Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, October 27, 2012

Detik Indah Aidil Adha


Salam Aidl Adha buat semua kengkawan..Tentu masih ada yang bertandang ke rumah tebuka kan. tak pun buat sendiri open house tunggu orang yang mai umah hangpa..Tapi bagi M raya haji kali ni tak semeriah yang diharapkan sebab sehari sebelum raya sampai la raya pertama Khalish kena demam panas..

Lepas tu, M pun senasib pada raya pertama hingga la hari ni..M bercadang nak buat makan2 skit ari ni, tapi Allah dah takdirkan perancangan M tu tak dapat berlangsung dengan keadaan M yang agak lemah ni..Namun ku gagahi jua untuk menghapdet blog ni supaya tak bersawang..

Walau camna pun M nak abadikan juga detik2 indah berhari raya Aidil Adha kat blog kesayangan M ni..Even tak berapa sihat pun, M tetap nak bergambaq jugak tau..Ha ha tak padan ngan sakit tu.. 

Jom layanssss my ari raya picts ^_^

Lovely picts Khalish with Abah & Ibu
( Pict ni snap kat my umah)



Detik indah berhari raya di umah my parent
( pict yg tengah tu adik2 M, baju purple tu yg bongsu dan yg berbaju hijau tu adik yang tengah)


Tu saja yea..Memang tak banyak pun..Pict Khalish pun tak da masa snap2 kat umah my parent sebab Khalish tidoq..Faham2 ja la kan, masa tu dia tak sihat jadi tidoq ja la kejanya..Tapi sayang sebab kat umah my MIL tak snap2 pict pun kat sana..hu hu...

Raya kengkawan semua plak camna ek? Tak sabaq M nak beraya kat blog hangpa..Sedia kuih raya tau..M sihat nanti M nak menapak slow2 ke banglo hangpa semua..

*Wassalam*

45 jejari yang tajam menaip:

Arina Shamsul said...

Salam aidil adha dear :)

Mama langsung tak gi mana2 raya ni.duk rumah je..sibuk kemas barang nak pindah..huhuhu.

Manan Qayyim said...

Semoga cepat sehat dan bertenaga kembali...

My recent post : #8 Idea Menulis Blog

Cikgu Ma said...

saya pun x bergambar sangat raya haji ni...nnt la buat entry gambar raya ...heheh

man said...

slmt hari raya aidiladha..heheheh

Tihara said...

as salam...

salam aidil adha, wahh meriahnya raya, akak takde snap pict pun..meriah makan2 jer :)

Mia Kassim said...

Salam Aidiladha...saya tag awak dlm segmen Jom Masuk Bloglist GuliBoolat!

Cik Nur said...

seronoknya.. :)
nur simple2 je kak.. :)

Jaga diri ya kak.. :)

IntaNBerliaN said...

bestnya dpt pakai baju cantik2 di pagi raya.. :-)

moga m n khalish cpt2 sihat...

IntaNBerliaN said...

done baskn robbins n digi

لين Si Pipi Merah said...

salam aidil adha sis.

oh haa meriahnya...
lynn baru ziarah raya hari ni.balik tadi..terus updated blog. :)

etuza said...

smart gambar2 tu, dapat abadikan kenangan hari raya haji ya. Alamak kami orang tak sempat...biz lah juga,
kemarin kena panggil ke m,asjid al taqwa keningau..ambil daging korban agih2kan kat kampung etuza. Syukran..Bekas pensyarah etuza yang niat korban tu...

boni kacak said...

wah..bestnya.. meriah raya...

Wak Gelas™ said...

sungguh seronok beraya kaan. ehhEee

miz ruha said...

syoknya bergambar even sakit.. ^_^
kuih raya untuk raya haji tak ada...
daging aje yang ade... :)
buat sup tulang... ^_^

nohas said...

Salam Eid Al-Adha

Baru lepas balik dari program korban, first time tengok lembu kena sembelih..

baby comel said...

raya kita tahun ni biasa je kak =)

izan mama mia said...

saya tak ada cerita raya,,..uhuhuh..sedey,..tapi m walau tak sihat nampak comey jer bergambaq tu..hihiih..

\\ Izzah // said...

SALAM AIDILADHA KAK M !! :)

**tag kak m :) http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/10/segment-time-segmen-siapa-blogger.html

kinara kinatara said...

senasib lah kita kak..huhu..kina un x sihat..sekarang nyh pom x sihat..:)huhu

eita said...

kat umah ita takde lah meriah mana...

semoga cepat sembuh ye...

*done digi

ieda said...

salam dik
wahh meriah aidiladha adik ..
semoga semua ceria2
seronok kalau semua ada .. ;)

Shasha Yacob said...

Salam adha, kesian korang, moga cepat cepat sembuh ya. :D *senyum siket

nik ros said...

salam aidiladha :)

Myra Jay said...

Salam AidilAdha buat M sekeluarga ye..

Cantik Pepel :D

C'Jai said...

Heheee3...meriah M..

fieda said...

wah..meriah raya aji M.

Deqla manjew said...

best la ada citer raya aidiladha ni..deqla xde pun citer raya...gmbr pun x snap...ngeee

Mrs Velentine said...

salam aidiladha dear..sya balik kg jer...adalah mak & kakak buat makan sikit2

aizu's life said...

slamat ari raya M.. Dugaan ari raya namanye tu.. naseb baek la baby khalish sihat :)
hOpe smue baek2.. jemput la dtg banglo org.. ade red velvet :)

mselim3 said...

selamat hari raya adiladha....meriah sungguh kan....happy family , amin.

daripada mselim3

dya bunga said...

dya pun xmeriah..mcm xraya.haha

Deq's Qienz said...

wahh ader jugak pic raya m..kite xdokk laaaa..huhuu

Eca Dwinky Asha said...

slmt ari raya kak M,,,get well soon tuk Kak M & khalish :D

klik2 astro.

Ayumi Comot said...

same kak....ayu pun rase biase2 jep raya haji ni...gambar lgsung xder, hu~

ieedaz @ mama_isha said...

Meriahnye raye M :-)

Rasenyer tak terlewat lg nk ucap salam aidil adha buat M & family :-)

QA's ~ mamapapa said...

salam aidil adha utk sis jgk..jmput follow kmbali,ye :)

syiela said...

saya sekeping gambar raya pun takde huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam aidiladha kak sekeluarga..banyak gak gambo raya wani ada dua tiga keping jer kak

done galaxy note II
done celcom

-meeSUPERGIRL- said...

salam aidil adha ;)

9n0L4 said...

amboihhhhhhhhhh. senyum meleret ye org demam tu. :)

shuhadaothman said...

raya kali ni biasa je kak. hehe. pakai tshirt je. dok tesadai kat umah. hihi

Cik Aini said...

kalo dlm sakit pun smpat ai pic kira hebat lah kak..kitaorg yg sihat walafiat ni xdak ambik pic pun tau time raya baru2 ni.hehehe

selamat hari raya kak M..eh boleh ucap lg kan.hehehe

wan nurul hezrina said...

kak M nie adik beradik mula mcm mix ngan chineselah=)ada mix ek?

nurul raya tahun nie mcm2 rasa ada..paling ketara rasa sedih dan takut hepi..semua adalah

teratak hati said...

Sy raya tk de pkai baju raya pun..pkai baju utk g tengok lembu korkan je..

Che Rosliza Che mat said...

salam aidil adha mai...