Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, October 10, 2012

Dinner Simple Saja ^_^


Lepas ja layan drama bersiri Julia tadi, perut M ni mula la dok berdangdut mintak diisi..Tapi Awat ntah tekak ni memang tak bleh nak terima nasi plak malam ni... Dok pikiaq apa la yang M nak buat bagi tekak ni cam best skit nak terima makanan..padahal perut ni dah keroncong..

Last2 tengok ada roti sandwich kat rak tu, pastu amik teloq..Pastu celup2, goreng..Lalu tercipta la dinner simple buat daku malam ni...

v
v
v

Roti Celup Teloq Cicah Sos Cili

Dah tu kena la ada lawan sket..Pekena ayaq panaih baru best kan.

v
v
v
Teh O Panas

Alhamdulillah selesai sudah..Perut dah kenyang, hati pun ada senang..Hi hi..
Tapi untuk Khalish tetap la nasi ngan masak ayam special kegemaran dia tu..Khalish ni memang tak layan benda2 camni...Ternyata citarasa kami memang tak sama..ha ha..Cuma bab cekelat ja kami ni bleh geng..Yang lain banyak yg tak sama..

Kengkawan semua dinner apa malam ni?

*Wassalam*

p/s: Tetiba ja malam ni mood bertukaq nak wat entry pasai makan plak ^_^

22 jejari yang tajam menaip:

Fendy said...

tengok pon da sedap....

the malay male said...

roti celup telur tu pernah buat untuk breakfast sebelum ni... letak gula skit bertambah sedap,,huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xmkn pong mlm ni susah hati qalieff appointment paed lg esok..huk huk huk..ayam masak special yg khalish suka tu masak apa...bg la resepi kot2 bleh try kt qalief pasni heheeee

Chic Na said...

mkn roti boleh tahan kenyang kak? bestnya. cik na dinner nasik pun tgh mlm lapar. br supper beger td. jap lg lapar balik kot. hihi..

kinara kinatara said...

huhu..teh panas2 pon sodap kan kak?

Deqla manjew said...

wahh sedap jugak tu...roti kalo cicah sambal pun sodap kan..

IntaNBerliaN said...

sy selalu buat roti telur camni... :-)

klik2 utk khalish..

IntaNBerliaN said...

sy selalu buat roti telur camni... :-)

klik2 utk khalish..

Sue-Rya Qistina said...

my fav ni. sedap sgt!
tp mkn roti pun dh kenyang kan sebenarnya.
nak2 klau wholemeal bread.
bagus bg yg sdg berdiet :D
(mlm td saya mkn maggi tomyam je)

Tihara said...

akak dinner nasik lemak beli kat pasar malam bentong smlm :)

Mrs Velentine said...

MV dah dua malam x makan..x da selera..just temankan hubby jer..

Cik Aini said...

aiseh...
nmpk sedap wpun simple..
dah la perut tgh keroncong nih :)

Dunia Wilma said...

Lama tak makan menu macam nie ^_^
Sedap...Ditambah2 lagi dengan Teh O Panas tu...

wan nurul hezrina said...

simple tapi menarik hati perutkan nak terima.perut ohhh perut

Yana Libra said...

kenyang ke dinner tu je kak? hehe~

Myra Jay said...

Selalu myra menu ni jadikan sbg breakfast :)

Tp sedap ni walaupun simple kan ;)

C'Jai said...

Hari ni dinner burger king...kebetulan turun key el...

Akak lama dah tak buat roti celup telur..anak2 suka...

lelamaisara said...

kalu saya diner suke amik nasik klu tak mcm tak kenyang aje..hehehheheh

Cik Nur said...

aduhai..! lapaq pula nur tgk roti celup2 akak ni.. :)

QasehnyaRania said...

M layan julia juga..best kn

fieda said...

ptg semalam kak fieda buat roti ni..

9n0L4 said...

sempoiiiii. hehe. lame tak mkn roti telur ni. :)