Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, October 30, 2012

Bertuahnya Aku,Ada Yang Sudi Ziarah..

Alhamdulillah akhirnya dapat juga M hapdet my blog untuk ari ni...Terima kasih pada insan2 yg sentiasa sudi menziarahi blog M ni..Maaf la yek, semalam dan ari ni M tak sempat nak balas kunjungan ke blog hangpa..Badan ni baru ja ok hari ni..M dok plan nak bw la ari ni tapi tak sangka yang ari ni ada seseorang yang special mai umah nak jumpa M...Terharunya dahku ^_^
Si Dia yang special tu adalah rakan blogger jugak tau..dan yang paling best beliau ni ahli keluarga GSF gak...Ok la....tak nak bagi hangpa tertanya-tanya lagi la...Beliau ni pemilik blog Cik Lavender's Stories>>> Cik Aini @ lebih mesra kami panggil dia Ai..Bila Ai sms kata nak ziarah M kat my umah,  opkoz la dahku eksaited kan..ye la nak jumpa lagi sorang rakan blogger yg melancong kat Langkawi ni bukan senang tau...kena tunggu depa mai sini tu kalau nak jumpa...rugi la kalau dahku tak nak jumpa.. 

Disebabkan M tak prepare apa pun bahan2 nak masak kat Ai, so M godek2 la barang kat dapoq tu tengok apa yg bleh M sediakan untuk tetamu special ni. Nasib baik la ada gak la bahan2 yg bleh M masak untuk Ai dan dua orang kawan dia tu...Takkan la nak jamu orang jauh minum ayaq sejuk ja kan...Kembung pulak perut Ai tu nanti hak hak hak...

Seronok berjumpa Ai dan kawan2 dia..Memang peramah sangat..Khalish yang mula2 malu pastu sampai tak mau berenggang plak ngan depa bertiga...Siap nak ikut Ai balik umah tu..Sebab Ai kata kat umah dia ada banyak mainan..ha ha jenuh gak la nak pujuk Khalish ni..kalau tak, sah2 dia ikut Ai nak balik amik mainan yg Ai kata tu..Khalish..Khalish..

Memang perkara wajib la bersnap-snap sakan bila berjumpa ngan member blogger ni kan..
Jom layan pict2 tu..


Moment Indah kami semua ^_^
Seronok bila tengok Khalish yang mesra ngan tetamu kami ari ni...errr terlebih mesra rasanya..ha ha



Betoi kata Cik Nur, Cik Ai ni memang cute sangat2 tau... Tengok tu..So Sweeettt (^_^)


Banyak pict kami di snap guna tab Cik Ai..Jadi Kalau nak tengok lebih banyak lagi, kena la tunggu Cik Ai hapdet kat blog dia nanti.. Cepat hapdet ye Ai, tak sabaq Kak M nak tengok pict kita ramai2 tu.. Nanti terjah la blog Cik Ai ni http://miszpinkies.blogspot.com/..

*Wassalam*

p/s: Tq Ai sebab sudi jumpa kak M...Agak2 lepas ni sapa la yang nak jumpa ngan M plak ek!

39 jejari yang tajam menaip:

cHeRyNa PiReS said...

Bestnye tgk blogger caring cenggini:)
Kunjung mengunjung bukan setakat blogwalking saje:)

Chic Na said...

wahh bikin jeles ni kak. akak siap masak lagi utk depa. tambah jeles. lagi depa dapat beramah mesra ngan khalish. jeles, dua kali. >_<

bila kita dpt jumpa ek. :)

Cik Nur said...

Wahh..akhirnya bertemu jua..!
Kan akak...Ai manis orgnya..!
Sweet sangat... cikna pun dah jumpa ai.. :)

Nur teringin nak jumpa Cikna...
dan ahli2 yg lain.. :)
Akak pun cantik orgnya.. :)

Si Matatajam said...

@Chic Na: Jeles jangan tak Jeles Chic Na.. Ha ha..Kak M pun teringin sangat nak jumpa Chic Na dan member2 blogger yg lain

Si Matatajam said...

