Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, December 25, 2012

Mimpi Cinderella Dah Tamat

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Sapa layan Mimpi Cinderella kat TV3 setiap hari Selasa jam 9 malam tu? Best kan bila tengok ending crita ni tadi..

Puas hati M bila tengok hepi ending camtu. Memang seronok sangat bila tengok si Emir tu kawin gak ngan si Saleha tu..dan yg paling terharu di hati dahku ni bila Emir angkat Saleha yg kudung sebelah kaki ke pelamin dan sarungkan kasut idaman Saleha pada sebelah kakinya...hu hu hu sooo sweeettt >_<  (macam filem Mann plak, ala crita Hindustan tu)

Kalau ending camtu baru rasa puas hati walaupun terpaksa layan seminggu sekali.. Tak macam cerita Cinta Itu Milliku, memang hampeh endingnya...


Selit Lagu Best skit
Minat sangat lagu ni

24 jejari yang tajam menaip:

Nisah Idham said...

haaa cite ni Nisah follow, tp sayang.. td nisah kuar berjimba-jimba di kuah. mmg x tgk lah cite ni.. haishhhhh ruginye. tak sangka pulak hari ni endingnye.. huhu ruginya....

baby comel said...

Really admire Emir yg sombong tp sgt menyentuh hati.. Sedih kan sbb saleha hilang kaki, cerita ni sy suka kak M. tak pernah miss.. Suka jgk dgn Lona bila akhirnya dia mampu mengalirkn airmata.. Terbaik!

-meeSUPERGIRL- said...

dh tgk td .. kawen jugak dorang secara suka sama suka ..

Chic Na said...

happy ending kan kak. cikna layan gak sbb mama suka citer tu. huhu..

TiranaAduka said...

naik triumph dapat bwa satu.angkat terus bwa blik.tq

Deqla manjew said...

haah tgk gak semlm... tp seblm ni trlps byk episod gak..hihi.. entah cmane saleha boleh kudung kaki pun xtau.. part yg emir dukung saleha tu dah mcm citer hindustan mann.. :p

mselim3 said...

mselim3 pun suka cerita nie...sebab happy ending mcam mirip cerita mann....cerita hindustan . hehehhe

mselim3

izan mama mia said...

mcm ending filem mann ker..wah....saya minat sangat filem mann tu,..tgk berapa kali pun still perlukan tisu,..
drama nih saya xpernah tgk pun..

Mrs Velentine said...

MV pun suka endingnya ni..best..tak rugi tgu

izwan said...

satu family dok tunggu..hahaha... Izwan Giveaway : Apa Itu Zakat

Cinta Misteri said...

Smalam tengok sbb lps tu ada antu kak limah. Sweet je hepi ending mcm tu. Tk mcm drama cintu itu milikku, seriau je bila semua mati.

IntaNBerliaN said...

a'aa kan, apa punya ending drama cinta itu milikku... xbest..

Cik Nur said...

Nur tak tgk pun citer ni...
Citer man tu nur tahu lah..hihihi

Deq's Qienz said...

jarang tgk cite nihh..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xfollow la citer ni kak

Dayana Bahar said...

tak sempat tgk pun... huhu malam je ngantuk... hujan lagi laa tak clear

hazwan hairy said...

last xpdt nk tgk..sian plak tgk dia patah kaki...

intanfirdaus247 said...

alamak kak intan x follow citer n..huhu

shidaR said...

alah tak tgk la plak kak M best ke cite dia?

dya bunga said...

dya xpernah tgk cite tu..hihi

shasha yacob said...

eh kak M tgk juga erk. hihi saya jarang sikit tuptup dah tamathihi

Cik Aini said...

erkkkk
ai x tgk cita ni kak..pngakuan telus n jujur nih.hahaha

9n0L4 said...

tak follow cite ni. huhu. byk sgt cite best. ;)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

sedih gak layan cite ni,,kesian saleha tu