Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, October 02, 2012

Buai Laju-Laju


Apa habaq kengkawan semua..Alhamdulillah masih ada yg setia nak ziarah blog M ni lagi..Hari ni M nak share ngan hangpa semua pasai Khalish lagi..Sori la kalau ada yg dah bosan ngan entry2 pasai my Khalish ni..Niat M cuma nak abadikan aksi2 Khalish buat tatapan dia bila dia dah besaq nanti... Satu kepuasan bagi M sebagai seorang ibu bila tgk perkembangan Khalish dan gelagat2 dia yg mencuit hati M ni..

Kali ni ni M nak kongsi pict Khalish yang main buaian sampai tak mau balik ni ha ha.. Masih lagi di lokasi yg sama, kat Oriental Village Langkawi Cable Car..Sebelum ni M ada cerita pasai Khalish makan eskrem kat SINI..Lepas dia makan eskrem tu la dia terus ja nak main buai tu..My Mak la yang sudi layan kerenah Khalish kali ni..paham2 ja la, budak2 Kalau dah jumpa benda ni mesti nak naik kan..Siap suh ayun laju2 lagi...Tapi jangan harap la M nak bagi ayun laju2..Kalau jatuh kan susah.. 

Jom la tengok gelagat Khalish kali ni...Buai Laju Laju...Tapi tak laju mana pun hi hi ^_^


Amboi masamnya muka...Buai tak jalan lagi..tak best la tu..


Ha ha saja la nak tunjuk rasa tak puas hati tu..hi hi..


Tu la Tok my Khalish aka my Mak...Tengok tu, Khalish dah mula nak senyum..


Buai dah mula dilajukan, tetap control lagi muka tu..eleh tak nak senyum la konon..nak tujuk macho la tu



Akhirnya senyum gak dia..ha ha dah best la tu..

Ok la setakat tu untuk entry kali ni..Nanti M hapdet crita lain plak yek..

Wassalam





23 jejari yang tajam menaip:

are_lin@yu said...

npk muda lg lah mak akak..akak kwin mda erk..hihi

hazwan hairy said...

gamabr ats muka masam ja..msti mama dia xbg main mula2 ni..haha

izan mama mia said...

heheheh..khalish pun suka naik buai ???samalah cam mia..mmg kalau dh naik buai..melekat ssh nak pujuk balik tau..

syiela said...

mesti tak nak turun lepas tu hehehe

Deqla manjew said...

buai laju2.. aku nak kawen dgn puteri raja... oppsss... haha.. senyuman khalish buat deqla cair la! haha

Wilma said...

Comelnya tengok gelagat Khalish nie :-)
Budak2 sekarang nie berbeza dengan kita dulu...
Kecil2 lagi dah pandai tunjuk perasaan mereka...Hehehe...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

amboi buai buai laju2..
sampai pokok sena.. yer ker liriknya mcm ni...

dya bunga said...

mudanya mak M

Sue-Rya Qistina said...

budak2 klau dah dapat buaian mmg tamo lepas. kikiki. sama la ngan anak2 saya tu. :D

Cik Nur said...

alololo..comeinya dia.. seronok dapat main buai yer..!

alahai..bila tgk pic ni, rindu lak rasa.. sekejap sgt nur jumpa dia hari tu..xsempat nak cubit pipi khalish..hihihi..

wan nurul hezrina said...

bila dah hayun laju2 barulah nak senyum.kan manis senyum2.good boy

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah khalish main buai laju2 yer..eh mak akak muda lagi yer hihi

Chic Na said...

mahal betul senyuman khalish ni ye. tp sekali senyum cair semua orang. huhu..

lelamaisara said...

main buai sambil nyanyi tak khalish...hehehhe...sweet boy...

Zie said...

nik buai dgn tok yer.. emmm muda lg mak M ni...
buai laju lagi...

C'Jai said...

ish...! muda lagi mak M ye..M anak sulung kot..Akak boleh panggil kakak tau kat mak M...macam sebaya kakak akak jer..

Deq's Qienz said...

Khalish gan qhayra lbh kurang je suka naik buai..mak m ke nmpk muda jew

IntaNBerliaN said...

eh jap, tu mak M?.. muda lg yer :-)

fieda said...

sama dgn maira jugak suka naik biau..pastu tak pandai berayun..kita la kena ayunkan..

ieedaz @ mama_isha said...

hehe mula2 takut yer..tu yg muka masam..cute!

shuhadaothman said...

mak akak nmpk muda. hehe. sonok khalish main buai ye. ^^

Cik Aini said...

best la Khalish tok dia layan dia kan..
nmpk muda lg lah mak M..

9n0L4 said...

nmpk muda sht mak nya tu. hee. nenek muda ni. ;)