Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, July 03, 2012

WWF Malaysia - Join WWF-Malaysia’s Blogger Contest to Help Save Turtles






P/S: kengkawan tolong klik link kat atas tu yek. TQ....

21 jejari yang tajam menaip:

Wanieys said...

WWF yg wrestling tu ker kak hihihihi....penyu makin hampir pupus elok la kita sama2 selamatkan penyu2 ni drpd pupus terus...gud luck kak :)

are_lin@yu said...

sama2 kita selamatkan penyu..ganu kito..hehe

IntaNBerliaN said...

ramai sgt org duk mkn telo penyu.. hihii

*kira m dh phm lah ni psl be kn...:-)

N.Aima K said...

saya pn rasa bersalah...

Cik Penguin_Solehah said...

Semoga penyu2 ni dpt diselamatkan.. dah tekan dah link=)

cendol said...

haha Cendol ingat WWF gusti tumbok2 tu..haha
dah tlg kelik dah :)

Woofer Storm said...

penyu skrg ni dah hampir pupus..ya la telur dia ramai orang suka makan..tak reti nak mkan oi...

Cinta Misteri said...

hahaha Waniey.. World Wrestling Federation (apadaaa)

M...wahh profile pic baru. hampiran tak perasan kamoO

Mari kita selamatkan penyu. sat agi CiM klik

Si Matatajam said...

CIM: ha ha perasan gak yek M change profile Pict.. Ishk malu la plak.. Hu hu

Deq's Qienz said...

aha la sis, ptt nk lain DP dah brubahh, sy ingt slah masuk blog dah tadi..hehee

Rizki Pradana said...

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

LYAfrina said...

sama 2kita selamatkan penyu kite..
lya dtg dr negeri penyu ;-)

Dieyna said...

selamat menyertai ye...

Woofer Storm said...

slmt mlm kak..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

satu usaha yg terpuji.. like100x

mselim3 said...

usaha yg bagus,....selamatkan penyu...selamatkan gak pantai ganu...drp pencemaran...

usaha yg murni tu...

Masha Meisters said...

hooh...kesian kat org2 yang mcm Masha ni...xpernah tengok penyu lagi...penyu kartun pernahla :)

Ivo Serentha and Friends said...

I hope that your initiative will be successful in saving these important animals.

a hug

Cinta Misteri said...

CiM penah tunggu anak penyu menetas.,thn after 5 days trpaksa lepaskn mereka ke lautan. Sedey sgt...

Solehah Shamsuddin said...

Cantik je penyu ni.Smoga usaha menjaga habitat ni berterusan

|shuhadaothman|TM said...

xpnh tgok penyu btul2. hehe. shu klik jgk kak M :)