Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, December 05, 2012

Peneka Yang Tepat & Terpantas...


Semalam M ada wat teka2 kat entri NI dan jawapannya tangan M yang sebelah kiri pegang pisau dan tangan my hubby sebelah kanan genggam erat tangan dahku.hi hi..

Hasilnya, memang ramai yang dapat teka ngan tepat tapi yang terpantas tu opkoz la sorang ja kan..
So, insan yang terpantas tu adalah
v
v
v
v
v

Si kecik molek Deqla Manjew, pemilik blog Mrs Erry Bercerita
Tahniah yek Deqla..Nantikan souvenir dr Langkawi  (^_^)v

Pada semua yang bagi jawapan tu mungkin bukan rezeki hangpa kali ni..tapi mungkin nanti2 bila M buat teka2 lagi mana tau kan..Cer try lagi..jangan putus asa..kita hepi2 ja okayssss..
p/s: Deqla, M guna alamat kat FB GSF tu yek..

47 jejari yang tajam menaip:

Acik Erna said...

Tahniah deqla dapat menjawab paling pantas

Cik Yaya said...

wahhhh..ala xsempat nk mnjwab..
huuuu da agk da itu jwpn dia..bkn sush pon..^_^ smoga bbhagia hndaknye smpi akhr hyt ye..amin...^_^

Jemari_Suri said...

tahniah buat peneka tercepat itu...js tak sempat plak nk join..iyelah busy je skrg ni...hikhik

❤Kamsiah❤ said...

wah...tahniah pada pemenang hehe...

aimaniman said...

Dofollow blog gambar .ni..
Seronoknya main teka 2...
Seronok lagi kalau org dapat teka ...

Deqla manjew said...

yeayy.. dpt souvenir langkawi!! haha.. punye la nk pantas jawab smpai terdouble pulak M kat situ yer.. dah la tu komen yg tu pastu baru komen yg lain..hahahaha...gelojohnye daku...apapun, alhamdulillah.. rezeki utk hari ni.. yup, tu ler alamatnye.. :)

Deqla manjew said...

owh yer, mekaceh tau M.. hihi.. :)

boni kacak said...

wah...tahniah kepada deqla.hehehee

MarliaMarble said...

oh..itu jawapannya ..hehehe

nanieybarnieylurviey said...

hehe.. tahniah ye Deqla :)
nani x tgk lagi entry sebelum ni.. :)

are_lin@yu said...

wahh rezeki deqla thniah deqla..hihi

Ina Ania said...

salam, datang sini balas kunjungan dan follow :)

http://nikainaa.blogspot.com/

Penyuluh Perikanan said...

Postingan yang sangat simple namun bagus dan menarik, terima kasih telah berbagi.
salam sukses selalu

Penyuluh Perikanan said...

Postingan yang sangat simple namun bagus dan menarik, terima kasih telah berbagi.
salam sukses selalu

Norzie hany said...

Tahniah Deqla.

Nyue said...

ahhhh...nyue terlambat gamaknya..heheehe...

tahniah akk deqla..suka la tu dpt souvenir dr langkawi :))

aTieYusof Family said...

Best nya dapat souvenir dari Langkawi..:)

\\ Izzah // said...

Wahh , tahniah Deqla ^^

Deq's Qienz said...

tahniah deqla..dq xsempt nk teka..hahaa bru sibuk reply komen nihh..

Dayana Bahar said...

tahniah deqla...

Mrs Velentine said...

tahniah deqla..MV click colgate & tourism australia

Dunia Wilma said...

Tahniah buat Deqla Manjew :-)
At least jawapan Wilma pun betul...Hehehe...

syiela said...

tahniah buat deqla.. pantas sungguh dia

ayut said...

:) tahniah..tekaan mengena..hihihi

jaakechik said...

tahniah buat deqla1 nanti buat ler lagi ekk..hihi..

Cinta Misteri said...

Wah..tahniah deqla. Cpt tangan hangpa naaa

fendy abu said...

owh...tahniah2...

hazwan hairy said...

dah ketinggalan..sobsob..

IntaNBerliaN said...

tahniah deqla..

intanfirdaus247 said...

Tahniah deqla! heheh..

Cik Nur said...

Tahniah kakak Deqla.. :)

Chic Na said...

pantasnya deqla. tahniah.

sunway university satu! ;)

QasehnyaRania said...

tahniah buat deqla..
kemain laju deqla yer..
bersesuuupppp ..sampai langkawi..haha

Tihara said...

tahniah deqla ..tahniah M:)

lelamaisara said...

tahniah deqla...:)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

kenapa saya terlepas n3 ni

Remy hazza said...

tahniah dari remy....

C'Jai said...

Tahniah...bes la deqla....

Hatimi Tahirruddin said...

alah...rugi tak teka smlm...(padahal konfius yg mana satu tangan Kak M...haha) :P

Cik Aini said...

tudia Deqla...pantas
ai pakai ketinggalan bas la kan,ni br dtg jenguk kak M..huhuhu

**ingt bos xdak x bz..rupanya bos xdak lg bz..abis dgn kj2 dia kita kena sapu..huhuhu

izan mama mia said...

tahniah deqla

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah deqla..

Myra Jay said...

Tahniah buat Deqla ;D

dya bunga said...

tahniah deqla.

Che Rosliza Che mat said...

tahniah untuk deqla..

Yana Libra said...

tahniah utk sis deqla..hehe~ :)

9n0L4 said...

excited kemain deqla. huhu. untungggg la die dpt hadiah langkawi. ;)