Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, December 06, 2012

Langkawi Naminara Cultural Festival: Part 3

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Hari ni M nak sambung cerita pasai Festival ni lagi..Kalau sesapa yang bosan bleh baca entry M yang  lain yek.. Sesapa yang nak tau jom layan kat bawah ni..


Dalam Part 1 M ada cerita pasai kumpulan Dendang Anak kan..Ha ni la depa semua..Barisan depan tu la yang menyumbangkan suara lunak lemak merdu tu.. Yang belakang2 tu main alat muzik tradisional.. Sayangnya, bila M pi hari ketiga tu persembahan depa dah tak dak..Maybe dah abih kot.


Seterusnya M layan orang dok melukis plak..Memang berbakat sungguh la pelukis tu.. Pandai wat karikatur.. Sebijik cam orang/model yang nak dilukis. Orang ramai berebut nak dikarikaturkan tau.. Tapi cam biasa la benda2 camni opkoz ada chargenya... Ni kan mata pencarian depa..

Yang M teruja tengok adalah lukisan yang menggunakan biji kopi sebagai bahan untuk melukis..
Jangan keliru ngan tangan Khalish yg dok tayang star fish yg baru dibeli kat kedai souvenir di situ yek..Saja la jeles sb Ibu asyik snap benda lain ja tp x snap Khalish. Ha ha..

Tapi yang pastinya, M memang seronok sangat bleh jejalan kat Langkawi Naminara Cultural Festival  ari tu..Banyak pengetahuan yang M dapat kat situ.. Harap2 lepas ni akan ada lagi festival camni..

Wassalam

39 jejari yang tajam menaip:

Fendy said...

cantik lukisan tu...

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Tagged ! http://najaha-abdillah.blogspot.com/2012/12/cik-lyeens-giveaway.html

hazwan hairy said...

nasib jauh klo x dah gigih pegi jalan2..hakhak

Deq's Qienz said...

kreatif diorg kan..

Ayuni said...

cantiknye ....cam meriah...

Cik Nur said...

org yg sama ke main muzik dekat kota mahsuri..?

dekat kota mahsuri tu, nur suka tgk org main muzik asli..best...!

sedap je dengar...
waaaahhh..tetiba windu langkawiii..!

bilalah nak jejak sana lagi ni....huhuhuh....

eh..konpius..windu org main muzik ke rindu muziknya..hahhaahhaha..!

Cik Syida said...

Bestnye.. Klu dkt blh pegi..

Chic Na said...

adik cikna holiday ke langkawi weekend ni. huhhh jeles betul. ;)

zino said...

nampak meriah je tu..

Dunia Wilma said...

Cantik lukisan tu bah ^_^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nampak pudh tau best kak hehe...untung dok langkawi hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

eih..cantik nye lukisan2 tu..

adyna said...

Meriah btl kan ;)

Jemari_Suri said...

wah bestnye org duk langkawi...hihi..
kalau js bercuti kt sana kite jumpa nti ye...^^

MAZLIZA ABD RAZAK said...

wah...cam na melukis guna biji kopi tu, x pernah tengok.

mselim3 said...

pehh...tgk aje dah best kalu pergi lagi best...nasib baik jauh kalu tidak dah pergi ...

nanieybarnieylurviey said...

artistic!!! :)

guna biji kopi.. oh my...

p/s: slm jumaat kak m

Deqla manjew said...

lukisan serbuk kopi?? wahh.. kreatip..bahan minum pun boleh jadi kan..best la M dpt jenjalan cam gini..kat langkawi mcm2 ada noh.. huhu

Mia Liana said...

cantiknya dia lukis.... lawa...

Maria Menado~ said...

naminara dalam korea=pulau nami.

hehe.. kite pernah pegi tapi langkawi geopark punya lah.. dekat.. umm.. malai malaii ape entah nama resort tu. kihkih. seronok. lawaaa tempatnyaaa~~

Myra Jay said...

Ok lepas ni kalau ke Lgkawi boleh melawat sini ;D

Ratu Hatiku said...

Suka lah pergi pameran2 mcm nie... nape diorang xde buat kt KL erk.. :P

ieda said...

bestnyaa ..
akak nie langkawi punn x sampai layie .. last dan 1st time masa tunggu SPM dulu huhu

intanfirdaus247 said...

selamat pagi...eh x der ke komen kak intan semalam kat sini? rasa macam dah komen..heheh..salam jumaat M..M masak pe hari ini? :)

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Nyue said...

pandai mereka melukis...best nya kat langkawi...

akk, nyue kan dh plan nk g langkawi awal bln thn depan terapksa cansel sbb keadaan ayah dlm situasi yg xmgizinkan..

Remy hazza said...

kreatifnya.... guna kopi jer.......
anugerah tuhan...... dgn kopi menjadi rezeki.....

afifudinsohaini said...

lamenye dah tak jejak kaki kat langkawi...

izan mama mia said...

menarik laa..untung dok langkawi

Cik Que said...

wah..bestnye kalo dpt dikarikatur..sekali sekala nak jugak jadi kartun..hihihi..=D

dya bunga said...

bestnya..nk pergi juga

BaNu Syah said...

wahhh bestnyer

shasha yacob said...

gunha biji kopi. kretip :D

CikZaniff said...

cantik lukisan tu..kagum sat..:)

Hatimi Tahirruddin said...

haha khalish nak enterframe jugak...

shidaR said...

wahhh..art i loike ^_^

Dayana Bahar said...

Insya Allah.. akan sampai ke sini juga.. boleh tgk real2..

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya ada pesta kat Langkawi...

9n0L4 said...

buat aktiviti tahunan pun okey kan. lagi bertambah la pelancing dtg. :)