Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, August 30, 2012

KENAPA KADANG2 KITA NAMPAK BUAYA DIAM TERNGANGA.....


Nak Join Klik Pict tu ok!

Masa blogwalking tadi terjumpa blog Sha Saperi..Puan blog ada wat teka teki...

Ni soalannya: 

KENAPA KADANG2 KITA NAMPAK BUAYA DIAM TERNGANGA?

Jawapan M:

Buaya ni bersifat sejuk...Jadi bila dia naik ke darat dia akan buka mulutnya supaya udara dingin masuk melalui mulutnya dan menyejukkan  kulit nipis dalam tubuhnya tu...Tabiat ni juga adalah satu cara buaya merehatkan badannya dan mengumpulkan kembali tenaga untuk mencari mangsa yang lain..

*Wassalam*

p/s: Harap2 betoi la jawapan tu ^_^

22 jejari yang tajam menaip:

Chic Na said...

emm ada logiknya tu. good luck kak. ;)

jemarisuri said...

gud luck ye MP...tp js rasa sbb dia terlena hingga la berdengkur...hihi

Cik Nur said...

mungkin juga, xpun dia tunggu mangsa.. :)

apapun, semoga berjaya M.. :)

Sue-Rya Qistina said...

ha'ah..logik gak tu :)

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/eidul-fitr-2012-part-1.html

Sue PeLik said...

hahahaha jawapan dia mcm best jerrr hihihi

zainul zaki said...

pendapat saya dia tngah memburu,,ini cara dia memburu,, sbb senang,, tinggal step nak gigit je,,skip dah step buka mulut..klu salah maaf na

Deqla manjew said...

owh..cam tu ke M ?? aiseyhh kena p tanya penjaga buaya kot ni..hihi..good luck k!

dEdEQ dE wIshEs said...

RASE2 DEQ LAH .. SEBB TGAH TGGU MANGSA MASUK LAM MULUT ,, HAHAHA

Tihara said...

ooo camtu..seram je tgk buaya ni kan..tgk biawak pun dah geli geleman :)

zainul zaki said...

biawak comel apa...

-meeSUPERGIRL- said...

buaya lapor la tu.hehe . Ad logiknya jwpn awk. Good luck

لين Si Pipi Merah said...

gud luck sis! :)

لين Si Pipi Merah said...

gud luck sis! :)

Masha Meisters said...

dye sangap memg lama la kak M...hehe...gud luck!

Solehah Shamsuddin said...

hehe xtau lak solehah nape.pe2 pn goodluck akak

izan mama mia said...

harap betul lah m sebab saya pun xtau jawapan dia..

C'Jai said...

Dia stress kot..:)

Sha Saperi said...

tahniah..anda menang cenderahati....sila email alamat ke email saya..

http://shasaperi83.blogspot.com/2012/09/cuci-gigi-buaya.html

Che Rosliza Che mat said...

baru cr tahu hihihi...sebelum nie tak tahu kenapa mulutnya ternganga...

Sha Saperi said...

BLEH TOLONG SEND SEKALI LAGI ALAMAT NURUL TAK...DAH TERDELETE..SORRY AKAK LAMBAT LA SBB AKAK BZZZZZ SGT AKHIR2 NI...BLOG PUN DAH BERSAWANG...SORRY YE SAYANG..EMAIL BALIK ALAMAT N NO TEL KAT AKAK...

wan nurul hezrina said...

ingatkan buaya menganga sbb sentiasa kelaparan.isyk takut lak kan kalau jupe buaya

Sha Saperi said...

akak dah pos something kat awak...ada terima tak