Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, October 03, 2012

BE/CPUV Mencurah-curah Di Blog Mai Nak Cerita


Mesti ramai dok Eksaited tak hengat kan bila check earning Nuffnang semuanya pakat melambung BE yang masuk. M pun tak terkecuali ya wahai kengkawan..Mana tak nya, M ni kan dah lama dok berangan nak dapat BE macam blogger2 lain yg asyik dok cerita pasai BE/CPUV kat entry blog memasing..

Macam biasa la, M akan check Nuff  bila teringat nak check kan..Punya la hepi dan terjakun sat bila tengok bahagian CPUV tu berderet-deret masuknya..Walaupun yg masuk tu sen2 ja jumlahnya..tapi bila total dah bleh cash out..Ya Allah punya la seronok terus M cash out tanpa pikiaq atau teliti tarikh BE yg masuk tu..

Alkisahnya, lepas baca kat entry sorang blogger ni yg dia pun dapat camtu dan bila dia check tarikh BE tu adalah tarikh yg tak logik (belum berbelog lagi), M pun start la gelabah baban....Dah tu M mula tak sedap hati risau la kan apa status duit tu nanti..pikiaq balik opkoz tak halal kalau dah bukan hak M kan..Semua tu sekadar kesilapan teknikal di pihak Nuffnang ataupun masalah2 lain yang M sendiri pun tak pasti.. Dah tu ramai plak yang dok cerita benda yg sama dan kononnya Nuff kena bug..Ntahlah M pun tak tau apa benda tu tapi yg M pasti benda tu dah membengongkan sistem Nuffnang....

Sekarang M dalam dilema, sebab M dah cash out pun duit tu..hu hu..M ingat nak tipon ja la pihak Nuffnang esok untuk maklumkan hal ni..Risau sangat ni...Sebab duit tu pastinya bukan hasil M berbelog selama 6 bulan ni..Hu hu hu T___T

Hangpa dah ada yg cash out ka duit tu??? Ada yang bleh tolong M dak untuk selesaikan masalah ni selain daripada langkah terakhir yg M akan buat esok...Tolong M yek...

Wassalam

44 jejari yang tajam menaip:

fieda said...

kak fieda tdi tgk duit dh terlebih rm20..jadi amount dh boleh cashout..pastu tak pikir panjang terus tekan button cash..sekali tgk status kwn2 kat fb terus dh menggelabah giler..risau takut langsung tak dpt ape2...tp nk wat cane dh tertekan..huuhu..

shidaR said...

kak M, xpe dah cashout pun, dorg mesti tau sistem dorg dan mna yg dah cashout guna duit tu myb dorg akan bt ssuatu atau email kpda kak M, dun worry ..pertama skali kak M hntar ticket/ email pda nuffng tnya tntg hal tu ..dan tgk apa jawapan dorg :)

kalo kak M xtau nk email shida ada tutor dia k :)
jgnla rsau sgt kakak hehee :)

Miss BaNu said...

x check pun nuffnang..busy sebab kena urus 2 blog pening2 sudah

Si Matatajam said...

@shidaR: Tq Shida..Kak M mmg dah antaq tiket kat Nuff tadi... Tak tau la apa jawapannya tu...ramai gak member blogger yg dah cash out rupanya...

Si Matatajam said...

@Miss BaNu: mesti bz ngan blog Jozan tu kan Banu...ha ha dah jadi org kuat mesti la byk keja kena handle..hi hi Gud luck...

Si Matatajam said...

@fieda:sama la kita kak...cam M ni Eksaited sangat sampai dah tak tengok semua tu..yg nampak button cash out dok panggil jari M ni suh Tekan dia..ha ha...

Everything's Everythings said...

Eh smpai jadi mcm tu sekali.. tak tahu pula baru je nak berjinak2 dgn nuffnang ni xD

~Cik Sweety~ said...

sweety pn sama juga ne..tpi tak smpai bole cashout..huhu..ntahapa jdi ngn nuff erk..sume org jdi kelam kelibut..

wan nurul hezrina said...

m rasanya takper nnt maybe nuffnang hantar notice kata ada gangguan sistem.jgn risau kay..nurulpun dah cash out minggu lepas tapi tgk tarik mmg betul.tak plak lepas cash out berderet be yang masuk.skang nuffnang dah tak leh tgk di opis sbb kna block..kena tgk kat umah jer.

m arini sebelum jam 12 nurul nak buat penghantaran kelambu dalam beberapa customer..so m kasi dulu alamat m kay..nnt bayaran kmdianlah..kasi alamat n num hp di email nurul sblum jam 12 tengahari.

dya bunga said...

myb nuffnaang bagi kita bonus x?..hihihi

QasehnyaRania said...

haha..tak tengok lag pon akaun nuffnang tu ..
apa sudah jadi pon tak tau..

are_lin@yu said...

samalah cm ayu tp still xlh ccash out duit xckp..hihi

Chic Na said...

ada gak baca kat blog2 lain. nuffnang cik na ok je. maintain. hope takde la technical problem cam tu. :)

