Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, July 22, 2012

Makan Apa Tadi???







Salam Ramadhan kengkawan... Buka posa apa malam ni?

Malam ni saja nak share ngan kengkawan semua juadah yang M wat untuk buka posa malam ni.  M masak simple2 saja...Tapi feberet my hubby la kan... Cuba tengok kat bawah ni,3 jenis lauk pauk saja..
Ada sambal tumis ikan bilis, masak lemak cili api perut, ngan daging goreng campoq kacang buncis..Lawan plak ngan nasi minyak...Hmmm memang berselera my hubby makan..Alhamdulillah ^___^


Sambal tumis, Daging goreng ngan kacang buncis & masak lemak cili api perut..

Dan yang M paling best dan puas hati sangat malam ni sebab M dah try puding karamel yg M order dari Dayana Bahar@ Diena...Memang sedap tau... Dah la mudah nak wat, sedap lemak berkrim gitu... Lepas ni memang nak order lagi la..My hubby pun kata sedap.. 


Dah siap


Ha! cantik kan puding ni...Terlioq ja kan...Kalau nak try kena la order kat Puan Dayana Bahar..

Yang ni dah siap di potong khas untuk santapan my hubby

Tu saja la M nak cerita malam ni...Kengkawan plak buka posa makan apa malam ni?
Cerita la skit ngan M...

*Wassalam*

30 jejari yang tajam menaip:

QasehnyaRania said...

wah..memangv berselera kan...sedap tu..sambal ikn bilis ;)

Ayuni said...

KFC!

Masha Meisters said...

sedapnyer puding tu...jelesla...nak jugak! hehe

~Sweet Honesty~ said...

weee..sodapnya puding karamel tu..sambal tumis tu bt kecur liur jela..huhu

Cik Nur said...

nur pun buat puding karamel hari ni.. :)

esok nur post..hihih

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Sedapnyer Puding karamel tuuu...terliorr...hehehe

Cendol said...

sssoooo sedaaappp tu nmpknyee!!!!!!!!

Chic Na said...

sedapnya sambal bilis. cik na kalau mkn sambal bilis ngn nasi pun dh cukup. favret tu. huhu.. puding karamel tu sgt menggoda. ;)

izan mama mia said...

rajin m masak...

Zie said...

bagus bersederhana, nampak sedap puding tu..

|shuhadaothman|TM said...

sedapnye masak lemak perut tu sis. teringin pulak. puding karamel tu pon mcm best je. :)

arini shu mkn bihun sup n kuih2 je ^^

Cik Aini said...

wah..
wpun lauk nya ringkas tp nmpk berselera lah M..sodap :)

Eca Dwinky Asha said...

terliur tgk puding karamel.eehehe

N.Aima K said...

puding karamel tu kaaaan...nyummeh

Penyuluh Perikanan said...

salam ramadlon
makanan nan lemak..

Dieyna said...

ramainya terliur ngan puding karamel tu,,, meh pakat2 order meh... hehe... M tq promote ....

Misya Mialen said...

Mmg.cntk.la puding tu dear.rasa nak.picit2.hahah

Deqla manjew said...

nmpknye bulan ramadhan ni ramai la update entri psl juadah puasa dan sahur..hukhuk..deqla teringin jugak..tp apakan daya henpon kamera cap ayam...gmbr tak cantik...huhuuh...

Nyue said...

mmg terliur tgk puding tuuu.....

menu nyue biasa2 aja..uhuh

M, sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

eB said...

alamkkkkkkkkkkkkk sdpnyer itu puding. hu3

are_lin@yu said...

wahh sedapnya...ni yang buat teringin ni..hhe..salam ramadhan dear ;-)

Kesuma Angsana said...

menyelerakan lah Mai

wan nurul hezrina said...

sedap ek?mcm nak tempah jer..

lelamaisara said...

hubby kite pon suke makan lauk mcm ni...:)

Yumida said...

sahur pagi td mkn lebihan berbuka semalam..ketam masak merah, ikan masin dan nasi goreng. air teh panas.

thanks sis kasi inform psl hantar details menang segmen tu...de hantar semalam..

sis dh try tutorial buat button reply tu? menjadi x?

dyabunga said...

dya buka spageti dan tahu sumbat..hihihi

لين Si Pipi Merah said...

tomyam dgn nasik.. sis bila nak add shout box..? ;P

Si Matatajam said...

Lynn : dulu akak mmg ada add fibox..Pastu dah remove... Tapi akak lebih suka Kalau member2 tinggal kan jejak kat kotak komen.

IntaNBerliaN said...

nak buat lah nanti karemal tu... senang je kan.. nak order susah.. hihi

9n0L4 said...

kemain lagi puding karemel nyeeeeeeee. berkilat kilat. ;)