Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, July 04, 2012

Muhammad Naufal Khalish (Part 3)

Assalamualaikum dan salam sejahtera wat semua kengkawan GSF dan pembaca blog mymatatajam ni. Harap hangpa semua Sihat la na. Kali ni mai M nak cerita pasai Khalish Ngan Kenderaan Mainan pulak.
Macam bebudak yang lain, Khalish ni ada saja la kenderaan mainan yang dibelikan. Termasuk jugak mainan yang disewa kat shopping mall (jerat tu) habih dia nak try. Kopak..kopak..

Kalau Khalish dah besaq nanti bleh la baca blog ibu ni dan tengok la betapa seronok dan bertuahnya Khalish kalau nak dibandingkan ngan abah dan ibu masa kecik dulu. Jangan harap la kami nak dapat main benda2 camtu hu hu...Memang la bukan ada mainan camtu masa ibu ngan abah kecik2 dulu.... tapi kalau ada pun rasanya mesti tak dapat gak sebab tok ngan tok wan Khalish orang susah..

Jadi Khalish mesti jadi insan yang sentiasa bersyukur na sayang ibu.. Ok la jom kita layan pict Khalish ngan walker, motor, kereta, keretapi dan sebagainya la...


First time naik walker (Arwah tok wan Cha yg hadiahkan)
Sori sebab pict ni kecik sgt. amik ngan HP lama



Motor ni abah ngan ibu hadiahkan masa 2nd besday Khalish



Khalish nak try bawak keta wat pertama kalinya.  Sewa ja kat  Langkawi Parade

Awat yang termenung tu sayang? owhh.. Dok belek nak naik apa pulak lepas tu yek..
Ni kat Langkawi Fair Shopping Mall


Ni keretapi bergerak setempat saja. Masuk duit gerak sambil ada  music...
Ni kat Langkawi Jetty Point


Naik naga pulak. Macam naik keretapi kat atas tu gak.
Ni kat Sungai Petani

Amboi tipon sapa tu? Beskal ni Mak Ngah yang hadiahkan kat Khalish

Ha! macam2 kan yang Khalish naik dan bawak sendiri.. Jeles plak ibu tak bleh nak naik naga cam Khalish ha ha..Apa2 pun ibu ngan abah bahagia sangat sebab tengok Khalish happy. Sayang anak Ibu sangat2 ^_^

**Wassalam**

23 jejari yang tajam menaip:

Mrs Velentine said...

makin besar makin hensem..hehe

Mrs Velentine said...

makin besar makin hensem..hehe

|shuhadaothman|TM said...

hehe, comell anak sis M. hehe. shu dlu x penah naik keta masuk syiling tu. tgok bdk skrg mcm best je kan. teringin pon hado ^^

ieedaz @ mama_isha said...

suke pic last skali tu!

are_lin@yu said...

banyaknya gambaq khalish geram acik ayu tgk tau..hehe

Masha Meisters said...

nak naik kete sport hitam tu cam khalish!!!!! heee

Yumida said...

bertuahnya khalish..kita dulu2 kempunan nak naik keta camtu...huhu..dpt mainan kecik yg alibaba tu bukan main hepi kita...alhamdulillah..peningkatan taraf hidup..

Cik Nur said...

bila tgk budak2 naik, teringin pula rasakan..

zaman nur dulu, merasa jugalah naik benda2 tu..hihihi

wan nurul hezrina said...

ala menantu omakkk.hikhik cumiltoll

Chic Na said...

nanti besar ni boleh ganti Michael shumacher. hihihi.. khalish minat kenderaan ye M. :)

lelamaisara said...

memang bebudak sekarang beruntung..;)


nak tumpang nek keta tu boleh ke khalif..hehehe

Kesuma Angsana said...

tulah masa anak kecik2 dulu malas nak lalu tempat2 yag ada kereta2 mainan bagai ni... asyik dok melayan dia naik benda alah kereta maina tu je! apapun tak boleh !

Wanieys said...

budak2 skang ni mmg bertuah...qalief pun sama kak mcm2 mainan ada sampai xlarat nk menyimpan wani..abah dia pulak keja beli mainan jer...tgk khalish kemain happy lagi hihi

Misya Mialen said...

Besarnya kereta tu.anak pn makin besar kn.;)

jemarisuri said...

pasti seronok dpt main game tu kan...^^

dyabunga said...

time dya kecik2 dh pernah naik benda tu..hahah

zaxx said...

waaa hepinya dia main..:) cute!

N.Aima K said...

happy jugak!! hihihi

9n0L4 said...

untunglaaaa naufal ye. huhu.

cendol said...

bestnyeee..teringat mase kecik2 boleh naik bnde2 ni..skrg dah beso tak muat dah..haha

Zie said...

budk2 betul2 bertuah...

Yana Libra said...

untung khalish~ :)

IntaNBerliaN said...

bergayanya dia.. bawak basikal siap cakap hp lg.. hihi