Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, December 04, 2012

Simple-Simple Saja ^_^


Assalamualaikum & Salam Ukhuwah 

Mai M nak Cerita pasai sambutan Anniversary semalam..Sebenaqnya xda la sambut besaq2 pun.. Kami sambut bertiga saja, M, My Hubby & opkoz  la Khalish kan..Mula2 My hubby tanya gak la macam tahun yg lepas2 nak sambut camna..M cuma habaq kata tahun ni nak sambut simple2 saja la..

Biasanya kami sambut ngan family besaq n buat makan2 kat restoran @ masak pelbagai juadah..Tapi kali ni cuma ada sate, bebola ayam dan pastinya sebijik kek sebagai penyeri dan tanda kenangan..


Sweet Moment
Cer teka yang mana satu tangan M dan yang mana tangan my Hubby
(Seorang Peneka yang tepat dan terpantas akan menerima cenderahati istimewa dari Langkawi) 
Alaaaa senang ja tu..Sekali pandang pun dah bleh tau kan..hi hi..



Juadah yang simple tapi mengenyangkan. Alhamdulillah ^_^



Errrr..Tetiba Hero kami ni nak potong kek gak..Siap kata lagi ni kek harijadi Khalish..
Yea la tu cayang...


Tak lupa M nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga pada kengkawan yang sudi wish n pray untuk kami...Semoga doa2 hangpa dimakbulkan Allah dan kebahagiaan itu menjadi milik kita semua..

Wassalam

p/s: Simple itu indah ^_^

63 jejari yang tajam menaip:

CikZaniff said...

alhamdulillah..simple pon leh jadikan kenangan bersma org tersyg..
:)

Deqla manjew said...

nk teka dulu ni seblm komen yg lain..tgn M yg pegang pisau tu la..pas tu hubby Mm pegang erat tgn M.. kan?? kan??

etuza said...

selamat hari lahir yang ke 5 tahun ya adik macho...sedap kek adik tu..

Deqla manjew said...

ok nk komen yg lain pulok..hihi...

simple2 pun sweet tau M.. kek nmpk sdp...sate paling x menahan..haha.. khalish pun nk jugak.. xpela M.. layankan aje.. hihi..

intanfirdaus247 said...

Walupun ringkas tapi bermakna..hehe tangan M yang x nmapk jari tu..hhehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

apa yg pasti.. leeza suka kek lah. sgt suka.

yana aina said...

hppy anniversary ... wah mam kek. yana teka tgn hubby m yg blah atas tue nmpk ibu jari.. tgn M blah bawah. hehehhh

Mrs Velentine said...

tangan mai yg cerah...yang gelap sikit tue hubby..happy annivesary mai

Dunia Wilma said...

Wilma rasa tangan yang kiri coz patutnya perempuan yang pegan pisau dan lelaki akan genggam tangan tu kan ^_^

Mrs Lurve said...

wahhh ada sate, suka..
errr tgn kiri milik M, kanan milik hubby..

Chic Na said...

of cos la yg putih gebu tu tgn akak. kan kan.. hihi..

Cik Que said...

selamat ulangtahun perkahwinan kak M..^_^

#kek harijadi Khalish la ye..hihihi..

Kakzakie said...

Happy anniversay dari kakak M. Kakak boleh teka yg kanan tu tangan hubby M dan kiri tu tangan M.

Betul tak hihi...

\\ Izzah // said...

Wahh , cantiknye kek tu , hihi

syiela said...

m belah kiri hb yg kanan..sedapnya kk tu

Acik Erna said...

assalam M..kek sebagai penyeri dipotong pulak oleh khalish kan..

Nyue said...

iye akk...simple itu indahh..ag sweet taw..heheheehe


nyue nak teka..

yang nmpk kuku..tgn husband akk
yg putih tuu tgn akk la...hehehehe..

wow..romantiss nyee

mama_saly said...

cantik nsweet jew kek tu...
betul M, yg simple itu indah...^__^

saly cuba tebak ya yg mana satu M n hubby..hehe
yg kiri tu tngan M dan kanan nmpak ibu jari tu hubby M..hihii

nanieybarnieylurviey said...

simple itu memang indah.. setuju ngn kata Kak M :)

Cik Nur said...

sedapnya Kek....!!!
Wahhh..seronok khalish dapat makan kek.. :)

yang putih gebu itulah tangan kak M..
hihihihi...

khalish tak nak potong kek seklai ke time tu..hihhi

NIA SI DRUMSTICK said...

happy anniversary kak..semoga bahagia dunia akhirat..=)

izan mama mia said...

wah..mesra gitu bergandingan potong kek..yer...yg nampak ibu jari tu tentu hubby m punya tangan kan..eheh..

