Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, November 25, 2012

Jom Layan (^_^)v

Assalamualaikum dan salam berhujung minggu..


Tetiba hari ni mood layan aiskrim time hujan la pulak..
Tekak ni teringin plak nak makan aiskrim waktu cuaca dingin camni..
Jom layan aiskrim cekelat ngan M...hu hu...sejuk ja tekak ni...

Published with Blogger-droid v2.0.9

59 jejari yang tajam menaip:

Tihara said...

as salam

alamak tergugat iman menengok eskrem..takpe, in shaa Allah lagi beberapa jamje nk kul 7 nih:)

Cik Nur said...

Sedapnyeeee...!
sane hujan ke kak..?
sini panas elok... :)
seronok mendobi, garing2 kain semua.hihihi

intanfirdaus247 said...

amboeh kak m..sodap aihh tokak den ni ha nengok kak m makan...abeh ke idak? ke simpan balance dalam peti es? kuikui

Deqla manjew said...

sedapnyeeee.... kat sini pns terik...dpt ni syok gak tekak..

hnahdy said...

sengaja la tu letak gambar eskrem :P

TiranaAduka said...

salam sis mt
Layan je.

Anak Pak Muin said...

wow...nak sikettt..haha

nik ros said...

amboi sedapnya. nik suka aiskrim coklat ni :)

miz ruha said...

nak sikit... :)

محمد رازيق said...

sedapnya kak. sini pun hujan. duk tekun saya kira coklat cip tu. hehe

IntaNBerliaN said...

sekali sekala mkn, sedap jugak :-)

Acik Erna said...

assalam M..tengok eskerim cokelat M ni buat acik pun teringin

Cik Ain said...

wahhhh sedapnye dah lama ain xmkn aiskerem hermmmm....

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

perghhhhhhhhhhhh sodapppp tuuuuu

Chic Na said...

best kot makan aiskrim sejuk2. kalau cikna time hujan lebat, lepak dalam keta ngn kawan, dgn aircond sejuk2 pastu makan aiskrim dalam bekas tu. huhu.. syok.. sanggup redah p 7E nak beli aiskrim.

boni kacak said...

pergh...sedapnya....ada bijik2 coklat lagi...

★ aIsyaH ★ said...

jelesnyee...sedap la..nak jugak..boleh?hehe..xD

vendettatraveller said...

sedappp je nengok eckem tuu :D

adda syuhada said...

sedapnya....

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

sedapnye,heheh kalau saye dpt vanilla ni sedap tekak ni =)

eita said...

tengok aiskrim terliur lah plok..lama tak layan aiskrim ni

C'Jai said...

erk...khalish nak dapat kawan ker...

heheee..M cam org mengidam plak... ke betui akak teka...:)

penyuluh perikanan said...

biarpun kondisi hujan, kalau Eskrim tetap saja lezat aku juga suka
postingan yang cool
terima kasih
sukses kawan

N.Aima K said...

sedapnyee

izan mama mia said...

m...saya tak makan aiskrim.....hahahaha..sbb tak der depan mata...kalau ada,....mau berebut ngan Mia...

Hatimi Tahirruddin said...

wah dah lama tak makan aiskrim...mmg tak leh tahan bila tgk gambar kat atas ni...

لين Si Pipi Merah said...

bak sikit.kiki.. sis syukran ye kongsi tips2 pasal nuffnang tadi.

alhamdulillah rezeki bertambah2..nanti buatlah GA satu. ;) ok dak?

Dayana Bahar said...

Dang dang nk pi bli nanti... sedapnyer

♥Cik Puan♥ said...

Sedapnyer aiskrim,,,singgah dan follow http://cik-puan.blogspot.com

♥Cik Puan♥ said...

Sedapnyer aiskrim,,,singgah dan follow http://cik-puan.blogspot.com

cerita best said...

wahhhh sedapppp nya nk sikit boleh

Hani Uzmaa said...

same lah kite. saye pun suke layan ais krim time hujan. huhu...

btw thanks sudi jd antara follower awal di blog saya yg x seberapa tu...

Riedaffya ibrahim said...

sy bukan penggemar eskrem..tp kalo melayan ramai2 syok jgk kan..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

saya pon suka makan aiskrim (",)

nanieybarnieylurviey said...

my fav brand. Kings :)
suke mkn yg ada oreo tu. tp yg tu bekas kecik..

Cho Zila said...

kalau hujan gini .. bayangkan kalau panas terik.. ehm sedapnyer kalau masani dapat makan eskrem..

are_lin@yu said...

sedapnya nak sikit.hihi

syiela said...

nyum nyum sedapnya.. sejuk tekak

aTieYusof Family said...

M
hujan2 pun layan ais krim ya..hehe
mcm sedap je kan picture kt atas tu..:)

Nyue said...

mmg sedap layan aiskrim akk M...hehehe..nyue pon suka gakk..ehhee

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedapnyerrrr eskrem hehe

mia izzati said...

paberet aiskrim sundae nihh...sedappp

PinkUmmi said...

lahai...buat i jeles aje tau...nk eskrem gakkkkk

Shasha Yacob said...

hamboii, sodap nihh, nih mesti beli satu nih.

dya bunga said...

ni yg nak mrh ni..dya xblh tgk aiskrim..jp lgi nk p kedai beli aiskrim..hahaha

Mrs Velentine said...

ais krim..sedapnya

Zie said...

sekarang makan aiskrim tak kira waktu dah...

Che Rosliza Che mat said...

Aiskrim nie memang sedap...

kinara kinatara said...

sedap nya kak:)

Myra Jay said...

Sedapnya.... :)

Dan tetiba rasa nak buat eskrem goreng plak :D

Cinta Misteri said...

Klau kata eskrim. Mlm2 buta pun CiM lyn. Colet dgn roti potong. Nyam nyam

Karukord Jagau's said...

hujan2 makan eskrem..? huhuhu

mselim3 said...

my favourite ice-cream tu...terliuh lah pulak nie,,,heheh...(gurau aje)

Deq's Qienz said...

ice krim..sejuk plak tgk sini kan sejuk je sb ujan..eeee

jaakechik said...

fulamak sedap nye. seriyes terliur tgk ais krim mlm2 ni...

Cik Aini said...

wahhhhh
peberet ai ni.sedapnya.kalo ai kan,x kira pg ptg mlm boleh je mkn eskrim ni..x pyh tggu cuaca pns2 br nk mkn.hahahahha

9n0L4 said...

wahwah. sedap nyeeeee. m try la buat sdiri pulak. hehe. gsf ade resepi asikrim. :)