Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, November 26, 2012

Santai-Santai Di Tepi Pantai

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwah ^_^

Sebenaqnya aktiviti ni kami buat pada hari Khamis lepas... Hari tu Abah Khalish xkeja..Jadi memang tak lepaskan peluang la kami nak bersantai-santai bersama.. Cam biasa Pantai Pasir Tengkorak menjadi pantai pilihan kami sebab  10-15 minit ja dah bleh sampai..

Kali ni memang betoi2 bersantai la sebab M x masak apa pun untuk makan2  masa berpiknik tu. Kami cuma beli kepsi, 100plus dan jajan skit...Tapi tu pun dah x larat makan dah..hi hi.. Cam biasa la kan, pics2 buat kenangan kena ada untuk tatapan Khalish bila dia besaq nanti..Nak tengok? Ok la Cer tengok kat bawah ni..Layanssss ^_^


(Atas)Suasana pantai dan keindahan ciptaan Allah yang maha hebat sungguh mendamaikan...
(Bawah) Juadah yang simple untuk kami ngappp..tapi keropok tu bukan untuk Khalish tau.. Khalish memang x dibenarkan makan keropok..hi hi..


Tengok la tu, happynya Khalish bleh buat istana pasir ngan Abah dia..
Bertambah happy sebab bleh main ngan Abah...
I love u  sayang ^_^


Lepas dah penat main, harus la makan..Ayam kepsi ni memang feberet Khalish tau.. Dia panggil ayam Upin Ipin ..hi hi kan dalam katun Upin Ipin tu depa suka ayam goreng terutamanya Ipin tu.. Sebab tu Khalish panggil camtu..ha ha... Tengok la tu layan sungguh sampai pejam2 mata >_< 

Lepas ni M cerita pasai kami pi bersantai kat ayaq terjun plak na... Ta Ta...Ti Ti..Tu Tu...

*Wassalam*


55 jejari yang tajam menaip:

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

dya bunga said...

khusyuknya khalish mkn ayam..hihi

Mrs Velentine said...

wah bestnya...ayam tue boleh minta tak khalish

nanieybarnieylurviey said...

wahhh bestnye rehat2 tpi pantai..
hehe.. ayam upin ipin ye... kenapa khalish x dibenarkan mkn keropok.. bgus khalish xmintak2 :)

Nisah Idham said...

dah lame nisah x ke pasir tengkorak ni :), 2 minggu lepas nisah berpiknik kat Lubuk Semilang je..

Zie said...

syoknya.. awat Khalish tak mandi?

Cedapnya ayam tu

Che Rosliza Che mat said...

Seronoknya...main tepi pantai....Done Digi...

intanfirdaus247 said...

tang mana pasir tengkorak ni eh? apa pun ayam goreng tu memang mengiurkan

Deqla manjew said...

wahh mmg syok mkn kepci tepi pantai gini..sambil menyanyi lagu.. bercanda di pasiran pantai...lagu Allahyarham sudirman duet anita srwk tu.. hihi

Nyue said...

bestnya....berkelah kat pantai..nyue dh lama xg pantai... :(

aTieYusof Family said...

Best nya...berkelah mcm ni sesekali..:)

Cik Nur said...

sedapnya khalish mkn kepsii...!
nak cikittt..!

akak, seronokkan umah dekat dengan pantai..bila2 masa boleh pi..

Shasha Yacob said...

khalish dah boleh join geng upin ipin nih, hihi

are_lin@yu said...

beznya dok langkawi byk tmpt lh jln..hihi

Cik Ain said...

wahhh untung la bole bersantai2 tepi pantai hehehe

Tihara said...

as salam

best nye g picnic..lama dah tk wat xtvt mcm ni:)

hazwan hairy said...

bestnya dok dkt pntai leh ptg2 lpk2 ..hehe...

p/s: mestilah tuk kak pn ada..hehe..

kinara kinatara said...

wah bestnya khalish:)


x ajak kite pom..

cerita best said...


jom kita join segmen pakjoe senang je bkn susah pun ....kita blh tambah kenalan baru seperti aaron aziz,farid kamil hahaha http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan-blogger.html

Myra Jay said...

