Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, July 30, 2012

Khalish Naik Cable Car



Salam Ramadhan semua muslimin dan muslimat yang sudi menziarahi my blog.. Mai M nak cerita pasai Khalish naik cable car..Hari  khamis yang lepas, abah Khalish menunaikan janji dia pada Khalish untuk bawa Khalish naik cable car..Permintaan ni sebenaqnya dah lama Khalish suarakan kat kami berdua.. Tapi abah Khalish sibuk sangat sampai tak dak masa nak bawa jejalan walaupun cable car tu tak jauh pun dari umah kami.. Jadi bulan posa ni abah Khalish free skit, so bleh la p jejalan...

Walaupun posa, tapi kami memang tak kisah nak bawa Khalish naik ke puncak Mat Cincang tu... Khalish memang eksaited sangat bila memula nak masuk ke dalam gondola tu... Tapi..bila gondola tu dah start bergerak...ha ha kecut perut Khalish tu... Tapi bila naik ke atas skit dah ok la kan...

So...tak nak cerita panjang2, hangpa layan la pict kat bawah ni k...


Khalish dan ibu kat dalam cable car..Awat malu plak si Khalish ni.

Wajah Khalish yang teruja bila sampai kat atas gunung Mat Cincang

Rehat2 sambil dok tengok gondola bergerak..
Pemandangan Mid Station
Bunga2 yang tumbuh liar kat atas gunung tu.. Cantik kan...



Bridge kat top station, ni kami tak bleh nak p sebab tengah wat maintenance..
Dah turun dah ni...Sayup ja mata memandang.. kat bawah tu Oriental Village...
Ha..selesai dah..janji pada Khalish pun dah dilunaskan...Lega rasanya...
*Alhamdulillah*

26 jejari yang tajam menaip:

Saya Disini said...

bestnye

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer!!

ieedaz @ mama_isha said...

Rindu nak ke langkawi lagi..best naik cable car tu..
seronok le tu khalish dh dpt ape yg dihajati :)

Cinta Misteri said...

Syoknya. CiM cuma dh naik cable car kt genting jer...seriau jugak bila tengok cablenya menggelendut..

Chic Na said...

tertunai akhirnya. budak2 kalau berjanji ape2 ngn diorang, mmg diorang akan ingat kan. huhu.. pernah naik cable car langkawi. tp tak pandang bawah, gayat. huhu..

dyabunga said...

dya kalau naik cable car mesti jadi patung kt dlm cable car tu..hahaha..gayat

Deqla manjew said...

tentu puas hati sgt2 kan dpt tunaikan kehendak anak... kemain lg khalish naik cable car.. :)

Yumida said...

gerunnye sy tgk bwh tu..gayat..huhu
penangan lps naik pirate ship ms funfair dulu..xmo naik dh...

Wanieys said...

wani gayat tau naik cable car tu...dia curam cmna tah hihihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa kecik2 dah naik cable car..

IntaNBerliaN said...

khalish x gayat ke ek.. sy yg tgk ni plak gayat.. hihi

Zie said...

gayat tak khalish.. huhu rindunya rusa dan arnab kat bawah tu ada lagi tak?

Nurul Husna Mohd Hassan said...

khalish tak gayat ke.... :)

Si Matatajam said...

Ieedaz: Mai la naik lagi..

CIM: kat genting tu tak thrill cam kat Langkawi ni tau... M dah wat perbezaan dah...

Chic Na,Dya,Deqla,Ina,Husna,Zie&Waniey: Khalish tak gayat pun... Eksaited sgt tgk pemandangan Indah bumi Allah..

QasehnyaRania said...

bestnya, bawa ank g jenjalan.. :(

suka su tgk mata khalish :)

Kesuma Angsana said...

mesti best kan !

Cik Nur said...

alololo..comei khalish..mcm ibu..muka pun seiras.. :)

seronoklah khalish dah naik cable car ye.. :)

Masz Sidek said...

tak pernah naik cable car.. mesti cantik pemandangan dr atas...

~Sweet Honesty~ said...

gayat laaa..eeeiii..

anif abdullah| AA said...

teruja betul dia haha

\\ Izzah // said...

comel Khalish & Ibu :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

salam kunjung balik jew.

wan nurul hezrina said...

puas hati dah kalish dabat naek kabel car

hazwan hairy said...

wah2...jejeln lagkwi lah....lma xp situ...

9n0L4 said...

bestnyeeeeeee. dulu je pernah naik. lame dah tak naik ni. ;)

QasehnyaRania said...

berani khalish ye :)