Ain Dzaya said...

ada yg sampai cecah ribuan, ratusan, jelez pulak..hahaha..eksaited kemain terus cash out sebelum nuff tarik balik duit..ain pun nak cash out..tapi serba salah pulak..cash out jelakan..hehehe

Ain Dzaya said...

ada yg sampai cecah ribuan, ratusan, jelez pulak..hahaha..eksaited kemain terus cash out sebelum nuff tarik balik duit..ain pun nak cash out..tapi serba salah pulak..cash out jelakan..hehehe

Deqla manjew said...

lorh.. cam tu pun boleh?? haihh..betul tu.. haram kalo guna yg bkn hak kita... rasanya lebih baik kak M kol sendri nuff tu.. deqla pun bkn pndai bab2 gini...

Cik Nur said...

betul kata shida, akak tak perlu risau, mungkin pihak nuffnang akan tapi dulu sebelum keluarkan cek..

nuffnang nur pun jadi melambung..hihi..tapi xcash out pun, sebab kalau jumlah sebenarnya belum boleh cash out..

izan mama mia said...

huuhuhu...saya pun terkejut..

mselim3 said...

samalah saya punya earning mencurah2 masuk nie,,,tp jap lagi nak hantar tiket kat nuffnang....k
kalu dapat balasan nanti saya datang sini lagi...mselim3.blogspot.com

TiranaAduka said...

salam,
Lepas bace entry ni..trus buka acct nuff..malu nak sebut ada brapa. Ta bru lg dlm nuff ni..thank info..ilmu nuff pun kurang.. Ta tolak tepi dulu nuff..

Ta kena blajar byk dgn sis pasal nuff..boleh?

Tahniah sis dah pernah cash out.

Acik Erna said...

assalam M..acik tak tengok pulak benda tu..nanti nak perati jugak..tima kasih M

hazwan hairy said...

hery pn dpt tp cbrni buat apa2 pn tgggu dan lihat saja lah...blh cashout sgt2..hahaha..

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

lama dh x tengok Nuffnang...hurmm..

kinara kinatara said...

kina x paham benda2 macam nyh nyh..pening nak layan..hehe:)

Deq's Qienz said...

yer ke M. sy pon xcek lagi.jap nak g cek ek..ohya tahniahhhh..

etuza said...

alamak, bagaimana nak cek tu BE nuffang tu? afa tak kawan2 blog klik nufang saya ..hehe

Tihara said...

akk pn perasan baru ni, tp takleh cash put sbb ciput je walopon campur yang tah sape punye masuk dlm akaun kita..rasanya nuffy dah setel kot hal ni
sbb hr ni dah takde..huu

Si Matatajam said...

@dya bunga: Jangan harap la Dya..kita ni bukan blogger femes pun..lain la yg dah otai tu kan...

Si Matatajam said...

@Deqla manjew: betoi tu Deqla,.M dah kol dah Nuffnang Penang td..dah crita semua apa yg jadi Dan nak batalkan cash out tu..

Si Matatajam said...

@Cik Nur:Dah tak risau dah Nur sb dah dapat penjelasan dr pihak Nuff sdri td..

Si Matatajam said...

@TiranaAduka: Alahai TA, M ni tak pernah dpt BE lagi, apatah lagi nak cash out..semua tu masalah teknikal Nuffnang ja tu..

Si Matatajam said...

@etuza: nnt M klik Nuff cikgu Etuza k..

Si Matatajam said...

@Tihara: ha'ah, ari ni dah settle pun benda tu...semua CPUV dah hilang..

cikpjaz said...

mybe dia tgh upgrade sistem kot..yg pjaz mcm tu jugak.. =)

IntaNBerliaN said...

takpa.. harap2 nuff akn bg notis apa2 dkt M.. tu la, risau gak kan.. sbb thn 2009..

N.Aima K said...

wah beratnya masalah ni..tp kalau dah cashout tu rezeki lah

ieedaz @ mama_isha said...

sy pun lame dh tak tgk nuffnang..hehee

Mrs Velentine said...

sya pun tercash out..tp semalam cek jumlah still sama mcm dulu..system dh ok

shuhadaothman said...

shu pon bru taw pasal kes ni. hehe. tgok jgk accaount nuff tadi. tapi still sme. kak M cek ngan nuff la sng :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hehe mmg kecoh psl nuff kan kak...tp xper skang dh ok kan hehe

Che Rosliza Che mat said...

cr tak sempat tengok....komputer down...nak tengok melalui tab susah sikit...tak ada apa kot...

Cik Aini said...

ai pun x pandai sgt nufang2 ni.x penah pun lg cash out.huhu

Myra Jay said...

Maybe nanti pihak Nuffnang akan inform kot pasal ni..

MJ pun sama gak masa mula2 tengok Nuffnang memang dah boleh cashout, tapi saja nak tunggu lepas tu dah 2-3 hari terus dah ok :)

9n0L4 said...

huhu. churp pun bengong mase ni. hilang separuh earning nye. huhu.