Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, December 25, 2012

Khalish Malas Mandi

Mai M nak cerita kat hangpa kali ni pasai Khalish yang liat sungguh nak mandi.. Macam yang kita tau la ni kan asyik hujan ja..Angin pun bertiup kencang ja..bertambah-tambah la sejuk.. 

So Khalish ni tetiba liat jadinya bila nak mandi..ada saja alasan dia..itu la, ini la.. Tapi Ibu dia ni mana mau dengaq alasan2 cikai camtu kan...Terus ja angkat Khalish tu masuk bilik ayaq. Kalau dah secara rela dia x mau kan. Kena la ada skit kekerasan..hu hu...dah tu, bukak pili ayaq, terus ja menjerit my Khalish ni bila kena ayaq kat kaki dia..

Mula2 memang bising la dia dok mengomel, tapi bila Ibu dia kata tak suka cium orang yg busuk terus ja diam nak mandi hi hi...Tau pun dia..Kalau x mandi Ibu x nak cium, x nak peluk ketat2.. 

Tu la situasi yang M kena dok hadap hari2 bila time nak mandikan Khalish la ni...

Wassalam


p/s: Hangpa ada gak ka jadi cam Khalish..hi hi..

39 jejari yang tajam menaip:

umialya said...

Alya pula bergantung pada mood, kdg2 liat nak mandi tapi jika dah masuk bilik air, berendam tak ingat apa2 daa.. suka sgt main air

intanfirdaus247 said...

sejuk ketaq badan kita pon gigil tambah khalish..hehehe...tapi dia suka ibu dia peluk...sweetnya khalish

ahsfantasy24 said...

hehhee.. sejukkkkkk.. :D

zino said...

sejukkkkk hehe

Nadia Elena said...

haha cer Kak M tunjuk mandian carrie junior yang macam iklan kat TV tu pada Khalish. lalalala~

Nurul Faiz said...

Faqih pon susah nak mandi. Memilih pulak tu. Kejap nak dengan abah, kejap nak dengan bonda. Huhu.

the malay male said...

budak budak macam tu ler, Byk ragam.. Sabar je la melayannya

nik ros said...

masa kecik2 dulu mcm tu la.cari alasan tak nak mandi.siap ayah sediakan air panas lagi tuk mandi.lagi2 kalau nak mandi pagi..hehe

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

hahahaha...klu si kecik liat yg besar pn liat klu duk hujan jer...heheheh *Ahlam la 2..:P

miz ruha said...

terasa juga malas nak mandi time sejuk hujan macam ni...
tapi bila dah start mandi tak terasa sejuk pula...
lepas tu cepat2 lah pakai baju...

hihi...

Si Matatajam said...

@Nadia Elena: Khalish mmg guna mandian Carrie Junior pun..hi hi..

lelamaisara said...

hahahha..kalu alesya keje nak mandi aje..kalu agak sejuk die suh mama die ni sediakan air panas...bukan main lagi..tapi kekadang liat jugak kak....bebudak kan...hehehhe

kinara kinatara said...

huhu..kina sendiri pom liat nak mandi ujan2 nie//:)

huhu..:)

Cik Aini said...

hihihi
ikut peel sapa tu eh..
ibu dia kot..mesti dulu ibu dia pun sama nih.hahahaha larikkkk

Cik Nur said...

hehehe..nur rajin mandiii.. :)

Tihara said...

aii bukan kata kalish je maleh mandi..akak yang tua ni pun liat je rasa sejuk2 ni hehe :)

aReLaN said...

budak kecik memang payah nk suruh mndi kot.hihihi

N.Aima K said...

kih3x saya pula umpan mainan..boleh bawa "toys" mandi..apa lg seronok lah kaaan

Leeza dayasari [santai leeza] said...

si matajam... esok ada entri utk awk.. tahniah drpd saya.

izan mama mia said...

hahaah..cam senang jer pujuk khalish tuu.... saja nak manja dgn m laa tu..Mia ni pulak bangun pagi,..tak menyempat nak mandi....

Nisah Idham said...

ada jugak..
anak-anak kucing nisah paling x suke nak mandi..
muahahahha (tengok, nisah juga nak bahagian menyibuk di ruang ini,, )

Hatimi Tahirruddin said...

hehe sejuk2 camni kita yg tua ni pon rasa malas nak mandi....kalau tak kerana nak kuar rumah mesti tak mandi punya...haha

redza said...

sejuk2 ni org tua pon liat gak nak mandi huhuhu

Chic Na said...

cikna hujan2 mandi air panas kak. haha.. malunya kat khalish. huhu..

ieda said...

rasanya kita org dewasa punn kalau ujan , memang rasa malas nak mandi ekke ;)

nanieybarnieylurviey said...

Hehe.. Kena ckp cm tu bru nk mandi.. Tu la skg hjn air plak sejuk je.. Mmg liat la nk mndi

wan nurul hezrina said...

Merahpun pyh mandh pg..g sekolah memg ari2 nanges kalu kejt mandi.tp dulu.sejak mandi air suam pns bru xnanges.ari2 stiap pg kna jerang air bg pns cket

Cinta Misteri said...

Mucuk laaa...

Kesuma Angsana said...

mcm2 peel budak2 ni hehehe

Si Matatajam said...

@Cik Aini: Amboi Ai...siap dia nanti...Owh lari na...jaga akak ligat sampai dapat tau..

Deqla manjew said...

biase la budak2... dah kena gertak sikit baru nk mandi yer..kalo tak, ibu dia x cium, x pelok dia la kan..rugi2.. hihi

Mrs Velentine said...

samam mcm abg haikal...kalau time hujan mmg liat nak mandi

Mrs Velentine said...

samam mcm abg haikal...kalau time hujan mmg liat nak mandi

IntaNBerliaN said...

sweet je khalish ni... xmandi ibu xnak cium yer... :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ibu khalish xnak mandi...cejukkkk la...xkira khalish xnak mandi juga kihkihkih

dya bunga said...

dya dulu kecik2 mcm tu.haha

shasha yacob said...

mana xmals mandi, kalau sejuk je hihi

Cik Aini said...

hihihi..
dtg klick churp2 Akak tuk Khalish :)

9n0L4 said...

haha. khalish kene la rajin mandi, nnt awet mude. ;)