Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, December 06, 2012

Agungnya Cinta Abil Kepada Fauziah


Sungguh hebat Kasih & Cinta, blogger Abil Fikri kepada Isteri beliau Kak Gee. Bertuahnya isteri beliau mempunyai Suami yang sangat bertanggungjawab dan menyayangi beliau tatkala senang mahupun susah...

Jom terjah blog Warkah Buat Isteri untuk melihat betapa besarnya pengorbanan Abil kepada isteri beliau.. Di samping tu bleh la kengkawan semua membantu mereka yang sedang memerlukan..

Wassalam

p/s: Memang sebak, sedih & terharu bila M menonton klip video Pusat Zakat Negeri Sembilan kat atas tu.. Cer hangpa tengok... Apa perasaan hangpa?

41 jejari yang tajam menaip:

Cik Aini said...

haish..
baru dok tgh layan ada call plak soh attend meeting ganti bos..
tp ai dah penah baca cita ni..untung isteri dia kan..bukan sng nk dpt suami mcm ni..

kak M,
doakan ai dpt suami cenggini gak tau :)

boni kacak said...

seorang suami bertanggungjawab yang sangat baik dan setia.... susah nak jumpa lelaki seperti ni sekarang ni...

are_lin@yu said...

nk p terjahla..mti bsar pngorbanan dia kan..

Deq's Qienz said...

aha kan mmg sgt la bertuah..dq prnh tebaca blog ini..

Fendy said...

wahhh....bagusnyaaa

Fendy said...

rasa nak nangis....sob3..Ya Allah permudahkanlah urisan mereka..

shasha yacob said...

sedih tengok vdeo nih, keluar air mata. ini lah yang di namakan sehidup semati, samasama susah dan senang. sweet lah en abil nih, walaupun pun isteri dia sebegitu , dia tetap setia. :)

izan mama mia said...

syukur dia dikurniakan suami sebaik itu

nanieybarnieylurviey said...

xleh tgk.. sbb xde speaker.. blik kang la nani tgk..

aTieYusof Family said...

M..
sy pun memang kagum dengan En Abil ni...pengorbanan nya tiada nilai kot.. Beruntung wife nya mempunyai suami sebaik beliau...

Nyue said...

inilah yg ayu war2 kat whatsap psl video blog akk m...sedey terharu dan bermacam2 ag perasan..beruntung isterinya mdpt suami begini...

Mrs Velentine said...

abg abil ni satu dalam seribu

are_lin@yu said...

k.M ayu dh g bca..tersedu td btapa bsar pngorbanan abil kan..sedih ja rasa..btuah k.Gee dpt suami mcm tu..nsb kta blm tntu lagi..

CikZaniff said...

Ya Allah..tersentuh hati ni sampai menitis air mata..

harap pasangan ni lebih tabah & berlaku keajaiban..:) aminn

Myra Jay said...

Pengorbanan, kasih sayang yang tak terhingga...

Mampukah kita??

Puan Siti said...

Notis: Siti nak mintak maaf sebab tak sempat nak blogwalking lagi buat sementara waktu atas sebab2 yang tidak dapat di elakkan, Harap Maaf ya! Ngah study untuk Interview.. Nanti OK Siti terjah blog kalian, Love All !!

mselim3 said...

saya sebenar adalah follower dia dah lama jgk mengikuti perkembangannya , sungguh tulus suci pengorbanannya untuk isterinya, rasanya saya pun x setabah dia...xper kita sama2 doakan yg terbaik utknya k....

Deqla manjew said...

deqla x dpt tgk videonya..tp tgk dari komen dan citer M.. sah2 la abil sorg suami yg sgt bertggjwb dan penyayang.. beruntungnya wife dia...alhamdulillah... moga mereka bahagia kekal sampai syuga.. amin...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Ya Allah sedihnyer..terharu dgn pengorbanan utk isteri dia

syiela said...

seorang suami yg sgt bertanggung jawab kan

Abil Fikri Ahmad said...

Salamm..saya pun selalu gak follow blog abil tu..Kita doakan yg terbaik buat Gee yea.....

Tqq share kisah kami di sini..tq tq.

Kakzakie said...

Bukan senang mahu mencari insan yg tinggi istiqamahnya M. Kakak menangis bila menonton videonya.

Cik Nur said...

dah tgkk..dah terjah..sebaknyaaa..!!

sama2 kita doakan moga kak gee cepat sembuh...

untung kak gee dapat suami yang bail mcm en.abil..!

hazwan hairy said...

xdpt nk tgk plak video tu..

miz ruha said...

pernah baca pasal ni.. sukar untuk mencari insan seperti en abil..

done sunway..

miz ruha said...

pernah baca pasal ni.. sukar untuk mencari insan seperti en abil..

done sunway..

Dunia Wilma said...

Wilma memang dah lama follow dia...
Wilma betul2 kagum dengan cintanya terhadap Kak Gee...
Bertuah sungguh Kak Gee punya suami seperti Abil :-)

Tihara said...

as salam

akak dah follow blog hubby n wife ni hari tu..tp kdang2 tk sempat nak bw..cuma akak doakan moga wife dia cepat sembuh n hubbynya sihat tbuh badan..sbg seorang teman kita doakan sama2 :)

Chic Na said...

pernah baca kat paper. sangat terharu. ;)

lelamaisara said...

alhamdulillah die masih ade suami yang baik...

kinara kinatara said...

x boleh bukak youtube..

moga kedua2nya baik2 aja..

Riedaffya ibrahim said...

agak2 semua lelaki blh jd cam dia x?

etuza said...

Subahanallah, sungguh sedih melihatnya, semoga Abil tabah, sesungguhnya ibadah itu yang kekal abadi, sementara harta itu berbentuk alat dan pinjaman semata...benar2 terkesan.Semoga isterinya cepat sembuh.

etuza said...

nak menitis air mata ni mia...terima kasih share ni..kalau tak memang payah nak kesan blog dia tanpa berita dan pemberitahuan siapa2. inilah jendela maya..terintai kehidupan realiti antara blogger. Semoga Allah tabahkan abil..

Mia Liana said...

susah nak jumpa yang macam ni... huhuhuh

Remy hazza said...

en abil contoh terbaik seorg suami.....

dya bunga said...

susah nk jumpa lelaki macam en abil

Hatimi Tahirruddin said...

mmg respek dgn bro abil ni...berat betul ujian dia....nasib dia dulu kerja penasihat kewangan...

brain damage dasat tu....

semoga ada keajaiban supaya isteri dia dapat pulih...mana tahu kuasa Allah...

shidaR said...

suami mcm ni 1 dlm 1000 kak M ..bertuah isteri dia :)

Che Rosliza Che mat said...

sedih tgk video tue...untung dia menpunyai seorang isteri yg baik...

9n0L4 said...

syurga lah tempat mereka. in shaa Allah.