Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, December 16, 2012

Jumpa Juga Akhirnya

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Alhamdulillah semalam hajat nak jumpa another GSFian termakbul juga akhirnya.. M ingat dah tak dapat la nak jumpa sebab apa yang M rancang memula x jadi..hi hi.

Insan yang M maksudkan tu Dayana Bahar @ lebih mesra disapa sebagai Kak Dieyna pemilik blog Di Sini Ruangku Berkongsi

Best sangat jumpa orang yang peramah dan friendly macam Kak Dieyna ni tau..GSFians lain sila jeles hak hak hak.. Yang paling tak disangkakan, first M tengok Kak Dieyna terus ja tersenyum sebab warna baju & tudung kami sama la pulak ha ha..Macam berjanji kan Kak Dieyna..

Jom layan pict yang di snap2 oleh akak2 Kak Dieyna yg terpaksa jadi Photographer kami semalam..
Tqvm Kak Lah & Kak Ya ^_^
v
v

Sweet tak? Yang pastinya kami adalah GPL ( geng pipi labuh ) ha ha ha..


Masa M singgah kat homestay tu, family Kak Dieyna pun ada..So sempat la kenal2 ngan Mak & Akak2 Kak Dieyna..FYI, yg bertudung hitam tu la Mak Kak Dieyna.. Yang bestnya dapat jumpa Si cute Hannah, puteri Kak Dieyna.. Subhanallah....Comel sungguh kurniaan Allah pada Kak Dieyna dan Suami..Tengok la tu pandai sangat bergaya depan kamera.. Sayangnya Khalish tak kenal2 ngan Hannah sebab masuk umah pun tak mau..Moody ja..Almaklum la baru bangun tidoq...


Di perkarangan homestay yang Kak Dieyna and family menginap sepanjang berada di Langkawi.. 
Alamak ketembaman dan kelabuhan pipi dahku nampak terserahlah gitu..hu hu..maybe salah hengpon tu kot..Hak Hak Hak..tetiba x nak ngaku berat badan dah bertambah =.=


Tak puas sebenarnya bersembang ngan Kak Dieyna sebab my Mak dah ajak balik sebab risaukan my Adik yang balik keja nanti x dak sapa plak kat my umah..In Shaa Allah kalau diizinkan Allah kita jumpa lagi ya Kak Dieyna


*Wassalam*


p/s: Tak sabaq nak jumpa GSFians lain masa gathering nanti..semoga dipermudahkan...





Published with Blogger-droid v2.0.9

57 jejari yang tajam menaip:

umialya said...

wah.. bestnya ketemu rakan blogger

Chic Na said...

wahh ayunya siap bersimpuh lagi akak2 kita ni. berpakat ke pakai purple tu? huhu.. comey2 semua. ;)

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

bestnya dpt jumpe rakan2 blogger nih..


p/s: akak bila kita nak jumpe nih...hehehehe..:P

Mimie said...

utgla M

intanfirdaus247 said...

M, comeinya M...M dah mmg berjanji ke nak jumpa kak dieyana n? m g terjah kat homestay tu eh...wah bestnya

shidaR said...

ewahhh...kak dieyna vs kak M hehee :D

Cik Aini said...

peewittt
kalo akak perasan kan.yg gmb 1st tu dah mcm akak bsandar kat cermin tau.hahhaha cuba akak tgk blk..maklum lah tdung n baju pun sama kan..

erkk..x jeles sgt la sbb esok turn ai plak nk jumpa.muahahaha

Tihara said...

bestnya, boleh plak sedondon ye dia..gathering kat mana mesti gempak nanti :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

pp labuh tu comel lah kak M =D serius

shuhadaothman said...

seronoknya kak m dok jumpa kawan blog. nak jugok!

* shu minta maaf sbb lama x bw n jengah blog :(

Penyuluh Perikanan said...

kedua orang warna bajunya memang sama, semoga tetap rukun selalu

aimaniman said...

Mcm dah janji jer kan.. dua2 pakai purple.. nampak manis jer duduk bersimpuh..

Yana Libra said...

wah~~~ best2~~ :)

Cinta Misteri said...

Wah, mmg dh tentulah jelesz!
Berjanji yep, purplelishous gituew..

Karukord Jagau's said...

huu tinggi ya kak dieyna tu...

LYAfrina said...

bestnyer..lya y sedaerah dgn .dieyna pon x bjumpa lagi.. ekceli family lya & k.dieyna saling mgenali....

