Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, November 08, 2012

Aksi Khalish Lepas DiBOTAKkan



Nak habaq kat hangpa semua..memang mencabaq minda dan kesabaran sungguh M ngan my Hubby bila setiap kali nak potong rambut our Khalish ni....Plak tu ada saja halangan..Macam ari tu, asalnya nak potong rambut Khalish ari Jumaat Tp kedai gunting yang biasa kami pi tu, tak bukak plak..pi kedai gunting lain pun tak bukak gak..biasanya kedai2 tu bukak ja ari Jumaat..

Kemudian kami pi ari Sabtu plak..first kedai kami pi tutup lagi..Pastu on da way nak pi kedai kedua yg agak jauh gak la, tetiba hujan plak turun yang lebat amat sangat...Sampai x nampak jalan tu..My hubby terpaksa drive slow2... Bila sampai kedai tu dah la ramai yg menunggu turn, tetiba banjir kecik mula nak berlaku kat situ..jenuh gak la tukang gunting rambut tu dok kalut perbaiki sistem saliran kat depan kedai dia tu. Takut2 ayaq melimpah masuk kedai dia kan...

Lepas hal tu settle dan kemudian tiba turn Khalish nak kena gunting rambut, dia mula la merengek dan seterusnya memberontak cam biasa sebab x nak gunting rambut..hu hu...Abah Khalish mainkan peranan penting la dok peluk Khalish risau dia lari. Ha ha..M plak jd tukang pujuk dan  pegang kepala..Hai la Khalish, awat la susah sangat ni..Last2 kami suruh tarah ja kepala Khalish tu supaya lambat skit rambut tu panjang balik..Memang mencabaq betoi la...

Bila tengok kepala Khalish dah gondol camni, rasa geram plak tengok..cam nak gigit2 ja pipi dia banyak2...Kengkawan yang ada anak, hangpa senasib gak ka ngan M bila nak potong rambut anak hangpa? Cer Citer....

Wassalam

48 jejari yang tajam menaip:

Khairun Solehah said...

haha,biasalah budak2 an.. Adik solehah pun sm je.. kemain susah bila nak potong rmbt ~

Cik Aini said...

alololo
abis lah rambut Khalish tu..
dah nk nmpk brutal lah acik tgk Khalish..tp mantain ensem hokayy :)

muaahh tuk Khalish 5 kali :)
boleh bygkan mcm mn keadaan dlm kedai gunting rambut ms tu..hehehe

Cik Adieb said...

urhmmm,semangat + happy muka dorg

adyna said...

blom pernah gunting rambut amni dikedai..potong sendiri last2 rambut jadi macam mangkuk je heheh

\\ Izzah // said...

Makin hensem lepas potong rambut , ^___^

Dunia Wilma said...

Comelnya Khalish :-)
Macam dia suka plak dibotakkan kepalanya kan...

P/S: Mesti tukang gunting rambut tu pun pening kepala time tu kan :-) Tapi, dorang mesti dah biasa dengan karenah budak2 nie...

MAZLIZA ABD RAZAK said...

dia tak bagi potong la tu
banyak sangat halangan (",)

❤Kamsiah❤ said...

anak2 pompuan saya,suka simpan rambut panjang tp malas nak jaga,nak sikat...bila diajka potong,tak mahu pulak...

Ena's Palace said...

hehehehe..dugaan demi dugaan rupa²nya nak kena tarah ek

Mrs Velentine said...

hensemnya dia..hehehehe...Abg haikal paling suka kalau gunting rambut..so mmg xda masalah..kakak & adik mu pun ok jer

are_lin@yu said...

mmg lasak la khalis nk gunting rmbut pn ssh..hihi

dya bunga said...

dya xde anak lgi tpi masa adik dya kecik mmg takut gunting rambut..hihi

ieda said...

ahahha comel aje khalish ..
budak2 kalau botak @ rambut pendek nampak lagi kemas dan cantik kan ;)

Myra Jay said...

