Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, August 02, 2012

Khalish dan Mamee Monster


Salam Ramadhan kengkawan M di dunia maya...
Hari ni M nak cerita pasai Khalish dan Mamee...Mesti hangpa tau kan Snek Mamee Monster ni.. Dari bebudak kecik sampai kita yang dewasa ni pun suka makan snek ni... My Khalish ni kadang2 bleh layan sampai 2 ke 4 bungkus sekali hadap tu... Huh dasat la hang nak oii....
Tengok tu ralit sangat ngan Mamee tu..

Tu dia pulun sakan tuh...
Ibu nak posing ngan Khalish pun dia wat tak tau.. Siap pulun Mamee sampai pejam mata tuh..
Semua pict kat atas ni Khalish layan Mamee kat atas puncak gunung Mat Chinchang, masa jejalan kat Cable Car ari tu.. Kalau Khalish pi kedai runcit @ pasaraya, snek ni la yang di carinya.. Dah tu siap beli pek yang besaq punya..Hu hu..nasib baikla tak mahai sangat. Kalau tak, kopak abah...
Tu saja la M nak cerita ngan hangpa semua..Ada ka yang layan Mamee macam my Khalish ni? Cuba habaq mai kat M...bleh geng2 ngan my Khalish...
*Wassalam*

32 jejari yang tajam menaip:

Wanieys said...

mamee wani layan tp kena mkn sorok2 dr qalief nanti dia nak hihihi...husband wani cukup pantang bg jajan kat qalief ni yer la kecik lagi ehehehe

Kesuma Angsana said...

jangan kata budak, KA yg mak budak ni pown hadap juga mamee monster tu hehehe

dyabunga said...

dya pun suka mamee monters..sedap..hahah

Sue-Rya Qistina said...

hai..salam kenal. folow semula blog kamu. cute khalish! :D

lelamaisara said...

saya suka saya suka...

suka jugak makan mamee ni..heee..sedap tau...

Cendol said...

hhaha budak2 mmg suke ni snek Mamee.dulu pn suke sgt ni mkn mamee tapi mak ckp nanti jadi botak.terus cuak2 je nak mkn.jrg dh mkn ni.hehe

Arina Shamsul said...

hihihi...saya adalah geng qalief dear..haha.

Tihara said...

mamee mmg cedapp :)

izan mama mia said...

masa saya sekolah dulu..ada laa dok makan gak...
untuk mia ,saya tak pernah beli makanan ringan untuknya...tapi kalau balik kampung....tak boleh larang sebab ramai yg dok offer...

Cik Nur said...

lama dah nur tak layan mamee ni, kecik2 dulu selalu gak..kihkihkih

are_lin@yu said...

sedapnya kalish tak posa ya..hehe

Cinta Misteri said...

CiM suka mamee. Dulu ada mainan kereta kecil cantum2 dlm snek tu, CiM kumpul byk sgt..

Thks doakan CiM pg td..

Deqla manjew said...

deqla n hubby pun suka jek mkn... kat umah mesti ada stok jajan ni.. beli yg paket besor tu..haha.. psstt.. kalo nk tau deqla bkn takat mkn cam tu jek.. deqla buat mcm mkn megi tu..letak air panas.. hahaha..kita geng la khalish! :D

Cik Rongoks said...

ika pon suka jugak mamee ^^

~Sweet Honesty~ said...

sweety n khalish geng la..hehe

misz_eyza said...

eyza pun suka makan MAMEE...ralit jer bila makan hehe...

Masz Sidek said...

memang sedap... layan jer makan bila masa menonton tv.. ;p

Deq's Qienz said...

Bkn kalish je suka..say pon suka mamee nih..layan jugakk

Chic Na said...

bolah geng ngan auntie la qalief. huhu.. suka beli mamee ni banyak2 buat stok. renyuk goncang makan. hehe..

Si Matatajam said...

@Arina Shamsul: Qalief anak Wanieys la Mama.. My son Named Khalish...

Si Matatajam said...

@Chic Na: chic na pun tersilap cam mama gak ka, hi hi.. Khalish la dear...

mselim3 said...

wawawa...makan mamee lah pulak,,,heheh memang sedap tu...kekadang saya sendiri nie pun layan mamee gak heheh...

Nadia Elena said...

hihi..comelnya Khalish..
sho shewiit!! ^_^

Misya Mialen said...

sy pun suka jg mami ni. hihihi;)

ieedaz @ mama_isha said...

Amboi khalish, sedapnya dier layan mamee tu :-)

C'Jai said...

Takut aih makcik tengok khalish dok hadap kat mamee tu...nak ciket bole....?

9n0L4 said...

jgn digalakkan sgt mknn jajan ni dear. kalau boleh, buat sendiri. ;)

aReLaN said...

lama dah tak makan.adik2 kat rumah suka bebeno ngan mamee ni.aiyoo

Leeza dayasari [santai leeza] said...

sedapnya dia makan,
haaaaaaaa

Si Matatajam said...

@9n0L4: sebenaqnya M mmg Control pemakanan Khalish ni dear..M cuma bg dia layan jajan ni sejenis ja..kopok lain mmg tak bagi...sb M baca Mamee ni tak mudaratkan utk Khalish..Wallahualam..

لين Si Pipi Merah said...

siyes tak tipu..lynn pun suka mamee.. klu g tesco mesti beli punye..kdg2 tesco buat offer 2 bungkus rm 5.. ok amik je.. ummi geleng2 kepala..selalunya tanya "boleh tak ummi?...hehehe

wan nurul hezrina said...

kita yang besarniepun layannn jer kalau makan mamee..hikhik budak2 pun suka..rangup krup krup