Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, October 06, 2012

Khalish Dah Jadi Gembala Lembu?


Mesti ramai yg tertanya-tanya kan, betoi ka My Khalish ni jadi gembala lembu? Hi hi hi... Ok la mai M nak cerita kali ni pasai Khalish nak beli lembu hari tu...

Alkisahnya, masa Khalish tidoq kat umah my MIL minggu lepas, Khalish ni tak nak makan nasi..Jadi disebabkan nak pujuk my Khalish ni supaya makan nasi, my MIL buat perjanjian la ngan Khalish kalau dia makan nasi, my MIL akan belikan mainan besaq kat dia..So apalagi, bebudak ni kalau diumpan ngan mainan mesti la eksaited kan! Siap bertambah Khalish ni makan nasi hari tu. Hi hi..

Lepas dah selesai makan, Khalish ni apa lagi mula la nak tuntut janji. Memang prinsip M kalau dah berjanji mestilah kena tunaikan...So, M ngan My Hubby pun bawak la Khalish ni pi cari mainan kat Pekan Kuah tu...Dari satu kedai ke satu kedai, Khalish masih lagi tak jumpa mainan yg betoi2 dia berkenan..Last2 masuk satu kedai mainan ni, ada la budak2 yg kerja kat kedai tu mainkan mainan sekoq lembu yg besaq bleh berjalan..Siap bunyi "mooooooo" yg kuat, ekoq plak dok libas kiri kanan, kepala tergeleng-geleng dan mata merah menyala..


Ni la rupa lembu mainan Khalish

Bila Khalish tengok ja lembu tu, apa lagi terus la dia nak...M ni mati2 tak nak la Khalish beli lembu tu..Takdak faedah untuk my Khalish...M ada suggest IPad untuk kanak2, tapi Khalish kata tak nak la..Katanya, kita kan dah ada IPad ibu..Hadoi pandai plak dia menjawab ni..Memang dia tak mau balik kalau tak dapat lembu tu. Last2, Abah Khalish belikan jugak la untuk Khalish..

Di samping tu, M tetap belikan benda yg berfaedah untuk Khalish..Mesti hangpa dah tengok 'Galaxy Tab' Khalish kat entry Wordless Wednesday ari tu kan...Untuk pengetahuan hangpa, bila balik umah Khalish lebih suka ngan tablet yg M pilih daripada lembu pilihan dia..Tu la..Kan Ibu dah kata lembu tu bukan best sangat...Tab tu lagi best...Betoi kan kata Ibu ni....Lain kali dengaq cakap Ibu tau..

*Wassalam*

p/s: Agak2 ada ka yg percaya Khalish ni betoi2 bela lembu? 



30 jejari yang tajam menaip:

Cik Nur said...

heee..ingtkan khalish pi tgk lembu. rupanya beli mainan lembu..hehehe..

lembu bermata merah ye.. seramm..! hihihihi..

nasib baik ibu beli Ipad..kalau tak mesti khalish bosan dengar lembu tu duk mooo..mooo..hihih

Ena's Palace said...

lembu tu leh gerak2 tu yg menjadi penarik kepada khalish...
last2...jadi pengembala tab pulak yer..hehehehe

Yana Libra said...

xpercaya..hehe..best gak ape beli lembu tu..leh praktis bukak bisnes jual lembu..hehe~

Che Rosliza Che mat said...

comellah lembu tue kikiki

boni kacak said...

hahaha..sabar je la dengan kerenah budak2..kalau dia nak tu, dia tetap nak jugak..

kinara kinatara said...

hehe..bebudak kak..macam 2 le dye..

Tihara said...

heeh ada yek mainan lembu camni, nape la masa kecik2 dulu takde...kalo tak akak pon teringin nih :)

Dunia Wilma said...

Comelnya lembu tu M ^_^ Hehehe...
Firasat hati seorang ibu tu kuat kan...
Tu yang Khalish lebih suka tab dari lembu mainan dia tu :-)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

KAWAN SY SUKA KAMBUNG HITAM PUTIH NI

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

fuyoooooo khalish ada lembu hehehehe...tu la kita ni kdg2 kena umpan anak2 kan punya nk bg makan hehehe

Haryati Faizal said...

alahai, tomeinye lembu menan tu...

-meeSUPERGIRL- said...

hahaha lembu jugak pilihan die ...

Chic Na said...

huhu.. ingatkan lembu betul2. cam tak logik je kan.

Acik Erna said...

Assalam M..dulu dulu dika pung acik..budak2 bukan bela betul2 lembu atau kambing atau pun ayam..tapi bila alahir tu..nanti tok kata.lembu ni..khalish punya..contohnya la..tapi orang lain la jaga kan

Everything's Everythings said...

Hahah suka pula dia dgn lembu mainan tu xD

Cik Aini said...

ai la tu kak M yg percaya Khalish jd gembala lembu..ingt kan dia ikut atuk dia g tgk lembu,tu la pasal jd gembala lembu..skali rupanya mainan daaaa...hahaha
tipah tertipu la nih :)

eita said...

susu lembu 1 botol....

TiranaAduka said...

terperangjap ta dgn tajuk..adoi

dEdEQ dE wIshEs said...

OLOLO .. SWEET LEMBU YG KHALISH BELA .. HIHI .. INGAT NAK BELI WAT KORBAN RAYA HAJI NANTI .. KUIKUI

shidaR said...

lembu yg comel heheee :)

IntaNBerliaN said...

minat pulak khalish dgn lmbu yer... tp last2 ipad gak jd pilihn.. hihii

lelamaisara said...

Budak2 gitulakan..nK suh makan pon kena sogok mcm2 dulu..hehehehhe

izan mama mia said...

laaa..ingt lembu sungguh..hihihi

Myra Jay said...

Nampak cam real je lembu tu :)

Budak2 memang la kalau offer 'samting' laju je nak makan :)

Zie said...

wah comeynya lembu dia... kalau zie beli mau ke anak dara zie tu nak main emmm ...

kayyana said...

hahaha... a'ahlah.. budak budak mmg akan tuntut klu kite dah janji. hehe.. tp tak kisahlah kan janji die makan.. hehehe

wan nurul hezrina said...

haaa bolehlah pasnie khalish mintak susu kat lembutuh toksah beli kat kedai dah.hahaha

Deqla manjew said...

comelnye lembu susu tu..untung la ibu khalish xyah beli susu dah..perah je.. haha

9n0L4 said...

ingatkan die main games kat ipad yg ade bela lembu. hihi.

QasehnyaRania said...

Guna bateri ke M ?
Menarik pula..hihi