Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, November 21, 2012

Ajari Aku.. Anuar Zain (OST:SAM)

Assalamualaikum...



Masa belek2 instagram, Nora Danish ada hapdet pasal klip Video ni..So M pun terjah you tube..Bagi M klip ni best sangat tp ending tu sedih skit la..tambah plak ngan suara Anuar Zain yg mendayu-dayu tu memang tangkap lentok la bila M dengaq..hu hu hu.....Cer layanssss...





Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu


p/s: Apa kata hangpa?



49 jejari yang tajam menaip:

Nyue said...

nyue dr semalam ag..duk layan lagu n video ni..ehehehheee

CikNana said...

anuar zain nie kan kak m,dia minat nora danish..hehe

Chic Na said...

xdgr lagi la. takde headphone. huhu..

aku HaniAsyira said...

wahhhhh!! efek masa eksiden hebatnya

hnahdy said...

video xdapat buka.. filem apa ye?

Cik Zaniff said...

br layan..
terbaikk..:)

Deqla manjew said...

xleh nk kata dan komen apa2 lg la M... deqla x dpt nk dgr sbb blocked at opis..huhuhu...tp deqla kalo dgr suara anuar zain rasa ngntok la bkn lentok...hihihi

Kesuma Angsana said...

suka sgt!

are_lin@yu said...

rasa tak dgr lg kot..hihi

Cik Nur said...

Semalam buat pertama kalinya nur tgk ni..mmg jatuh hati dengan lagu ni, Kdio klip ni lak..sedihhh..huhuhuh..

xsabar tggu sambungannya...

wan nurul hezrina said...

suka ngan citer sam nie...mmg terperanjat rupanya sam2 yang sakit rupanya

Tihara said...

as salam

akak tak perasan plak lagu ni..nk tgk utube limit dah abes..ngeee:)

hazwan hairy said...

dah mula suka ngn lagu ni..ngeee

محمد رازيق said...

wah. menusuk kalbu liriknya kak. hehe

hazwan hairy said...

dah mula suka ngn lagu ni..ngeee

Solehah Shamsuddin said...

Ohh lagu ni Anuar Zain yang nyanyi.baru tau

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

i loikeeeee hikss

kak nk follow instagram..apa id?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

done digi n white.my

Wak Gelas™ said...

wak pon X penah dgr lagikk.. ihikkKs

nik ros said...

ade dengar kat tv smlm. tak menarik lagi.maybe kena dengar byk kali kot
tapi muzik mcm sama jea ngan lagu2 anuar yg dulu kan

Mrs Velentine said...

xpena dengar lagi lagu ni..

NIA SI DRUMSTICK said...

very nice lyric kan...

Pemikir said...

dah mai dah ni nak dengaq cerita.
salam perkenalan. jemput ke blogs aya ye... thanks

Mayang ABDUL RAZAK said...

ishh akak x penah lagi dengo lagu ni ... maklumle ketapi ni lambat sket ..

Acik Erna said...

acik pun belum dengar lagu ni m

boni kacak said...

ala...kesiannya..nora danishku eksiden...

QasehnyaRania said...

ok...sat g nak p terjah.
sini hujan..
line ngok ngek dah..huhu

selamat ptg M:D

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kak M, best lagu ni,,nak2 anuar zain yg bawak ,,hehe memg cair

miz ruha said...

dengar kat blog KA siang tadi... best... ^_^

microsoft windows untuk kak M...

eita said...

ita peminat setia anuar zain...hohohooh

E'in said...

yg ein nk ckp ialah, nora danish comel! hehe

Karukord Jagau's said...

i love nora danish (^_____^)

Mummy Akmar said...

Salam

Sukanya dengar lagu ini
Saya nak invite semua reader untuk menyertai 1st Giveaway Blog Qashmere

Banyak hadiah-hadiah menarik menanti. Cepat jangan lepaskan peluang.

Thanks Sis

Gorgeous & Beautiful said...

Wah!layan jiwang jugak akk nie,,,"dlm hati ada taman",,wah!gitu,,hihi

aku HaniAsyira said...

singgah untuk hari2 yang seterusnya

Cik Aini said...

yg ni lah yg Anuar zain kata ciri2 isteri dia nk mcm nora danish.hihihi

btw mmg comei lah nora ni..ai tgk filem aku terima nikahnya..x jemu mata memandang..

Cik Aini said...

cubit2 manja kat sis..
done colgate!

shidaR said...

wahhh nora danish hahaa^^

LYAfrina said...

dh tgk vdeo klip ni..mmg cantik..tp sedih.. msti ade sambungan kan..harap happy ending la..

cerita best said...


Asalamualaikum...sori le pakjoe lambat terjah maklum la tgh final exam kt kolej hahah....nie dh abis dh blh le terjah cm dlu blk hhahahaha

Dayana Bahar said...

ajari aku bercinta ke? hihi suara anuar ni mmg len drp yg len... gemersik

dya bunga said...

bestlah..

syiela said...

suka nora danish .. cute!

PinkUmmi said...

i loikeee ND

izan mama mia said...

tak tgk lg video nih..line slow..malas nak buka..

9n0L4 said...

ooohh. ni la die yg ade nora danish tu ehhh. comel sokmo die tu. ;)

Puan Siti said...

Bestt... :P
p/s: xleh vote erk? saya dh tukar link lain...:P

lelamaisara said...

nora danish comei...:)

Hatimi Tahirruddin said...

alamak video dah kena block plak...