Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, October 06, 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Nak Join Klik Banner..Sampai 9mlm ni ja tau

First time M join segmen yg dianjurkan blogger femes ni.. Jom tengok misi yang M perlu selesaikan dalam segmen Lyssa ni..


1. Buat satu entry yang bertajuk " SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "
   *Done ^_^

2. Letak Banner di atas ini , dalam entry tersebut .
   *Done ^_^

3. Di dalam entry tersebut , Lyssa nak korang ceritakan , kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yangmenariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. (Senangkan ? Tak susah pun ? ehee)

  * Sebab M berbelog ni kerana nak isi masa lapang dirumah...nak cari kawan2 best di alam maya ni..nak titipkan segala yg berlaku di sekeliling diri ini melalui blog ni..

* Actually, M pernah tulis sebab M bleh terjebak berbelog ni kat my first entry.. M terjebak dalam dunia blogging ni sebab bila takhta M sebagai Ratu TV kat umah ni dirampas oleh my Khalish.. Sebab dah tak bleh layan crita kegemaran M kat TV macam dulu, so M amik keputusan untuk blogging ja la..nak alami pengalaman bergelar blogger plak..

*Tujuan asal tu nak isi masa lapang la kan kat umah ni di samping bleh kenal2 ngan blogger lain..

*Yang menarik tentang blog M, macam2 ada..hi hi..Nak tau sudi2 la baca..menarik ke tak.kalau tak menarik, bagi la tips nak menarikkan lagi blog ni....hi hi...

*Idola M dalam dunia blogging ni, mesti la Lyssa Faizureen sebab Lyssa antara blogger terawal yg M kenal..macam cikgu blogging bagi M la...Selain tu, Ben Ashaari, Hasrul Hassan dan Red Mummy juga antara blogger otai pilihan M..Dan yang pastinya kengkawan GSF dan kengkawan blogger yg menziarahi blog M yg tak seberapa ni juga turut memberikan inspirasi untuk M terus berbelog.. Tq semua...

Done ^_^v

*Wassalam*



78 jejari yang tajam menaip:

Solehah Shamsuddin said...

ohh nak elakkan diri dari anak akak upenye.hehe betul2 solehah pn dh xske tgk tv skrg ni sejak da blog, klu bleh nk ngadap je.hehe

Jom singgah sini pula :
http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Everything's Everythings said...

Betul tu entry kt blog ni menarik2 ^^

Good luck dlm bersegmen ni :D

jaakechik said...

jaa x sempat join segmen lyssa hari ni, baru bukak blog....segmen dah tamat pon..huhu...melepassss...rugi maaa...

dEdEQ dE wIshEs said...

SELAMAT BERSEGMEN YUNK ..

SINGGAH DARI SEGMEN YG SAME .. WINK3 ^_^

Atyra Punyer Blog:) said...

entry yg sama ^^

Azwar Syuhada said...

dtg dari segmen yang sama..

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...follow sini..no.629..
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anisa Anuar said...

dari segmen yg sama...datang terjah

-meeSUPERGIRL- said...

meriah segmen lyssa neh ...

are_lin@yu said...

beznya dpt join.ayu xsmpt..huhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh...M ni mmg blogger tegar...rajin betul join segmen...:)

Ainin Suffiah said...

Dari segmen yang sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dhiashahida said...

selamat bersegmen wokey!!!..:)

Tihara said...

nice entry...best jugak segmen ni :)

myu said...

Salam :)
Singgah sini dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

izwan said...

salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dari segmen sama :)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Awesomeness said...

salam..saya datang sini membalas kunjungan anda,tq
http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan said...

datang bls kunjungan ! :D follow cni ~ FOLLOW balek tawww
http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fatin Amira Mazlan said...

I've followed you and view this segment. I love your post btw. And you have such a beautiful blog ^^

http://fatinamiramazlan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul said...