Nur farahiza said...

happy Anniversary ye m ngn hubby m ,

yang tangan kiri m dan kanan tgn hbby m , sempat tak nie nak dpat hadiah , hehhehe

fendy abu said...

wahh..boleh minx sikit?...hehe

Evelyn Gemina said...

Salam kak M, diharap masih blm terlambat saya ucapkan happy anniverssary ya, semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu, amin, mudah-mudahan : )...cantek kek tu, hehe

Tihara said...

as salam

cantiknya kek dia..ada stoberi..tangan M belah kiri..tangan hubby belah kanan yg nampak ibu jari.. :)

boni kacak said...

hehehe..dah tentu tangan si isteri yang memegang pisau tu dan tangan suami memegang tangan si isteri,betul tak??hehehehe

Norzie hany said...

Happy anniversary M....moga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Tangan belah kiri kot.

LYAfrina said...

tangan M yang sebelah kiri kan...???

alhamdulillah.. smoga mahligai ini kekal bahagia hingga ke jannah

CikNana said...

kek tu bah..nyaman deh.hehe..apa2pun happy2 selalu tauuu

Dayana Bahar said...

belah kanan tu tanggan hubby... belah kiri tu tangan M... hehe nak adiah2

Cik Ain said...

sissssssssssss kamu ditag lalalala

Cinta Misteri said...

M yg pegang pisau, so tangan hubby M pegang tangan M....sweet sgt :)
sapa amik gambar???

soalan seterusnya....hehehe

E'in said...

dh 5 thn dh? semoga akak dan suami bahagia hingga ke akhirnya...

Chic Na said...

klik2. akak, jom holiday australia. huhu.. nape digi takde kak? dr ptg td xkeluar.

miz ruha said...

bestnya ada kek.. ^_^

Karukord Jagau's said...

saya teka...tgn M yg sebelah kiri tu....yay...!

hepy annyberseri ye :)

Eiqa Almond said...

Wahhh..
Simple pun tapi mesti bermakna sangat2x kann kak :D

Happy anniversary buat akak dan suami.. :)

aku HaniAsyira said...

simple lah best dan buat kenangan kan kak.. kek tu nampak sedap.. bab2 makan ni semuanya sedap

Hatimi Tahirruddin said...

simple tapi meriah...tak tahan tgk strawberi yg bertengek atas kek tu...rasa terliur plak....

Si Matatajam said...

@etuza:: errr cikgu silap tu, bkn besday my son la..ni annversary kami..hu hu...Khalish baru 4 tahun yea cikgu..besday dia 12/9 yg lps...

Si Matatajam said...

Thanks to every wishes...luv y'all

adyna said...

alhamdulillah ;)

kenangan terindah

Mia Kassim said...

Hepi Anniversary.... :D

nanieybarnieylurviey said...

eh2. mcm mne nani leh terlepas bold tu :P

klik colgate kt sini..

Deq's Qienz said...

tahniahh kak.smg kalian bkekalan hingga akhir hayat..ps nk kasi khalish adek gtau sama nk nk join juga..kahkahh. ;p

ayut said...

tgk kek je rasa nk mkn...adehhh...dh ad dpn mata tak berusik la plak....happy anniversary yer :)

jaakechik said...

heppy anniversary M... hihi... jaa terlepas teka2 ni..huhu... deqla dah menang pon..aiyoo...

p/s : semoga jodoh kekal ke akhirnya...

Leeza Eelza said...

Hepi anniversary sis.. nak teka gak.. msetilah tangan sis yg pegang pisau tu kan..kan..

hazwan hairy said...

selamat ualangtahun smga kekal bhagia yea akak :-) terliur tgk sate tu..haha

IntaNBerliaN said...

happy anniversary m... mg kekal hgga akhir hayat..

N.Aima K said...

shweeettttt

QasehnyaRania said...

simple pon tetap kenang2an kan ;D

lelamaisara said...

sweet je..saya tak de kek pon ..g makan2 je...hehehhe...
dah lambat nak teka kan kak m

Remy hazza said...

meriah... semoga terus menjadi happy family selamanya.....

C'Jai said...

5 tahun ye M....Barakallah..

Cik Aini said...

hepi aniberseri kak M..
moga bahagia selalu ye :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Happy anniversary kak..moga bahagia hingga akhir hayat

Myra Jay said...

Happy Anniversary M :)

dya bunga said...

sedapnya kek tu

Che Rosliza Che mat said...

sweetnya potong kek bersama hihihi

Yana Libra said...

hehe..sng je nak teka~ :p

tiap kali khalish nampak kek mesti dia kaya harijadi dia ni kan kak?? hehe~

9n0L4 said...

wow. stoberi. sedapnpnyeeee. baru je makan smlm. hehe.