Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, July 18, 2012

Segmen : Nostalgia Ramadhan






Hari ni M amat tertarik  nak join Segmen C'Jai ni...

Sesapa yang berminat nak join kena cepat tau sebab ia cuma berlangsung selama 5 hari sahaja bermula 17hb-22hb Julai 2012 (TAG:Cik Nur)

Cepat2 klik banner kat atas tu kalau nak hadiah ohsemm ni.. Nak tau apa dia?

Sebuah Al-Quran Digital

Ishk2 rugi la kalau tak join.... Ada hadiah misteri lagi...


Nostalgia M di bulan Ramadhan yang M tak bleh lupa masa M kecik2 dulu...M  balik sekolah pastu mestila letih kan. Ditambah plak ngan cuaca yang panas..Adoi cubaan2..M pun pi la kat telaga( tak dak paip lagi masa tu) nak mandi la kononnya... Entah camna la bleh termakan pujukan syaitan laknatullah, (tengok kiri, tengok kanan line clear) M pun sambil jirus kepala ngan ayaq sambil mulut ni pun nganga la telan ayaq tu sekali... mmmmm..lega rasanya... Tapi lepas tu rasa menyesal sangat bila tiba hari raya sebab tak puasa penuh dengan seikhlas hati. hu hu...

Bila ingat2 balik rasa malu sangat ngan diri sendiri ni tambah2 lagi rasa malu dan berdosanya  ngan Allah... Allah kan Maha Melihat apa yang dah M buat tu...YaAllah...Ampuni la segala dosaku...Sesungguhnya aku insanmu yang lemah dan tidak lepas dengan segala kekhilafan duniawi ini...

*Wassalam*

p/s: Adik2..anak2..yang baca entry ni jgn tiru M  tau...Tak baik.. Allah nampak apa yang kita buat walaupun orang lain tak tengok...



25 jejari yang tajam menaip:

Solehah Shamsuddin said...

its okay kak.skrg akak dh besa,jd smstinya nostalgia mcmni ms kcik mmg da kan.hehe

Cik Aini said...

hehehe
biasa lah kan M..semua org mesti ada kenangan d bulan ramadhan kan =p

trs rs berminat nk join jugak =)

Natasha said...

haha, kantoi!!.. ayoppp.. normal la time kecik2 bukn boleh tahan sgt.. dtg dr segmen yg sme :)
http://anzulnashome.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

Marya Yusof said...

As salam Cik Puan M,

Kelakar baca kisah u ni... Sy dulu pun suka jgk curi minum time mandi waktu posa kecik2 dulu...tp skrg dh insaf da besar kan hehehe... Salam perkenalan...Follower 400 :))

Norzie hany said...

Good luck M.
Jemput join ga ni.
http://norziehany.blogspot.com/2012/07/banyak-hadiah-menarik-untuk-anda.html

Yumida said...

sy kecik2 pn camtu gak sis..hehe..nakal...org soh posa..sy curik2 mkn....pastu bila puasa lak asyik tringat ngn mknn lam peti ais je...menggoda sunggoh!

gdluck ye sis...nk terjah gak la...

sis dh kembali guna pop up window..hehe..thanks...cepat mengomen di dini...loading cepat :)

lelamaisara said...

Good Luck...Moga ada rezeki...

are_lin@yu said...

hehehe dulu pun bila mandi ayu curi2 gini gk..hihi..nk g joinlah tuan blog dah jmput..tak berpeluang lg..hihi

Arina Shamsul said...

hihihi..sekarang tak buat lagi kan dear?hahaha..

selamat bersegman dear...

saya dah ada AL-QURAN tu.bagi peluang yang alin lak..hihihi

izan mama mia said...

sekarang tak bt dh camtu kan..heheh,..

cendol said...

hehehe nakal ye M..cendol pn mcm tu juge dulu..huhu betol tu..org tak nmpk,Allah nmpk..nice M..
cendol pn nk join jugak lah!

Kesuma Angsana said...

Gd luck ye, and selamat berpuasa dri KA

Nurul Husna Mohd Hassan said...

saya pun join segmen ni :)

~Sweet Honesty~ said...

haha..sama la ngn sweety..penah juga br mcm ne masa kecik2 dlu..hihi

Deq's Qienz said...

hahaha cmtu pon ader..slmat bersegmen n gud luck ya:))

salam ramadhan dr sy :)

Cik Nur said...

Terima kaseh sudi TAG nur.. :)

ada satu kenangan yg xdapat dilupakan..

insyaALLAH jika berkesempatan nur join ye.. :)

etuza said...

selamat berpuasa ya..

etuza said...

selamat menyambut ramadhan al mubaraq

Wanieys said...

hihihi wani pon mcm kak gak posa kecik2 dulu...nakal lebih time tu...selamat bersegmen yer kak :)

C'Jai said...

M, syukran sangat2....sudi join..

Tecik2 nakal, dah besar SOLEHAH oke la tu M.... :)

Deqla manjew said...

hahaha.. smpt lagi yer curik2 minum!

Emas Putih said...

Salam Ramadhan.. terjan entry awak.. follow sini jugak.. hehe http://kisahemasputih90.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

TiranaAduka said...

Assalamualaikum...Wbth...

dari segman yang sama...
Saling mengunjungi sempena ramadhan ini...
Bagi merapatkan silaturahim...

salam kenal...

http://ummuainries.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-nostalgia.html

Zie said...

macam2 nostalgia kitakan..

http://sayangkuzie.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

taqiee din said...

singgah atas segmen yg sama..Taqiee pn nk tergelak baca..hehehheh..:)