Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, October 18, 2012

Nak Main Tapi Takut


Kali ni M nak sambung cerita lagi pasai Khalish masa berkelah ari tu..Kalau hangpa nak tau, Khalish ni eksaited sesangat bila M kata nak berkelah kat pantai..Pastu nak mandi laut...nak main2 kat tepi pantai dan macam2 la..Bukan apa sebab nak umpan Khalish tidoq awal malam tu..

Tapi pada hari picnic tu, Khalish jadi takut2 plak nak main kat laut tu..Asyik berdiri ja kat gigi ayaq tu sambil tunggu ombak2 kecik mai kat kaki dia...Maybe sebab Abah Khalish tak ikut kot. Sebelum ni kalau pi ngan my Hubby, Khalish mmg enjoy sakan mandi laut ngan Abah dia..hi hi..

Mai tengok aksi Khalish main ayaq laut tu..hi hi..kaki dia ja yg main ^_^


Ralit tengok bayang2 sendiri..hi hi..


Tengah tunggu ombak mai la tu..






Kaki Comel Sayangku ^_^



Kesian plak Khalish tak enjoy macam selalu...Nanti M plan nak ajak Abah Khalish pi sekali lagi..Mesti best kalau Khalish mandi sakan nanti ngan Abah dia..


*Wassalam*

38 jejari yang tajam menaip:

Si Matatajam said...

Tension betoi bila edit entry bergambaq guna iPad..hu hu..

Cik Zaniff said...

waa..nnti leh p lagi & lagi..Si M xjoin sekali ke..

Chic Na said...

akak tak teman dia mandi kot tu yg tak mandi. hihi..

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

js suka main laut...hihi..
tp skrg ni cam x sesuai sbb hujan je kan..^^

are_lin@yu said...

hihi tkt air rupaya khalish ni ya..hihi

Jue Jaynee said...

alahai..kasihan khalish

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

khalish tingat kt abah dia la tuh sbb tu mcm xhappy jer nak mandi laut kihkihkih

hazwan hairy said...

bestnya main air laut..heheh

Cik Nur said...

kikikiki.. comel je khalish..!

nape tensen kak..?

Fendy said...

mcm takut nk main ombak je...hehe

Mrs Velentine said...

comel jer khalish

aizu's life said...

besar dh khalish ni.. if compare ngn my lil khalish, mmg jauh beza. hihi..
pakai seluar pendek pn sibuk dok pegang seluar. tkot basah ke dik :)

Nyue said...

xde org yg nk teman dia mandi la tuu..huhuhu tu pasai dia takut..ehehe

Acik Erna said...

assalam M..anak2 acik masa kecik semuanya takut nga air laut..dah lama2 baru seronok mandi he he

Yana Libra said...

nape abah khalish tak ikut kak?~ :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

huhu...khalish takottt erk?hihi...yayan tu ha, same jugak.eksen je lbh, bila dh dekat ngan pantai, takut kemainn...hihi

Dunia Wilma said...

Comelnya kaki Khalish tu ^_^
Suka tengok reaksi dia tunggu ombak datang kat kaki dia...

Tihara said...

as salam,

kahlaish takot ey, meyh aunty temankan, (padehal aunty pun takott )

wan nurul hezrina said...

adehh bab laut nurul tepuk dahi..mmg merah takut sgt dengan laut..nk jejak pasirpun takut..pjg ceritanyer..mmg dengan nurul n sofia semua fobia..

shuhadaothman said...

xmo tension2 kak M. hehe. mesti khalish pelik npe byg2 dy nmpk pendek. hhi ^^

boni kacak said...

nampak dia tak enjoy..betullah..

Kesuma Angsana said...

he he !

Arina Shamsul said...

hehehehe..lawak lak tengok dia angkat juga seluar yang dah pendek tu,padahal air tak lepas buku lali pun..haaha.

khalish..khalish...aunty sayang kamu :)

IntaNBerliaN said...

mcm aisha, lgsung xnk.. takut tgk ombak kot... hihii

IntaNBerliaN said...

M... ltklah iklan Nuffnang dkt bwh entry pulak.. baru cukup 3 ruang iklan...

izan mama mia said...

hihihi....dia tak biasa lg tu..nnt byk kali bw g laut..mau xnak balik...hehehe..cam mia ms mula2 dulu laa..siap nangis ajak balik..sekarang...huh..ssh pulok nak ajak balik kalau g pantai...

Cik Aini said...

kat pantai mn ni M..
bestlah dah lama x g mandi kat pantai chenang tau :)

jaakechik said...

pakai short pant pon still angkat lagi? hehe... lucu tgk.. excited nak main ombak la tu kan...

CikNana said...

lama lama dia akn sukakan pantai..:)

dya bunga said...

khalish jgn lah pelik tgk bug sendiri..hihi

lelamaisara said...

khalish takut tu nak mandi sesorang tu..heheh

~Cik Sweety~ said...

sweety suka tgk pntai..tgk laut..tenang je hati..kann..

fieda said...

biasalah budak2 mula2 mmg takut..

Deqla manjew said...

Hihi..gmbr tu mcm khalish pikir byk2 kali nk mandi ke x...smbil rasa nk terkucil...

Che Rosliza Che mat said...

dah lama cr tak pi pantai sejak berlaku tsunami beberapa tahun dulu...dah fobia...

syiela said...

sorang2 tu yg dia takut.. takpa nanti ajak abah dia sekali

9n0L4 said...

nape berdiri ajeeeee tu. ajak lah abah gi mandi. hee.

kinara kinatara said...

huhu..malu2 nak main laut ya..huhu..cantik nya pantai..:)