Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, October 14, 2012

Bersantai Di Pantai Pasir Tengkorak


Kali ni mai M nak cerita pasai M & Khalish berkelah ngan my family pada hari Khamis yang lepas. My Mak la yg jadi mastermind untuk perkelahan kali ni..Kami pi tak ramai, cuma 6 orang saja, M , Khalish, my Ayah, my Mak, my adik yg tengah dan my future adik ipaq... My Hubby ngan adik M yg bongsu tak ikut sebab sorang bz keja, sorang lagi pi sekolah..

Piknik2 kali ni agak santai sebab tak sibuk2 nak masak sebab juadah beli kat kedai saja..ha ha.. Bawak pinggan mangkuk saja..senangkan! Tapi M tak sempat nak snap pict juadah tu sebab bila semua dah terhidang, perut ni dah berdangdut sakan..Tak sabaq nak diisi...Lepas tu baru teringat nak amik pict..Tinggal makanan ringan ja la...Malas la nak snap2 makanan..Apa yg buat M lebih tertarik adalah pemandangan yg sangat cantik kat situ..Subhanallah indah sungguh kalau hangpa nak tau.. Sesapa yg mai Langkawi, jangan lupa tau nak singgah ke Pantai Pasir Tengkorak, salah satu kawasan rekreasi yg terkenal kat Langkawi ni..Pasti tak menyesal punya la! 

Jom layan pict2 yg M sempat snap2 ^_^

Pantai Pasir Tengkorak yg tenang,nyaman & indahnya ciptaan Allah SWT


Tengok tu, Khalish punya nak bergambaq sampai tak ingat Tok Wan dia kat blakang tu
(my Mak, my Ayah & Khalish)



Apa yg dia tengok tu plak..Ha baru nampak muka Tok Wan Khalish



Pict dari belakang..Peace from my adik.Apa la yg disibukkan sgt my Mak ngan Khalish tu yek..


Tu la saja pict yg M selit kali ni..Nanti M sambung kat entry lain plak
*Wassalam*


30 jejari yang tajam menaip:

Fendy said...

seronoknyaa....

shidaR said...

kak awan tu..cntiknya kak...sukenye tgk..

boni kacak said...

wah...bestnya..tapi kenapa saya tak pernah dengar pantai ni... pantai ni nampak cantik sangat

Tihara said...

cantiknya views langit dan pantai tu..mak M nampak muda sangat, ingatkan kakak tadi :)

eita said...

nama pantai mengerunkan..tapi susana dia memang mendamaikan

Acik Erna said...

Assalam M,..memang cantik sunggu gambar yang m kongsikan tu

Karukord Jagau's said...

insya'allah andai ada rezki nnt saya akan ke Pantai Pasir Tengkorak berpiknik....sambil2 cuci mata ^_^

kinara kinatara said...

wah bestnya..agaknya bilalah kina boleh pegi langkawi ya..:)

jaakechik said...

cantik nya pantai ni... nanti kalo2 jaa nk ke langkawi M jadik pemandu pelancong kitorg yer...ekekeke

are_lin@yu said...

wahh beznya,..hihi..nuda lg mak n ayah k.M ya..hihi

C'Jai said...

Cantik jer awan tu...
Nak cakap lagi sekali ... Muda sungguh tok ngn tok wan khalish ...ngeee

Shasha Yacob said...

hamboii, syoknye dia. haha

dya bunga said...

seronoknya..lama xpergi pantai..first time dya dgr nama pntai tu..hihi

Deqla manjew said...

cantiknye pemandangan.. owh tu tok wan khalish? nmpk muda!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah picnic erk..bestnyer..khalish best la tuh hehe

ieedaz @ mama_isha said...

seronok picnic!..
pantai tengkorak ni kt lagkawi ke M..nape mcm tak pernah dgr..ke mama isha ni yg ketglan zaman..hhaha

wan nurul hezrina said...

umah nurulpun dekat ngan pantai=)lama gak tak g pantai.mesti besh berkelahkan?tapi nak mandi takut lagi..hehehe

khalish senyum tuh mesti hepi sangat

Cik Nur said...

cantiknyaa..! nur xpergi pun pantai ni hari tu..

xpe2..nanti kalau pi langkawi lagi, nur nak ke sini.. :)

Cik Nur said...

oh ye..kirim salam dekat mak akak ye..

aku HaniAsyira said...

nampak muda je mak..

Chic Na said...

cantiknya kak. haritu p langkawi singgah pantai cenang je. xtau pun ada pantai ni.

IntaNBerliaN said...

pemandangan gmbar awan tu cantiklah.. :-)

Myra Jay said...

1st time dengaq nama pantai ni, selalu dok dengaq pantai chenang ;D

mselim3 said...

cantik pantai....mesti seronok berkelah di tepi pantai kan...cintai anugerah ciptaan ilahi....

fieda said...

ctk gambar first tu..

shuhadaothman said...

da lme x p pantai. bestnyeeee !

Dunia Wilma said...

Lamanya Wilma tak pergi berkelah ^_^
Cantik betul la pemandangan gambar yang pertama tu...
Wilma suka sangat...

9n0L4 said...

cantiknyeeeee pantai die. ade batu batu. :)

Che Rosliza Che mat said...

Cr tak pernah sampailah...Kedah pun tak pernah huhuhu indahnya pantai tue..

Cik Aini said...

laut kat lgkw suma cantik kan..
x sbarnya nk g mandi kat pantai cenang..dlm lama x naik banana boat tu =)