MiG kepunyaan David Teo. Masa lalu nak pi hotel, M ternampak pengarah filem Nongkrong, Ismail Bob Hashim dok melepak kat depan bangunan tu..Ingat nak pi jumpa David Teo nak minta jadi pengarah..Muahaha.. Acah ja la...Jadi pengarah kat umah ni pun dah penat..ha ha..

Ok la nanti M sambung lagi yek kisah cuti2 M kat sana..


32 jejari yang tajam menaip:

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..seronoknya berjalan2. :)

Cik Nur™ said...

amboii..khalish.. :)
seronoknya dia, kat melaka ri tu dia demam kan..

kalau tak mesti lagi meriah bilik kita.. :)

Kakzakie said...

Serampang 2 mata, sambil siayah ada urusan mama dan anak dapat makan angin..

are_lin@yu said...

wahh beznya khalish jln2 ya..eh khalsih cti sekolah kak m?

Remy hazza said...

wah...sakan kak M... berjalan2 sampai ke petaling jaya......
harap2 segala urusan kat PJ tu semunya selesai....

AyueJean AJ said...

Mesti rumah sedara tu kat Taman Medan....
Aah situ dekat dengan Metrowealth....
Kalau bertuah dapatlah jumpa Yana Shamsudin... =D

Budak Kampung said...

cuti2 sakan ke kak?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jauh bejalan noh kak best2 hihihi

Deqla manjew said...

ehh nape dok hotel? nape x dok umah mak sedara je? huhuhu....mcm2 aksi si khalish yer.. kalo deqla kat situ pun mau tersnyum...

Nisah Idham said...

Salam akak..
wah seronok khalish duk melepak dlm hotel ye.. sesekali jalan, luas pemandangan kan kak..

Mrs Velentine said...

wah bercuti yea kak...bestnya,,done kotex

aTieYusof Family said...

Seronok Khalish jalan2 KL no..
tgk aksi2 dia tu lucu je.. hensem Khalish:)

Umira Morad said...

As'salam maksu..bestnya...sambil menyelam minum air...smbil2 ada kerja tu bleh jgk jenjalan...:) best Khalish..kecik2 merata dh p..:)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum....

Seronoknyer M dapat bercuti2 bersama keluarga...

mselim3

pls:nice holiday k...

CikZaniff said...

ingt akak M nk mnx belakon..hihi..
comel khalish

QasehnyaRania said...

M beli ghumah area PJ ke?

ada masa jom join GA ni, nak:)

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

Mas Zull said...

assalamualaikum M..seronoknya bercuti...:)

Ratu Hatiku said...

bestnya dpt cuti... :D

Cik Aini said...

kalo akak jd pengarah..ambik la ai dgn Nur jd pelakon..Nur bg jd pembantu dah la.kahkahkah

Chic Na said...

seronoknya khalish pegi holiday.. ;)

Si Matatajam said...

@are_lin@yu: cuti sendiri la Ayu..tapi akak siap pesan kat cikgu Khalish tu bagi homework utk seminggu so akak bleh ajaq dia time cuti u.. Ha ha cuti2 gak...blajaq tetap kena!

Si Matatajam said...

@Remy hazza: Alhamdulillah..selesai sudahhh

Si Matatajam said...

@AyueJean AJ: ha'ah rumah mak cik akak tu kat taman medan..

Si Matatajam said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief: sekali skala..hu hu

Si Matatajam said...

@Deqla manjew: umah mak sedara tu dia sewakan bilik untuk kengkawan dia.. Sebab dia tinggal sorang sblm ni..so lebih baik Ada kawan kan..tak sunyi..

Si Matatajam said...

@Umira Morad: Time Ada keja camtu baru bleh curi2 masa jejalan Mira...

Si Matatajam said...

@QasehnyaRania: ha'ah tapi umah tu untuk Mak Sedara my hubby yg dok kat sana..

Si Matatajam said...

@Cik Aini: mesti fenin kapla akak ni mengarah kalau hangpa berdua yg berlakon Ai oooiii ha ha ha..

Hatimi Tahirruddin said...

wah khalish bab posing mmg hebat....ada natural talent di situ...hihi

N.Aima K said...

kalau ada artis dah boleh minta autograf

Shida Radzuan said...

seronoknya bercuti kak M..teringin shida..

9n0L4 said...

amboi. syoknye. jaa belum sampai lagi ke PJ. :)