Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, December 06, 2012

Langkawi Naminara Cultural Festival: Part 2

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Entry kali ni M nak sambung cerita pasai Festival Langkawi Naminara hari tu. Dah baca  PART 1 tak? Ha! belek la dulu baru tau kesinambungan entry kali ni kan..

Sebenaqnya M pi pulak tau ari Ahad yang lepas sebab ari Jumaat tu, kan M pi dah petang so semua pameran dah ditutup..So M pi sekali lagi la kan..hu hu.. Gigih sungguh dahku nak tau apa yg ada...  

Jom tengok apa yang M snap2 dan apa yang ada kat pameran di festival tu..

Memang teruja sangat bila Oriental Village dan berubah jadi Nami Island cam kat Korea tu. Drama Winter Sonata umpama ikon bagi Nami Island..Ala semua tau kan drama Winter Sonata tu kan shoot kat Nami Island so pulau tu pun terkenal sebab ramai pelancong pi situ nak rasa jadi Jun Sang dan Yoo Jin..hak hak hak..




Pameran Kraftangan oleh pihak Kompleks Kraf Langkawi 
Macam2 hasil kraftangan yang diusahakan penduduk setempat dipamer dan dijual disini. Aktiviti mewarna Batik pun ada untuk pelancong yg nak tunjuk bakat.. Tapi ada charge la kan..Memang teruja M tengok lukisan Batik yang super ohsemm gitu..Memang berseni sungguh tangan orang tu.. Kalau bagi M yg buat opkoz dah xdak rupa bunga2 dah. Kira abstrak sampai ntah apa2 la.Ha ha ha,..





Demo menenun Songket pun ada..Gigih sungguh M tengok Mak Cik yang dok tenun Songket tu.. Bukan senang tau..Kena ada kemahiran yang tinggi dan minat yang mendalam nak buat semua tu..Hasilnya...sungguh mengagumkan dahku.. Hebat sungguh bakat yg Allah kurniakan pada Mak Cik tu..


Nak tengok apa yang ada lagi tak? Ha.......tunggu di entry yg akan datang..
Hope hangpa x jemu yek baca pasal Festival ni..


Wassalam


*Entry Auto Publish

28 jejari yang tajam menaip:

Cik Que said...

macam best je..pernah terfikir nk jln2 pi langkawi ni, tapi ntah bila la dpt pi sane..huhuhu..

Deqla manjew said...

syoknye kak... dok kat langkawi..boleh p..deqla jauh x leh p....hihi...

Deqla manjew said...

ehh kak pulok... M ler... ni kes baru lps komen blog sorg akk tu terbawak kat sini...hahaha.. soriii..

Dunia Wilma said...

Bestnya ^_^
Ada peluang Wilma nak pergi jugak ^_^

boni kacak said...

wah..memang berbaloi ke sana..

beta kupu said...

Best nye...xdpt pegi korea, pegi lgkawi pun jadilah kan...hehe

intanfirdaus247 said...

hehe.M x yah g jauh2 kat korea kan M..tang langkawi pon rasa dah macam di korea an

Ratu Hatiku said...

Bestnya....Oriental Village tu cantik lah...

baby comel said...

Naminara.. :) cuti sekolah. Mesti best kan kak M

Cik Nur said...

wahhh...ala2 korea tuuu...!
bestnyaaa....

songket tu, mmg nampak rumitkan..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

cantiknya...teringat winter sonata, ditayangkan waktu saya sekolah menengah dulu. (",)

Nisah Idham said...

M, ade lagi tak festival ni ? nak pergi jugak !!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hoooo..... tak sangka langkawi dh byk berubah.

mama_saly said...

salam M..
rindunya pada crita winter sonata yg suatu tika dulu meruntun hati ini..eceh..hik

kinara kinatara said...

wah bestnya....suka2...mau pergi jugak..mau tengok jugak..:)

x sabar next entry,..:)

Deq's Qienz said...

syiok la tgk pameran gini..rsa cm nkp korea plak..tgk cite julia pon bestt kt korea kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah sempoi ala-ala korea tu hikss

Mia Liana said...

tiba2 teringat citer winter sonata.... huhuhu siap beli cd satu set lagi masa tu..

Remy hazza said...

oriental vilage tu memang dah ala2 garden kat sana... tukar sikit je dah jadi korean garden.... memang terbaik lah..... cuma takde salji jer....

izan mama mia said...

best..ada pelakon winter sonata

dya bunga said...

sbb tu songket mahal an

hazwan hairy said...

next time nk g sna..hehe

shasha yacob said...

hamboii, syok sgt dia, haha. ole ole untuk i xde ke? huhihi

shidaR said...

seronok tgk semua habiskn cuti dgn holiday..shida jer duk kerjaaa jer ahihh~

Cik Aini said...

sama mcm ms ai g Pulau Nami lah kak M..

done colgate n fear factor tuk Khalish :)

Dayana Bahar said...

patut ada salji skali hehe baru real..hehe

Che Rosliza Che mat said...

wah mesti syok..memang berbaloi ke sana..

9n0L4 said...

wahhhhh. bestnyeeee. nk jugak gi langkawi. lame sgt dh tak ke sane.