@Cik Nur: Akak biasa2 ja Nur...Ha'ah kan Nur, teringin nk jumpa Chic Na ngan GSF lain...

zan said...

salam uqwah,mengeratkan saliturahim.

C'Jai said...

Comel AI..nampak serasi khalish dengan AI...:-)

shidaR said...

wahh seronoknya :)
shida raya dekat umah abg jus g umah akwn2 dia yg xbalik kmpg hehee :D

Deqla manjew said...

wah wah..turn korang lak jmpe eh... untung laa... jom2 jmpe deqla pulok.. hihi...cik ai ni kan dah rupa mmbe deqla masa keje tol dulu tau..tp xtau la bile tgk real sama ke x.. =)

izan mama mia said...

laa..dh update rupanya,..baru baca kat fb tadi..hihihi...best mereka,..beramah mesra,..bagusnyer khalis...mesra alam gitu,...

Sue-Rya Qistina said...

seronokkan dpt jumpa ngan blogger yg lain. hehehe :)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

wah...syok kan
akak dok langkawi ka? hari 1 malaysia lepas bru ja pi.
nanti klu nak pi lagi boleh la jumpa akak (",)

Cik Zaniff said...

waa..p jln2 langkawi leh jmpa CIk M yee..heee

Mrs Velentine said...

Cik Ai lawatlah MV..hehe

aizu's life said...

sronoknye.. siap dtg umah lg..M dok langkawi ke??

Kesuma Angsana said...

seronoknyer !

mselim3 said...

bestnya dapat jumpa member kan...member blog lak tu...orait TERBAIK...

Tihara said...

as salam

sonoknye jumpak member blogger..boleg buat kenangan :)

are_lin@yu said...

wahh beznya nak jumpa jgk..hihi

shahdiana said...

best kan jumpa dengan rakan blogger...hehe...kita pun dah jumpa sorang...

Cik Nur said...

Klik celcom di sini.. :)

Myra Jay said...

Happy kan dapat kunjungan dari rakan blogger ;D

★ aIsyaH ★ said...

wah..bestnye ada rakan blogger berkunjung kat rumah..
dpt snap2 gmbr lg..sweet moment..xD

*salam kenal jugak kak M..^^

ieedaz @ mama_isha said...

wah seronoknyer...bile kite plak nk bersua muke yer M..:)

Bitt (doubeIS) said...

memang best jumpa kawan2 tambah2 kawan2 blogger ;)

E'in said...

dr fantasy to reality... best kan?

IntaNBerliaN said...

seronokkan dpt jumpa kwn2 blogger :-)

kinara kinatara said...

bila agaknya dapat jumpa kak m nyh...haish..nak jumpa jugak...mane tahu deqree nanti sambung sana..leyh la jumpa kan...huhu:)

Dunia Wilma said...

Bestnya Kak M dapat jumpa rakan2 blogger ^_^

dya bunga said...

ni yang nk jeles ni..hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyerrr....nk p langkawi juga la mcm ni eeheeee

shuhadaothman said...

jeles shu tgok. hehe. nak jumpa jugak! nak nak! ^^

Cik Aini said...

wawawah..
nah gedabak tepek muka ai.hahaha
express lah akak ni tau..x sempat ai blk dr lgkwi dah berupdate tau.hehehe

**best sgt dpt jumpa akak lg best bl khalish pun serasi ngan ai.tima kasih tau ssh pyh wat mkn tuk ai dgn kwn2...

syg kak M ketat2 (^_^)

wan nurul hezrina said...

pasnie nurul plak..insyaallah ada jodoh pasti jumpa..=)

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya jumpa blogger...

9n0L4 said...

wahhhhh. jumpe cik ai pulakkk ye. mane aciiii. huhu.

jaakechik said...

nanti kalo jaa nak ke langkawi jaa pulak ziarah yer... bila tu xtau lagi laa..hihi...

p/s : LIMA' tahun depan bulan mac kan?

Nurfara Hani said...

jauh nak ziarah akak M.. saya dari johor

QasehnyaRania said...

syokkan dokb langakwi..rami org suka p sana time cuti..m leh amik kesempatan jumpa..jeles tau ;D