Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, August 28, 2012

Saya nak duit raya Cik Misya!!!

Klik Banner Kalau Nak Join

Assalamualaikum Dan Salam Syawal...Hari ni M nak join Contest Cik Misya..Ceritanya pasal Duit Raya..Sesapa yang berminat nak duit raya dan sampul special dari Cik Misya bleh klik banner kat atas tu ok...Hari Raya Dan duit raya memang tak bleh dipisahkan..Dulu2 masa kecik M dok dapat duit raya tapi la ni giliran M plak bagi duit raya kat bebudak...

Teringat pulak nostalgia M beraya masa M bebudak dulu..Kalau pi beraya kat umah orang tu, memang saat tuan umah bagi duit raya la yg jadi momen penting selain daripada penuhkan perut ngan kuih2 raya yang disediakan tuan umah... Sampai la ni M tak bleh nak lupa bila M p beraya kat umah sorang Mak Cik kat kampung M yang nampak 'loaded' sangat tapi last2 dia bagi 5 sen ja kat M ngan adik M.. dia kata kami ni budak2 tak bleh bagi duit banyak2.. Hu hu cam Hj Bakhil dalam Cerita Labu Labi plak ayat dia tu..

Nak tak nak kami terima saja la..ingat masa tu cam nak bagi balik ja kat Mak Cik tu suruh dia simpan ja duit tu...Tapi disebabkan tak mau kecik kan hati dia, kami amik dan terus ja pi umah orang lain...Sedih sangat masa tu...Sebab tu la bila tiba giliran M untuk bagi duit raya kat bebudak sekarang ni, M tak sampai hati nak bagi kurang dari seringgit ( kat tempat M ni seringgit kira nilai standard la).

Soalan Cepumas Untuk Cik Misya: Sejak Bila Jadi Model?

Ucapan Hari Raya: Taqqabal Allahu Minna Wa Minkum...Semoga Aidilfitri ini dapat mengeratkan ikatan ukhuwah sesama kita...Lupakan segala dosa, Leraikan segala Sengketa, Agar hati sentiasa BAHAGIA...

*Wassalam*


p/s: Harap2 Cik Misya tertarik ngan Crita M ni yek..Moga ada la rezeki M nak dapat sampul vogue ngan duit raya dr Cik Misya..

15 jejari yang tajam menaip:

Cik Aini said...

selamat bersegmen M..
selamat hari raya jugak :)

kenangan kutip duit raya mmg moment terindah masa budak2..
tambah2 kalo g rumah yg bg byk duit masa tu mesti x sabar nk bgtau kwn2 yg lain soh dorang g beraya umah tu plak.hahaha

zainul zaki said...

salam,, thanx na menyinggah,,,slamat hari raya na,,, n gud luck :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Slmt bersgmen...

lelamaisara said...

good luck

saya nak duit raya cik simatatajam..hehehhehe

mselim3 said...

Assalammualikum....saya tag simatatajam untuk join segmen...k
Kalu sudi join segmen nie k...ramai2kan...

mselim3.blogspot

dyabunga said...

mmg sikit kalau 5sen.kalau dya dulu paling sikit 50sen..hihih

Cik Nur said...

semoga berjaya M..

kalau kecik2 dulu, raya kita best.. sbb nak kumpul duit raya, org bagi 50sen pun kira dah byk sgt..

dapat rm1 rasa mcm dah kaya sangatkan..

tapi budak2 skarang malas nk beraya..duk depan tv jeee...geram..!

Cikgu Ma said...

dah lama x join segmen bagai...tahun ni abru sekali join..hehe

Masz Sidek said...

good luck M...
:D

Cendol said...

ha?5 sen je?kudukut!!haha
nak pi raye rumah M la.dpt duit ghaye!!ehehehe >.<
semoga M dpt duit raye! :D

Deqla manjew said...

best la kalo dpt duit raya...good luck k!

Wanieys said...

gud luck kak :))

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalamualaikum, is singgah dari Segmen Saya nak duit raya Cik Misya!!!, is dah follow sini nanti jemput lah singgah blog is yer? http://iskandarx.blogspot.com/2012/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam dear.. Thank you for joining my contest.:) Jawapan kepada soalan : Em lebih kurang setahun lebih saya join modelling. Still baru.:)Jom singgah entri terbaru saya..=) http://www.aimisyahirah.com/2012/09/doa-apabila-hati-disakiti.html

Che Rosliza Che mat said...

good luck...