Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, December 02, 2012

Ibu..Nyanyilah....


Mai M nak cerita pasai Khalish semalam..Entah la apa mimpi my Khalish ni tetiba ja suruh Ibu dia ni nyanyi lagu Twinkle Twinkle Little Star..

Kata Khalish
Ibu..Nyanyilah Twinkle Twinkle Little Star...

Jawab Ibu
Awat pulak tetiba suruh Ibu nyanyi lagu tu?

Jawab Khalish
Kalau Ibu tak nyanyi Khalish tak boleh lena..
So..Ibu Khalish pun start la nyanyi

Twinkle Twinkle Little Star
How I wonder what u are
Up above the world so high
Like a diamond in the sky
Twinkle twinkle little star
How I wonder what u are.....

Then, Khalish pun buat2 la lena.. Pastu, aik! Dia bangun balik pulak..

Kata Khalish
Ibu nyanyilah lagu sudah cukup sudah..

Ahh sudahhhh! Hadoi, tetiba M nak kena nyanyi lagu dendangan Nirwana Band tu tengah2 malam pulak..Tak pasai2 ada plak jiran yang kata M ni buang tebiat nanti.. Ha ha..
Khalish..Khalish..
Tidoq la Sayang...
Wassalam

34 jejari yang tajam menaip:

Fendy said...

sila nyanyi...hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

alololo..sweet nya dia heheh

nadia said...

hahah, Khalish ni kenapa kelakar sangat kakkk. siap request lagu sudah cukup sudah yang tak menahannya tuuuu. hahahahha.


*kak, muka masuk majalah? akak salah tengokkkkk orang kottttt. ;p pelanduk kan dua serupa. hihi.

Norhaizan hakim said...


kalau dia mintak nyanyi lagu oppa gangnam style, lagi haru..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kak M, saye confius budak2 memg suke lagu sudah cukup sudah ke? hehehe mcm adik2 saye tu, suke sgt lagu tu,hehehe

Dunia Wilma said...

Hahaha...Comelnya Khalish nie...
Lagu sudah cukup sudah lagi tu...
Hehehe...

Chic Na said...

suara ibu sedap kot tu yg khalish suruh nyanyi. yg tak tahan siap request lagu indon lagik. huhuhu..

eh aaron dah takde. my deals satu. :)

boni kacak said...

hahahahaha..kemain..request lagu sudah cukup sudah tu..hahahha

Nisah Idham said...

saja khalish nak test suara ibu die ni..

confirm sedap kan !! :)

cerita best said...

hahah metajam tolong nyanyi lagu ku pilih ati mu kt pakjoe klo x nyanyi pakjoe x leh tdo hahaha

intanfirdaus247 said...

khalish suruh ibu dia nyanyi eh..bijak bijak..hehhe...lepas ni ibu khalish kena standby hafal lirik la..hehe

adyna said...

heheh khalish buat lawak ler..;)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

hee...hee..
mungkin suara ibu dia sedap , tu yang anak suruh nyanyi.

Mrs Velentine said...

hahaha...mai nyanyi sedap tue///mv tag mai http://msvelentine.blogspot.com/2012/12/eca-year-end-giveaway-4.html

etuza said...

sedap sangat cerita Mai pasal anak. teringat zaman anak2 etuza kanak-kanak, yg etuza selalu nyanyi..tulah yng mia nyanyi..lepas tu A,B,C......hingga Z..tu ja anak etuza suka. Alhamdulillah anak etuza yg tu,...dah belajar di Mesir. Syukran..sayangilah anak ya..tak rugi mencurah kasih kat anak. Wajib

nanieybarnieylurviey said...

bleh lak khalish rq lagu nirwana.. :) hehe.. comey je khalish ni mtk mama nyanyikan lagu tu.

Che Rosliza Che mat said...

hihihi sweetlah khalish...

Deqla manjew said...

hahaha.. ok la tu...khalish nk suh ibunya praktis karok nnti.. hahahaha...

izan mama mia said...

hiihhii...menyanyilah....m

Myra Jay said...

Hheee, pandai Khalish nak suruh Ibu dia nyanyi :D

Cik Nur said...

adehh..seklai nak lagu sudah cukup sudah nih..!

sabo je lak dak kecik tu..hihihi

QasehnyaRania said...

khalish nak bagi ibu terhibur la tu..
mmmm..dok bayang saat khalish minta ibu nyanyikan lagu..mesti best kan M

Mimie said...

nyanyi ajelah

syiela said...

muahahaha khalish khalish pandai request no

Dayana Bahar said...

hehe hannah pun suka lagu sudah cukup sudah tu ... hehe

Yana Libra said...

hehe..lagu tak tahan~ :P

Hatimi Tahirruddin said...

wah Khalish...siap request2 lagu plak dia ye....

Shasha Yacob said...

hamboiii, lagu pilihan anak mentop gitu, sudah cukup cukup sudah lagi.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha layan jer la kak khalish suruh nyanyi tu hikss

Deq's Qienz said...

wahh pndy dia suh ibu nyanyi..qhayra plak suka nanyi lagu kosong.muara hati dan lagu dadali..hahaha..

IntaNBerliaN said...

hahaaa sweet je khalish ni :-)

lelamaisara said...

hehehe..bebudak kan..kalu kite tak ikutkan kecian je..hehehhe.nyanyi la ibu...heh

9n0L4 said...

haha. parah lah kalau tiap kali tidur nk dgr ibu nyanyi. :)

Cik Aini said...

hahahaha
Khalish..Khalish
xpe2..nti ms g melaka acik Ai nyanyi tuk Khalish ye..tu lagu peberet Acik tu.hahahaha