Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, December 01, 2012

Langkawi Naminara Cultural Festival: Part 1

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwah

Petang Jumaat semalam, M  pi jejalan kat Oriental Village sebab ada Langkawi Naminara Cultural Festival.. Ala pendek cerita festival ni nak perkenalkan budaya dan keindahan Korea kat masyarakat kita Malaysia ni la kan. 

Pelbagai acara yang best dah diatur untuk pengunjung2 yang datang ke festival ni contohnya persembahan tarian kebudayaan Korea & Malaysia, Demo memasak Kimchi, Pertandingan memasak, sesi berfoto ngan pakaian tradisional Korea, Gamelan, Dikir barat, Pertunjukan wayang kulit dan macam2 lagi la..Yang buat M teruja sangat masa kat situ adalah pameran foto tempat2 menarik di Korea..Subhanallah memang cantik sangat tau..Rugi la kalau sesapa yang dok kat Langkawi skang ni tak mai ke festival ni.

Tapi masa M pi situ kan dah petang, so cuma ada persembahan nyanyian dari kumpulan Dendang Anak ja la..Memang terpaku bila M dengaq kelunakan suara depa mengalunkan lagu yang sungguh puitis..Bagi pelancong Korea yang nak naik cable car plak, siap ada 50% diskaun tuhhh.. bestnya depa. Jangan ada yang dok ngaku jadi warga Korea dah la sebab nak tiket murah..takkan lepas punya sebab kat kaunter tiket tu sah2 depa mintak passport. Ha ha..

Ada beberapa pict yang M nak tepek kat entry ni untuk tatapan hangpa semua..Layannnnn ok...















Published with Blogger-droid v2.0.9

49 jejari yang tajam menaip:

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ya la memang rugi kalau sapa yang dok langkawi x pi..nampak cam best

Eiqa Almond said...

Wahhh.!! Cantiknya bunga-bunga diaa..
X pernah lg pergi Langkawi T_T

zino said...

entah bila boleh sampai Langkawi lagi....ada yg tak puas hati tak dapat sopping banyak hehe

Dayana Bahar said...

Hingga 29 dis kan... insya Allah leh tgk

#JemahAwesome said...

Hi,makan cecoki sambil bw! Tanam segmen saya disini,sudikanlah diri join ya! http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/segmen-bloglist-2013-by-jemah.html

Lotsoflove; #JemahAwesome *peace*

Nora Karim said...

wah... bestnya... peminat korea mesti tak nak lepaskan peluang ni... korea mmg cantik... ada juga plan nak ke korea n japan... bestnya kalau jadi kenyataan...

Acik Erna said...

assalam M..sayangnya acik dah balik kan..kot tak boleh jugak tumpang tengok

adyna said...

cantiknye pic... mawi n wife pun ada :)

boni kacak said...

wah...bestnya.. teringinnya nak pergi...

Deq's Qienz said...

tgk pic nih rasa cm duk kt korea plak ek..syiokk la kaloo dapat smpy sana kan??hehee

umialya said...

bilalah daapat jejakkan kaki ke sana ya..

Jemari_Suri said...

dh lama js x pi langkawi...insyaallah next time lah bercuti kt sana..nti blhlah contact M ye...^^

miz ruha said...

cantik... ^_^

done aaron aziz n colgate...

Remy hazza said...

best nyer....napa oct haritu remy pi takde festival nie.....rugi2.......
kalau tak dpt jugak mkn kimchi.....

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyer festival ni, tp jauh,heheh
eh mawi n ikin pon hade dlm gambar

MarliaMarble said...

wah..ada mawi dgn ekin lah..! best nye..sayang dah gerak balik rumah..Kalau duk perlis lagi skrg mmg anytime boleh pi langkawi tu..=D

the malay male said...

Menarik

Tihara said...

as salam

seronok jugak festival ni kan.. x penah g langkawi..in shaa Allah, one day:)

Cinta Misteri said...

Wah, ada jumpa mawi ngan ekin ke kt situ. Lama tk g langkawi.

syiela said...

lama tak kesana.. adeh tambang letak punggung pun mahal :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

KALAU leeza dok langkawi .. dh lama leeza p.. hehehe

shidaR said...

wahhhh..ni yg rasa nk pi ni..haihh~

Chic Na said...

xdpt pegi dpt tgk pict pun jadi la. huhu..

aaron aziz satu! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Weeeee bestnyer kak....sapa dok langkawi xp mmg rugi pun kan hikss

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

done white.my n colgate

intanfirdaus247 said...

syok dan rindu nak pi Langkawi..nak kena pi nih..M duk layoq pasai langkawi ..hehe

-meeSUPERGIRL- said...

one day kalau berkesempatan pg langkawi teringin jugak nak jejak tmpat tu . huk

Nisah Idham said...

baiklah.. nisah diantara orang2 yang rugi tu..

ehh tapi nape nisah tak tau pun pasal festival ni ??
ke xde bunting kat kuah ?
ke nisah yg x alert ??

huhu rugi lahhh

IntaNBerliaN said...

cantiklah!!

IntaNBerliaN said...

done white.my

sHaRiNa eLyaNa said...

nnt nak pergilah..lau ada rezeki insyallah :)

sHaRiNa eLyaNa said...

done white :)

Dunia Wilma said...

Wah...Bestnya ^_^

Mrs Velentine said...

bestnya...mawie & ekin pun ada ker..

Mrs Velentine said...

done fear factor & maxis

Che Rosliza Che mat said...

Wow! seronoknya...bilalah dapat pergi Langkawi hihihi

Deqla manjew said...

wahh syoknye..ehh nabil ngan wife kan tu?? rambut mmg la palsu tp leher nmpk tuu... huhuhu

Cik Nur said...

wahh..kenapa nur pi dulu xde pun....

Mimie said...

dh lme tak gi lgkawi

Hatimi Tahirruddin said...

wah ada artis korea dtg tak Kak M?

Shasha Yacob said...

hamboii, gambar mawi dengan isteri dia tuh, isteri dia dah macam rambut betul dah. hihii

lelamaisara said...

mawi pon ade...
saya tak pernah sampai langkawi lagi kak...kecian sungguh kan....

9n0L4 said...

e'ehhhhh. tetibe mawi dan ekin ade kat situ. hehe.

done white.my.

Cik Aini said...

wahhhhh
tetiba rindu korea..
bestnya Korea :)
nk p lglah korea tp xdak duit dah.hahahaha

izan mama mia said...

sangat cantik

Jue Jaynee said...

Langkawi best la....

fieda said...

syok la kalau dpt pi sana...

fieda said...

done resort world genting..

Yana Libra said...

ooo..pasal ni rupenye..hehe~

kiranya akak ni terer la edit..tu yg nmpk real tu..hehe~