Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, November 03, 2012

SEGMEN:6 pekara tentang saya II


Nak join klik banner ok ^_^

Kali ni M nak support segmen salah sorang member GSF, adik Kinara Kinatara..
So, Kina ni la
v
v
v
Enam perkara tentang Si Matatajam:

1: Seorang yang nampak sombong (bila tak senyum), tapi sebenarnya very friendly tau..

2: Tak tahan dengan asap, habuk dan debu...

3: Sangat teruja berbelog lepas join Geng Segar Follower (GSF)....Rasa macam tak lengkap aktiviti seharian kalau tak berbelog dan tak jenguk blog member GSF..

4: Memang alergik ngan makanan laut terutamanya udang, ketam dan sotong..Kalau makan tanpa disusuli ubat khas, sure bengkak la mata dan gatal seluruh muka dan hidung..Tapi M memang sangat addicted ngan sotong goreng tepung...hu hu..Sebab tu lepas ja makan seafood mesti kena makan ubat alergik..

5: Pernah jatuh terhempas sehingga menyebabkan masalah pada tulang belakang yang hampir2 mengakibatkan M lumpuh tahun lepas..Namun dengan kuasa Allah swt,selepas giat berubat akhirnya dapat diselamatkan dari lumpuh..Namun, kekuatan tulang belakang masih lagi tak seperti asalnya.. Masih tak mampu nak buat kerja2 berat..Kalau buat juga, kena la tanggung sakit tu..hu hu...

6: Sangat menggemari coklat..Tak kira la, kek coklat, susu coklat, biskut coklat, aiskrim coklat dan semua makanan yang berunsurkan coklat memang my feberet la...Mungkin disebabkan M selalu makan coklat masa pregnant my Khalish dulu, skang ni Khalish pun dah jadi penggemar coklat gak..ha ha anak ibu la katakan..




*Wassalam*

44 jejari yang tajam menaip:

are_lin@yu said...

hehe tak kenal maka tak cinta kan ;-)

kinara kinatara said...

wah..thanks kak sudi join..huhu..terharu nyh..:)

1,3,6 sama lah kak....

huhu..
n kina dulu penah kene tanduk lembu..dan ade masalah kak pinggang jugak..banyakkan minum susu ya kak:)

huhu:)

moga baik2 aja.dan beransur seperti sedia kala:)
amin...

Fendy said...

selamat bersegmen...menarik

izan mama mia said...

seriau baca tang jatuh tuu...camana boleh jatuh teruk camtu...

teringin gak nak joint tapi malu laa sbb xder citer best nak taip..hihi..baca cerita kawan2 dl laa..hiih

Cik Nur said...

selamat bersegmen kak M..!
akak sombong.. enggaklah..!

hee... akak, jaga kesihatan ya.. :)

Cik Nur said...

done digi.. :)

maszull said...

assalamualaikum MT...oh mcm tu rupanya yer tuan punya blog ni ...:)

Tihara said...

as salam

oo byk yg akak tak tau ttg M..moga M sentiasa sihat sepenuhnya ..aamiin..take care n selamat bersegmen :)

Zie said...

selamat bersegmen... oh elergik makanan laut ker?

Acik Erna said...

assalam M..kena jaga diri betul2 ye M..semoga sakit belakang tidak berulang lagi

Chic Na said...

oh.. baru tau. huhu.. mudah2an akak kembali sihat macam biasa. :)

Karukord Jagau's said...

join jugak la :)

cheeze maz said...

salam ziarah...

Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana la tau berkenan nak merasa serbuk cheese CHEEZE MAZ yg bila dicampur dgn air panas menghasilkan sos sesedap sos cheeze wedge, KFC. Harga pun hanya RM 10.00 sahaj bg 1 pack seberat 200 gram (x termasuk courier)

eita said...

selamaty bersegmen..

nak join tapi macam tak berapa nak larat tunggu net bergerak...

Dunia Wilma said...

