Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, November 01, 2012

Uniknya Ciptaan Yg Maha Esa

Assalamualaikum 



Picts ni M snap masa bawak Khalish jejalan kat Oriental Village kelmarin.. M rasa makhluk Allah ni cantik dan unik sangat..Kalau ada yg tanya nama pokok2 ni, M habaq awai2 na memang M tak tau..ha ha.. Tapi kalau ada yang tau, tolong habaq na kat M apa nama semua pokok tu..

Memang unik kan..SUBHANALLAH ^_^

43 jejari yang tajam menaip:

Azee Hana said...

subhanallah,,cantik dan unik...=)

Cik Nur said...

ALLAH Maha Besar..

Mmg cantikkan.. :)

Cik Nur said...

nur klik digi di sini.. :)

★ aIsyaH ★ said...

unik sgt..1st tyme tgok..indahnya ciptaan allah..kan.?xD

IntaNBerliaN said...

a'aa lah.. sy xpnh jumpa lak.. teruja tgk

IntaNBerliaN said...

done digi n education uk

Chic Na said...

serius tak tau & 1st time tgk. cantik! :)

boni kacak said...

unik dan cantik sangat...

Deqla manjew said...

lorh x tau jugak la apa namanya..tp memang sgt2 cantik..

izan mama mia said...

cantik...tapi saya pun xtau nak habaq pokok bunga apa...tu la pasai.

kinara kinatara said...

huhu..cantik kak...:)
kina suka yang number 2..

kinara kinatara said...

alamak pokok ape ye..kina pom x pasti..huhu...:)

Jue Jaynee said...

bunga no dua tu ada tanam kat rumah.

tapi dulu laa

Cikgu Ma said...

subhanallah..memang cantik

Sue-Rya Qistina said...

subhanallah..mmg cantik ciptaan Ilahi. alamak sis, saya xtau la nama2 pokok2 ni. sbb mmg jarang2 sekali kita dpt lihat :)

cHeRyNa PiReS said...

Satu tu Sha tau...warna merah tu kata mereka nama dia halia bara:)

CikNana said...

iye,,cantik sgt bah kan kak M

are_lin@yu said...

memang unik..pokok yg last tu lama ayu tak nampak..huhu

Karukord Jagau's said...

di kmpg saya ada pokok bunga yg mula2 tu...tp sy tak tau nama apa ntah.

Mrs Velentine said...

cantiknya

Tihara said...

as salam

gambo 1st tu pokok crabtree ..yg len tak tau jugok..hehe :)

adyna said...

subahanallah...

mai kedah dok tang mana??
akak dah masuk dlm bloglist pelangi dah :)

Dunia Wilma said...

Cantiknya :-)

Nyue said...

nyue pon xthu nm pokok2 ni...mmg cantik...

miz ruha said...

Subhanallah... unik.

dya bunga said...

cantiknya..

tirahzairi said...

mmg unik...pelbagai jenis kan.

aizu's life said...

cantik!
xkisah la x tau nama pn. hehehe

Kesuma Angsana said...

unik & menarik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantiknyerrr...wani pun tataw gak kuikuikui

hazwan hairy said...

pokok pe tu?pelikk

shuhadaothman said...

memang cantik! Subhanallah! 1st time shu tgok :)

Miss BaNu said...

cantik2 semua

shidaR said...

cantikk :) mmg unik kak M :)

Cik Aini said...

mmg cantik!
eh apasal ai x perasan pun ms g sana tu?mesti pulun snap pic smp x nmpk kan.hahahaha

wan nurul hezrina said...

cantik sangat=)Allahuakbar Allah maha besar

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

cantiknya bunge2 tu semua,,mcm first time nmpak =)

Che Rosliza Che mat said...

subhanallah,,cantik dan unik...=) suka tengok..

9n0L4 said...

hihi. baru je nak tny bunge ape. ;)

syiela said...

Subhanallah sangat unik!

C'Jai said...

masyaALLAH..cantik kan...

lelamaisara said...

memang cantik..tak ade tolok bandingnye

Nurfara Hani said...

cantik2 kan..