Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, October 18, 2012

Akhirnya Kau Ku Miliki Jua



Alhamdulillah Syukur  pada Ilahi,
Berdikit-dikit menabung setiap hari,
Berkat kesabaran selama ini,
Akhirnya 'engkau' dapat Ku miliki.

v



v



v




Putih pilihan hati


Bukan niat nak membangga diri,
Kalau bleh nak private this entry,
Tapi tak pandai jd terpaksa publish di sini,
Untuk kenangan di kemudian hari..

50 jejari yang tajam menaip:

Dunia Wilma said...

Wah...Bestnya Kak M ^_^

Anisa Anuar said...

jaga elok2....cantik tu...memahaminya...tak pe..your secret is safe with us.. *wink2*

Jue Jaynee said...

waa best nya..

jue nk beli laptop ke ipad ye?

Fiza Suhaimi said...

waaaaa mama M.. alhamdulillah dpt jugak mama M rasa.. putih mmg nampak kemas mama M.. jom bertukar nom hp mama M.. heheh..

Chic Na said...

woo.. idaman hati cik na gak ni. tp akak dapat dulu. huhuhu..

Mrs Velentine said...

wah hp baru..best kan bila dpt beli guna duit sendiri

IntaNBerliaN said...

wah bestmnya... cantik warna putih ni :-)

*done nestle, HZ Tours n hb

izan mama mia said...

tahniah...wah..best

cHeRyNa PiReS said...

tahniah!!!

memang puas hati kalau kita dapat apa yg kita hajat. lagi puas hati kalau kita dapat benda tu disebabkan kita usaha:)

Budak Nakal^ ^ said...

wow bestnya...hp koz masih lagi samsung ngeh2...

Cik Nur said...

xpe..nur suke tgk gadget2 ni.. :)
entry mcm ni, boleh buat nur cuci mata.. :)

apapun, cantiklah kak.. :)

kinara kinatara said...

nylah yang di namakan bersusah2 dahulu..bersenam2 kemudian..:)

Cik Aini said...

ecececee
bestnya :)
alah..biarlah M..xde sapa nk kata apa aih..ni kan blog kita tuk kenangan d hari tua..nti bila bc tingat la blk..ooo dulu aku pakai enset ni siap kena menabung lagik.ahakss :)

Fendy said...

wow...xperia...terbaikk!

boni kacak said...

nak pinjam setahun boleh??hahaha

shuhadaothman said...

Kak M...pinjam boleh?? hehe. nk menabung jugak la cm gini..

Sue PeLik said...

best ler orang tuh! akhirnya "dia" dapat dimiliki jua! :)

jaakechik said...

wahhh bestnya...mahai gak tu kan... tahniah yer...

Tihara said...

as salam,

alhamdulillah, rezeki tu M..lawa sbb kaler putis :)

miz ruha said...

cantik... ^_^

Lelaki Ini said...

Best kan? Sy pun baru beli iPad berkat simian duit.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah kak bestnyer dpt enpon baru..wani ni juga dok enpon lama...xperia pasni tangkap gambaq mmg kelia la hahaha...hari tu husband wani offer nk beli enpon baru tp wani jual mahal xmau mcm menyesal pulak la kihkihkih

eita said...

waaa..best nyer..
jeles wooo....

ita tak pandai pun guna yg cangih manggih ni

Karukord Jagau's said...

amboooiii...hengpon baru ek...pinjam :)

IntaNBerliaN said...

done milo, drypers, white.my, hb n hz tours...

*haa bila ltk iklan bwh entry kan, byk sikit iklan nuff yg ada.. hihi

CikNana said...

wah kak M..siuk bah kak M..hehe..enpon baruuu

ieda said...

u deserved when u already ready ! .. ;) that's ur rejeki ;))

Mia Liana said...

wahhhh cantiknya...... mia pun ada teringin dulu tapi ntah macam mana terbeli samsung galaxy s advance pula... heheheh

are_lin@yu said...

yeayy nset kita sama kalaer putih cma jnma yg lain..hihi

Nyue said...

wow..hp baru tuu....heheheh...nk pinjm bleh?hehehe..cnfrm xbleh kan..ahahhaa

aku HaniAsyira said...

bilalah nak dpt pakai smart phone ni.. huuu~~

the malay male said...

2 tahun lagi..tukar baru

Masz Sidek said...

cantik... :)

dya bunga said...

hp baru.berapa beli?nk beli juga!!hihih

Cik Nur said...

nak pinjam bolehh..hehehe

lelamaisara said...

wah hp baru tu...best nye....

Kesuma Angsana said...

amboi seronoklah ye

\\ Izzah // said...

Wahh , bestnyee ;>

\\ Izzah // said...

Kak m , sory gnggu , kak m menang dlm kategori top commentator :')

Check sini ; http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

Yana Libra said...

wah..hp baru~~~ hehe :)

Aine Ainun said...

wah...berseri2 ngan hP baru...

takpe, tak salah berkongsi gembira...=))

~Cik Sweety~ said...

wahh kak m..bole la berwasap mmti..hehehhe

fieda said...

wah..seronoknyer..kak fieda pun dh lama mengidam experia ni...brp ye harganya M...?

Deqla manjew said...

Wahh...ni brape megapixel kamera kak M..tahniah..hihi..deqla teringin henpon sony yg 12 megapixel tu tp entah ape model...haha..yg ni ke arr??

C'Jai said...

Alhamdulillah...hehe sama la kita akak pun minat putih..Tapi bukan jenama ni la M... M punya bau kedai lagi...

Che Rosliza Che mat said...

bestnya m dapat tue..

syiela said...

bestnya dapat idaman hati.. jaga elok2 no

wan nurul hezrina said...

wahhhh nak pinjam nak pinjam=)tulah tak per m,publish jer..biarlah apa org kata..nurul ok jer sbb susah payah kita nak kumpul beli...alhamdulillah rezeki2 m=)

9n0L4 said...

wahwah. patutlah terbau bau tefon baru. hehe.

Cik Nur said...

warna pink pun lawa kan.. :)