Hatimi Tahirruddin said...

huhu boleh sama plak kaler tudung....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Geng Pipi Labuh.... heeeeeeeee

QA's ~ mamapapa said...

untungnya dpt jalinkn ukhwah k dunia realiti /:)

baby comel said...

Amboi kemain dua2 akak ni purple :)
Bestnye dpt together gather...

sal said...

selamat berukhuwah..moga persahabatan kekal selamanya..amin

adyna said...

wah dah berjumpa ek..ramai yg m dah jumpa kan..

ahsfantasy24 said...

hehehe..
nanti mai KB kita jumpak plak :D

Deqla manjew said...

jeles... sbb M ngan kak dieyna sedondon..tudung purple sama! haha..

Myra Jay said...

Wahhh sedondon berbaju pepel.. :)

Best bila berjumpa rakan blogger ni kan :D

nanieybarnieylurviey said...

22 cantik... :) wahh syoknye dpt jmpe member blog and super duper syok GSF kan..

are_lin@yu said...

wahh kita samalah..pipi labuh jgk..hihih..best nya dh berjumpa...sembang apa la tu ya.hehe

ieda said...

wah jumpe ye ..
seronoknyeee
bukan selalu dpt jumpe blogger macam nie kan ...

berjanji yee MT .. purple ! ;)

CikZaniff said...

eh ayu je tengok..:)

redza said...

alhamdulillah..mengeratkan silaturrahim

Ratu Hatiku said...

Bestnya....purple lagi..warna kegemaran saya :P

dya bunga said...

tngginya kak dieyna..kalau dya berdiri sebelah kak dieyna terserlah dya yg redang..haha

izan mama mia said...

sedondon lak yer..hihi

aTieYusof Family said...

Sweet je purple gitu..
M.. pipi labuh pun maintain ayu bah..:)

etuza said...

tulah tinggi lampai kan..
Karukord agaknya awak masih remaja belia kan, sebab tengok profile awak nampak muda sangat, bijak lah awak berblog matang da .
Sampaikan salam pada Dieyna tau!

lelamaisara said...

tinggi betui kak dieyna tu..kak m...comil plak tgok pp mu..heheheh

jeles jugak tgok ni....

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer

Mrs Velentine said...

bestnya..wah berjanji ker tue..purple...hehe

mselim3 said...

bestnya dapat jumpa member blog..tahniah moga bertambah ukhuwah k...

mselim3

mselim3 said...

bestnya dapat jumpa member blog..tahniah moga bertambah ukhuwah k...

mselim3

deq's qienz said...

syiok la siap pakai wana sama lagi,.terbaikk la

Cik Nur said...

Jelesss..!
hari ni ai pula nak jumpa kak dieyna..

bilalah nur nak jumpa niii.

apapun, dua2 comel..dan paling comei ialah hannah..hihih

syiela said...

macam janji lak ye sedondon gitu :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

walawey jeles jeles jeles hahahahha..bestnyer mcm janji pulok pakai purl sama2 hehehe

Remy hazza said...

bial dua akak bertemu.....
apa yg dieorg bualkan ye???? he3

Mas Zull said...

assalamualaikum M...seronokkan kalau dpt jumpa teman blogger semua...;)

Riedaffya ibrahim said...

best ye dapat jumpa geng..

wan nurul hezrina said...

wahh jelesnyer...nie kemain lagi janji2 pakai baju pepel ek=)

Nisah Idham said...

nisah pun jumpe jugak kak ana ni.. yang jauh dah berjumpe..

Kak M, kite ni, bile lagi ?? hehe

nadia said...

wahhhh, bestnyaaaaaa kak M! :)

Dunia Wilma said...

Bestnya ^_^ Macam adik beradik pulak bila pakai tudung colour yang sama bah...

shasha yacob said...

wah bestnya dapat berjumpa dengan kenalan blogger , jeles nihh

Deqla manjew said...

@Cik Aini
haah la...setuju dgn ai.. kak dieyna tu la M dlm cermin..silapnya x buat peace.. hahahaha

IntaNBerliaN said...

sehati sejiwa tu.. tu yg warna sama.. :-)

Dayana Bahar said...

m... rindu sama kamooo..... bila lagi mau ketemu... jom, mampir ke terengganu.... hehe

9n0L4 said...

perghhhhhhhh. korang jumpe siap same kaler. huhu. bestnyeeee. ;)

Cho Zila said...

sedondon gitu.. seronok dapat bertemu dan bermesrakan...