Datang dari segmen yang sama :)

miss said...

datang dari segmen yang sama :D
Singgah melawat ;D

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok skang dh tau sebab kak m berblog hehehe

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyqa Hasnan said...

Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

eyqa follow disini jugak :)

Nurul Ain said...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Deq's Qienz said...

Gud luck sis.wahh segmen blogger terkenal nihh..

Amanina Nasuha said...

belalang dtg balas kunjungan :)

Princess Syazliyana said...

http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

bls kunjugan anda ;D done follow you ~

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dari sisi hidupku said...

haha kesian takhta kena rampas. thanx terjah blog saya.

Izzah Norlizah said...

dr segmen yg

http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html#

follow back^^

9n0L4 said...

datang terjah balas dari segmen yg same. hehehe.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ramai dh join. leeza tak sempat.
selamat bersegmen k.

shidaR said...

singgah dr segmen yg sma kak M, hehee..mmg tepat la plihan kak M mgisi msa lapang :) selamat bersegmen kak M :)

Nurhasnatul Nabila said...

dari segmen yg sama
mekaseh sebab dtg singgah blog sy.. :L)
selamat maalam.

IntaNBerliaN said...

oo sebab takhta M dirampas upenya.... hihii

IntaNBerliaN said...

oo sebab takhta M dirampas upenya.... hihii

cikeyrah said...

dari segmen yang sama ^^

Done follow

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

IntaNBerliaN said...

done isi tabung khaliah

-meeSUPERGIRL- said...

ramai join segmen lyssa .. hehe

SCA said...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

are_lin@yu said...

sis yg mask tu mrh ja tp sni pyh dpt.klu nk blh ayu pos kn kra duit myk ja.hihi..rm15 skli postage

Wawa Choc said...

Jom join http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/10/contest-blog-saya-0wesome-ke.html

Hanif Redland said...

Datang follow dan membaca cerita awak kat sini.. :)

http://hanifredland.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

lelamaisara said...

Tak sempat nak join...good luck...

boni kacak said...

selamat bersegmen :)

Yana Aina said...

dtg dari segmen sama ^^

http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

faizfakhirin said...

berjalan kesini

izan mama mia said...

gd luck

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Myra Jay said...

Dengan berblog kita dapat kenal + tambha kenalan kan :)

Selamat bersegmen ye M ;)

Nor Zilla Sensei said...

ooo amcam tu ea kisah sis m berbblogging..nasib baik xde orang rampas lappy nak berblog plak.ehhehe

lelamaisara said...

good luck sis....:)

Mar Maria said...

Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
Terima kasih..

Kesuma Angsana said...

gd lcuk yer

Cik Nur said...

selamat bersegmen M..
yg menariknya jatuh tahta sebagai ratu tu..hihihi..

sabo je la..hihihi

fara_nym boboiboy said...

hai,assalamualaikum! dari segmen yang sama!

kayyana said...

wah.. rajin nye join segmen lyssa.. tp mcm best kan.. nk join jugaklah.. klu sempatlah. hehehe

MISS Z BERCELOTEH said...

Singgah!!sini
Psst!!blog miss z bwajah baru..apa komen anda :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/blog-berwajah-baru.html

Mrs Velentine said...

haha...mmg gelaran ratu tv kena kebas kalau dh ada anak ni

wan nurul hezrina said...

hahaha nurul tau kisah m tuh sbb dah baca 1st entry=)

Deqla manjew said...

selmt bersegmen.. mood segmen deqla ke laut ni..hukhuk

Atirah ★ said...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

Mama Adam said...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#654

MarliaMarble said...

singgah,baca entry n follow sekali..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

jejak post dari segmen yg sama :))

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

hi..singgah follow awak,dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Syaza Nazurah said...

Singgah sini. Khalish control tv ekh ? Tu yg dah tak boleh jd ratu tv. Hehe.

QasehnyaRania said...

Selamat bersegmen..dh hbs terjah ke?

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

Cik Bunny said...

singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html