Happy sungguh Khalish :)

Mendamaikan bila dapat berehat camni kan ;D

Chic Na said...

bestnya khalish berkelah sambil mkn kepci.

Riedaffya ibrahim said...

manyak syok...da lama x berjimba2 di pantai..

Cinta Misteri said...

Syok kn bekelah. CiM pun br je gi bejemur masa depavali aritu

MAZLIZA ABD RAZAK said...

erm...sedapnya KFC khalish.

Karukord Jagau's said...

apa x ajak aku sama berpiknik hehehee

x de mood nk up N3 baru....bio bekulat jap blog aku tu kikikiki

mselim3 said...

sedapnya khalish dapat makan ayam KFC...hehe boleh minta sikit.

Deq's Qienz said...

bestnya..lepak tepi pantai gan angin sepoi² bhs..hamboii sedap dia mkn kepci nohh..nak sikit.

jaakechik said...

sonok khalish dapat makn kepsi yer... sambil main2 mata lagi tu..heeee...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

sonoknye khalish dpt men istana pasir,pastu mamam ayam,,hehe

Kesuma Angsana said...

mmg best kalau dapat lepak2 tepi pantai ni kan

Nora Karim said...

bestnya... mmg tenang je rasa bila duduk tepi pantai... suka suka suka... hihi

aReLaN said...

saya pon gi pantai tapi minggu lepas la.hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah beshnyer g santai2 kt pantai...khalish mkn ayam xkasi auntie sikit pun hikssss

nik ros said...

bestnya pi pantai.dah lama tak rasa angin pantai :)

Solehah Shamsuddin said...

wah mamam ayam kepci ye khalish

NIA SI DRUMSTICK said...

wah..bepicnic sakan la ne..lma dah xg picnic..huhu

★ aIsyaH ★ said...

bestnyer g berkelah..xajak pun..hehe..sedapnya khalish mkn ayam..nk sikit..xD

penyuluh perikanan said...

Kunjungan kembali kawan
postingan yg sangat nagus
anak^ yg sangat manis
terima kasih sudah berbagi
salam sukses selalu

Hatimi Tahirruddin said...

wah khalish dgn drumstick kepsinya...

Dayana Bahar said...

Seronoknya dapat bersantai bersama keluarga mcm ni kan...

C'Jai said...

haha..kemain lagi Khalish..seronok sakan dapt bersantai .. macam upin je makan ayam goreng..

nak ayam goren..nak ayam goreng..

miz ruha said...

khalish, nak ayam kepsi sikit... ^_^

TiranaAduka said...

wah bestnya..tak ajak ta pun?

syiela said...

amboi khalish sedap sungguh kepsi tu.. nak cikit boleh?

N.Aima K said...

alahai...lama x piknikkkk

Cho Zila said...

suka gambar kat laut.. menarik sesangat... rasa kedamaian...
cantik pantainyer..

mia izzati said...

teringat upin ipin sebab suka makan peha ayam..anak2 sesuai sangat le makan part tu sebab tak banyak tulang kan...

aizu's life said...

amboiii.. berkelah sakan khalish yer..
M, org dh booked tket p langkawi bln 1 nnt.. kot ada rezki, leh la jmpe :)

IntaNBerliaN said...

khalish pun mcm alisha gak, ayam upin ipin... peha.. hihi

CikNana said...

haha..ayan upin ipin ah..he

Mimie said...

bersantai smbil mkn kepci..sedapnye

-meeSUPERGIRL- said...

wah sonoknyeee ;)

Acik Erna said...

amboi cerianya dia,,comel senyuman nya

Cik Aini said...

Khalish...
meh la acik ai skit..lapaq la kepsi tgk Khalish mkn.sedapnya smp tpjam2 mata tu.hihihi comeiii :)

9n0L4 said...

khalish, nnt try rfc pulak tau. drumstik die pun sedap mcm kepsi. :)