Thanks Kak M coz sudi tag Wilma...
Wilma akan cuba join ya ^_^

miz ruha said...

sotong goreng tepung memang best!
suka juga makanan yang berunsur coklat.. ^_^
hati2 masa buat kerja berat.. kalau boleh elakkan.. jangan bagi tekanan pada tulang belakang...

selamat bersegmen... ^_^

cubit2 kat sini... =)

jaakechik said...

pernah hampir lumpuh? alamak.... seriau bila dgr.... btw, selamat bsegmen ye.. ada masa nk join jugak la..mcm best jer..hihi...

IntaNBerliaN said...

Ya Allah.. nsb baik dpt sembuh lps berubat kan..

IntaNBerliaN said...

done white.my

Cik Aini said...

wahh..express woo..mmg nk join jugak segemn nih..tunggu.hehehe

betul2..ai setuju yg no 1 tu..frendly!
yg no 6 tu kan...kita serupa..hahahaha

boni kacak said...

selamat bersegmen :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak xleh mkn seafood erk..wani pulak suka sgt seafood...

yg no 5 tu kuasa Allah Taala atasi segalanya kan....Alhamdulillah kak M kuat semangat :)

line slow nuff xkuar nanti wani dtg blk utk klik2 k

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hehe same yg nmbo 1 , org selalu ckp saye smbong, bila dh kenal,,hahah phm2 jela

ieda said...

alhamdulillahh
dah kenal MT dah ;)

Syaifuddin Alias said...

amboi ..suka semua2 ni ..hehe.. good luck n berusaha okay ? :D

Che Rosliza Che mat said...

selamat bersegmen mai...terkejut jugak baca tang jatuh tue..

shidaR said...

selamat bersegmen kak M :)

Ain Dzaya said...

yg 6 tu kiter sama...eceh!

wan nurul hezrina said...

Kuat gk ek kak m elergi?smpi bemgkak muka.sofiapun elergi.tp skangni mcm dh makin kurang..tang tulang belakang2 mcm ngiluje dgr.teruk2 sb hampir lumpuh...nasib xda apa.tp kalu pregy mesti sakit

Mrs Velentine said...

nak join juga..selamat bersegmen

Kesuma Angsana said...

selemat bersegmen ye mai

syiela said...

risaunya yg no.5 tu.. alhamdulillah nasib la dah ok kembali

kita serupa bila sampai kat no.6 :)

C'Jai said...

selamat bersegmen M..moga ada hasilnya...:)

lelamaisara said...

yg no 3 tu same la kak M....

good luck kak...

Shasha Yacob said...

happy bersegmen. hamboii, sayangnya kalau ada alergik gitu.

dya bunga said...

samalah kita..suka coklat juga..hihi

Deqla manjew said...

owh, M penah lumpuh?? ni baru tau..bagus gak segmen ni...kalo tak, smpai ke sudah xtau kot...huhu

Ayuni Yusop said...

Banyak yang kita samalah. 1,2 dan 4. Yuni pun tak faham kenapa orang kata yang Yuni ni nampak macam sombong bila Yuni tak senyum. Macam bila Yuni buat muka biasa or masa buat muka serious.

http://absolutelybizare.blogspot.com/2012/11/segmen6-pekara-tentang-saya-ii.html

Myra Jay said...

Baca perkara no 5 tu terkejut jugak... dan mujur tak ada apa2 dan cepat bertindak..

Take care ye M

Aimi Syahirah said...

Hi dear! Huhu saya pun join juga segmen ni. ^^ Jom singgah saya pula.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/me-as-gypsy-girl-in-urban-street.html

fieda said...

bab coklat tu kita sama la..yg no 5 tu takut plk kak fieda baca..nasib baik ok jer..

pha is said...

datang sini dari segmen yg sama....
asap rokok tahan tak? hehehe

Cik Que said...

datang dari segmen yg sama...^_^

QasehnyaRania said...

ghasa nya dah tinggal komen kat sini..huhu..
comfirm tak masuk kan..
m berubat kat mana?