Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, November 18, 2012

My First Quote



p/s: Quote ni M create khas buat seseorang...Harap dia mengerti..

42 jejari yang tajam menaip:

vendettatraveller said...

wahhh sedapp la quote ni :)

Cik Ain said...

wahhh walaupun ringkas tapi penuh makna hehhe ,tuju kat sape tu ehem ehem heheheh..

ieda said...

so nice ..
penuh makna nie ;)

Acik Erna said...

assalam M..harap2 seseorang tu dapat membaca apa yang m tuliskan buat dia

nanieybarnieylurviey said...

mendalam betul maknanye..
like infinity!!!

محمد رازيق said...

nice quote. menarik. hehe. tq singgah blog sy, jgn serik mai lagi.

intanfirdaus247 said...

kak m, nice dan penuh makna..i loikkkeeee

Fendy said...

cinta sejati..nice!

luqman zakaria said...

pandainye wat qoute sendiri..penuh makne..hehe

TiranaAduka said...

salam sis smt
Ada makna ni.nape sis?

jaakechik said...

wahhh sedap laa..nanti boleh ler jaa tiru ayat ni gak ekkk? kreatiff!

Encik H said...

owhh..patut la H tak mengerti..kehkehkeh

Chic Na said...

bestnya kata2 ni. ;)

izan mama mia said...

dia pasti mengerti m

etuza said...

kata2 menusuk kalbu, bertuahnya adam yg merebut takhta Mia ya..syukran dan alhamdulillah kerana miliki jiwa wanita muslimah..

IntaNBerliaN said...

moga dia mengerti..

IntaNBerliaN said...

done white.my

C'Jai said...

not bad..heheee...mendalam makna nya..semoga difahami..:)

Eca Dwinky Asha said...

mc mencari cinta yg sejati :)

done hztour...nuff xnmpk.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

padat kata2 ni. moga dia mengerti.

cweet pinky said...

wah pandai la reka quote :)

adyna said...

Penuh maksud tersirat ;)

Cik Aini said...

ecece dedicated kat sapa tu sis :)
pasti dia terharu :)

kinara kinatara said...

stuju ngan kata2 kak m..dan kepada orang itu mengertilah kasih..huhu:)

Jue Jaynee said...

aduhai cinta ku sejati? where ar u?

Deqla manjew said...

M create quote ni sendiri ke? wahh... terer ar M.. nice sgt tau..

Mrs Velentine said...

mendalam maksudnya..harap2 org yg dituju tue mengerti

are_lin@yu said...

nice dear ;-)

Myra Jay said...

So sweet dan penuh makna ;D

Tihara said...

as salam

suka quotes ni..nice:)

Tihara said...

as salam

suka quotes ni..nice:)

Cik Nur said...

sukelah ayat ni, nanti boleh pinjam.. :)

Nisah Mat Noh said...

suke !!

syiela said...

pandainya.. puitis

Kesuma Angsana said...

very nice quote !

9n0L4 said...

utk sape ni m. huhu. rahsie jugak keee. :)

dya bunga said...

maksud yg mendalam

Solehah Shamsuddin said...

ehem,ehem utk sape tu kak :)

NoorVictory said...

Pun nak tahu untuk siapa. Hehee

Cinta kalau tak membahagiakan hati, huhuhu macam tak cukup rsa cinta.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah akak..pandainya reka qoutes...nice jer :-)

wan nurul hezrina said...

mesti tujukan kt ur hubby2..hikhik

Anonymous said...

Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.


[url=http://cheapnfljerseys168.loveslife.biz/]Custom NFL Jerseys[/url]



[url=http://louisvuittonhandbags8.2kool4u.net/]lv bags[/url]