Hheee, lepas dah botak tersenyum cenggitu mesti suka pa, hehee ;)

Myra anak menakan pun sama gak nak potong rambut susah giler... :)

Deqla manjew said...

terserlah muka teruja dgn gaya barunya tu..haha..menten sweet la!!

Sue-Rya Qistina said...

anak2 saya, saya sendiri yg potongkan rambut mereka. tapi kalau dah sekolah, rasanya kena hantar kedai kot.

Tihara said...

as salam

alaa takdak anak, sedey la plak..hehe takdelah..cute la khalish, awat duk pejam mata ja tu :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

alololo tomeiiiiiiiiiiii

Nyue said...

setuju dgn izzah..smakin encem khalish lps botak..ehehehee

aizu's life said...

ensem!!!
aiikk.. cam tau2 je.. my lil khalish pn baru jer dibotakkan ari isnin baru ni.. hihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

alolo comel.

Che Rosliza Che mat said...

nasib baik anak cr yg boy tue senang potong rambut...

aku HaniAsyira said...

lagi comel dan tertarik ah.. =)

محمد رازيق said...

comel khalish kak. hehe. bila tengok botak teringat suasana umrah dulu. btw, salam kenal kak.

izan mama mia said...

dtg senyap2 sementara mia tido....

wah botak camni lg ensem apa..hihihi saya xdak pengalaman camtu sbb mia ok jer...

IntaNBerliaN said...

ololooooo comelnya aksi khalish ni...!! :-)

khalish dah sama dgn aqilah.. sama2 botak.. hihi

Cik Nur said...

heee..tomei je khalish kak..!
sesuai rmbut tu dengan dia. :)

tenyum je tu..hihi.

nur xde pengalaman lagi..hihi

Karukord Jagau's said...

Anak saya x de masalah time gunting rambut...dia dok diam ja

eima said...

macho nye khalish ..... comey jugak bila budak2 botak

maszull said...

assalamualaikum M....wah !! dah encem la ...senang sikit kan x payah sikat rambut tu...:)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hahah mencbar ye, same cm adik saye dulu,,budak2 kalau dah botak memg nmpak bambam kan

etuza said...

semakin comel dan sihat adik ni ya...akan tumbuh rambut baru...

Nurfara Hani said...

nape khalish pejam mate:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

khalishhhhh comelnya,,,botak2 pon ensem sgt aihhhh kihkihkih....

kak m xdan nk klik2 g ni mlm ni wani singgah klik2 k :-)

★ aIsyaH ★ said...

kenapa khalish pejam mata amek gmbr?hehe..naseb baek comel..xD

Chic Na said...

nampak bulat je kepala khalish. tp still hensem. huhu.. :)

Miss BaNu said...

comel jer khalish pas potong rmbut ni hehe

fieda said...

totap ensem..

Rohani Hashim said...

semua gmbr pejam mata..hehe

QasehnyaRania said...

hihi..no xprience..
rambut suami boleh..hihi

Cinta Misteri said...

Nasib baikla bujang CiM 2 org tu tkd prob nk potong rambut. Kalau botak lagilah diorg marah. Slalu pelik tengok kepala2 selebriti yg licin- halusss

nanieybarnieylurviey said...

agaknye bebudk ni fikir rambut x tumbuh blik kot. tu yg susah tu..

Arina Shamsul said...

Hehehehe,mmg mencabar dear,alesya pun sama gak,sampai senget2 rambut..jehehe

wan nurul hezrina said...

wahh sib baik khalish sempat gunting rambut kat kedai tuh..nampak segak lagi hensem..hehe

shuhadaothman said...

atotooo..awat comei sgt khalish. kemain wt muka kan. hehehe

kinara kinatara said...

comel...tetiba teringgat kat adik kina kat umah...rindunya..:)

Dayana Bahar said...

biasalah bebudak.. mmg payah nak digunting rambutnya hehe

9n0L4 said...

hehe. kalau khalish ni ppuan, jenuh la nak lyn potong rambut. anak kecik ppuan lagi susah kot nak potong rambutnye. :)